Main menu

header

de Cristina Tache

A cunoscut succesul cu melodia „Mândră floare, trandafir”, iar apoi a transformat cântecul „Supărat” într-un hit naţional. Astăzi, Tinu Vereşezan este un om fericit, cu o familie frumoasă, cu o carieră de invidiat şi cu multe planuri. Anul acesta s-au împlinit zece ani de când a transformat muzica în meserie, eveniment pe care îl sărbătoreşte prin lansarea unui CD „Best of”, cu revista noastră. De asemenea, la 23 septembrie şi-a aniversat ziua de naştere alături de fani. După zece ani de carieră şi 32 de viaţă, Tinu trage linie şi cântăreşte. Iar concluziile le împărtăşeşte cu dumneavoastră în cele ce urmează.

„Mi-am dat seama că sunt făcut pentru muzică”
- Cum a început cariera dumneavoastră? Cine v-a ghidat paşii în lumea muzicii?
- Mama mea era solistă la Ansamblul Casei de Cultură din Lipova şi mergeam cu ea pe la diferite spectacole. Aşa mi-a intrat muzica în sânge. Când aveam 7 ani, părinţii mi-au dăruit un acordeon, ce nu m-a atras la început, însă, după vreo doi ani, l-am găsit prăfuit într-o cămară a bunicii mele şi am început să îl studiez. Apoi, am învăţat să cânt la pian şi la clape. În familia mea se asculta muzică populară în fiecare seară. Cu vocea am început să cânt în 1999, după ce m-au provocat nişte prieteni la ziua de naştere a mamei mele. În acelaşi an am lansat şi primul album, ce s-a bucurat de mare succes pe plan local.

- Dacă aţi lua viaţa de la început, aţi alege tot muzica?
- Cu siguranţă, da. Mi-am dat seama că sunt făcut pentru muzică. Înainte de a alege acest drum, eram pasionat de sport. În copilărie am făcut tenis de masă şi fotbal, dar până la urmă am ales să cânt. În 2001 am lansat cântecul „Mândră floare, trandafir”, iar în 2003 am apărut cu piesa „Supărat”. Aceste două melodii m-au făcut cunoscut în toată ţara. În cei zece ani de carieră am lansat 11 albume, iar al douăsprezecelea va fi pe piaţă în câteva zile. Am făcut şi un album de colinde în 2007 şi am avut multe colaborări cu alţi artişti. Sunt mulţumit de ce am realizat până acum.

„Soţia m-a susţinut întotdeauna”
- Cât de mult s-a schimbat viaţa dumneavoastră în aceşti zece ani?
- Mi s-a schimbat total viaţa. Mi-am făcut o familie, am un băieţel, Marian, care anul acesta a împlinit 6 ani, cariera mea a dat roade. Mi-am dorit de la început să fiu cunoscut în toată ţara şi am reuşit. Mă consider acelaşi om ca şi acum zece ani. Am prieteni din copilărie cu care mă întâlnesc ori de câte ori am timp liber. Mi-am făcut şi prieteni noi, dar niciodată nu i-am uitat pe cei vechi.

- Se poate îmbina cu succes o viaţă de familie fericită cu o carieră împlinită?
- Cred că da. La început, soţia mea nu şi-a dat seama ce presupunea cariera mea şi a fost mai greu, pentru că niciunei femei nu îi place ca omul iubit să plece de lângă ea tot timpul. Însă, până la urmă m-a înţeles şi s-a obişnuit. M-a susţinut întotdeauna, iar acest lucru a contat foarte mult, pentru că altfel nu ştiu dacă puteam să realizez atâtea lucruri. Dar, fără sacrificii, un artist nu poate face carieră.

„Aş mai vrea un copil”
- Vă consideraţi un om împlinit? Ce nu aţi făcut până acum şi vă doriţi să realizaţi?
- Am tot ceea ce îşi poate dori un om: o familie fericită, un copil, o carieră frumoasă, părinţii sănătoşi. Pe plan profesional îmi doresc foarte mult să realizez un album de muzică populară, acompaniat de un ansamblu adevărat. Iar pe plan personal, aş mai vrea un copil. Iar peste vreo 20 de ani îmi doresc să pot cânta în continuare, dar să stau mai mult pe acasă. Sper să vină un moment în viaţa mea când voi putea să am un program mai lejer.

- Există vreun om căruia să îi mulţumiţi pentru reuşita dumneavoastră?
- Sunt mai mulţi oameni cărora trebuie să le mulţumesc. În primul rând, părinţilor mei, care m-au îndrumat spre muzică, soţiei mele, care m-a susţinut, dar şi celor cu care am colaborat de-a lungul timpului. Sunt oameni deosebiţi, printre care se numără Florin Ionaş, omul cu care am avut prima colaborare muzicală, Costel Luca, Văru Săndel, care a avut un rol important în cariera mea. Şi, nu în ultimul rând, trebuie să le mulţumesc fanilor mei, pentru că fără ei nu aş fi fost astăzi aici. Tot lor vreau să le promit că nu o să îi dezamăgesc niciodată. Le mulţumesc că există!

„În fiecare an plec cu familia în vacanţă”

- Sunteţi mereu pe drum, dar atunci când aveţi puţin timp liber ce vă place să faceţi?
- Joc tenis de masă ori de câte ori am ocazia, ies la plimbare şi la cumpărături cu fiul meu. Când pot mă duc la Lipova, comuna mea natală, şi mă întâlnesc cu prietenii. Iar de două ori pe an îmi iau concediu şi plec cu familia în vacanţă, vara, la mare, iarna, la munte, la schi. Până acum am fost vara în Spania, Italia, Croaţia, Turcia, iar în această vară mi s-a făcut dor de marea noastră şi am rămas în ţară. Acum abia aştept să vină iarna să merg din nou la schi cu Marian, care schiază şi el de un an.

Zi de naştere, în faţa telespectatorilor

- Anul acesta, ziua dumneavoastră a coincis cu lansarea unui CD „Best of”. Cum v-aţi simţit să fiţi sărbătorit în direct, la televiziune?
- Nu plănuiam acest lucru, însă mi s-a propus să îmbinăm cele două evenimente la un post de televiziune. A fost o premieră pentru mine să fiu sărbătorit la televizor. Am marcat într-un mod frumos cei zece ani de carieră şi ziua mea de naştere alături de fanii mei.