Main menu

header

de Ana-Maria Cocea

- Mamă a trei copii, artistă de succes şi o femeie cu un trup de invidiat

Într-o formă de invidiat şi plină de energie, Nicola şi-a încântat fanii la Festivalul Mamaia cu un recital extraordinar, reuşind să ridice publicul în picioare. Artista şi-a lansat cel de-al şaselea album, numit „Thank you”, pe care găsim şi trei piese ce-i aparţin. Mamă a trei copii: Andrei, Maria şi Jonathan, Nicola face faţă cu brio provocărilor vieţii: a revenit după trei ani de pauză artistică, entuziastă, cu zece kilograme mai puţin şi cu zâmbetul pe buze.

 

„Cum îmi vine inspiraţia, cum iau pixul şi mă apuc de treabă!”
- Ţi-a fost dor de publicul tău?
- Mi-a fost dor să revin cu piese noi. Multe publicaţii au făcut diverse comentarii scandaloase, cum că aş sta degeaba… Ei bine, nu am stat degeaba, ci am pregătit un nou album, aşteptând momentul în care să îmi fac o revenire de zile mari.

- Noul tău CD se numeşte „Thank you” („Mulţumesc!”). Cui îi este recunoscătoare Nicola?
- Sunt atât de multe persoane cărora le mulţumesc încât, dacă ar fi să o fac, nu cred că ne-ar ajunge timpul. Mi-ar fi teamă să nu omit pe cineva! Mulţumesc în primul rând lui Dumnezeu. Sunt un om binecuvântat.

- Mulţi te cunosc în ipostaza de cântăreaţă, dar iată că îţi surprinzi fanii cu câteva melodii compuse chiar de tine?
- Am trei piese cărora eu le-am scris textul şi două la care apar ca şi cantautoare. Piesa „My love’’ este compusă doar de mine, într-o seară de octombrie, în câteva minute. Cum îmi vine inspiraţia, cum iau pixul şi mă apuc de treabă!

- Ce părere ai despre Festivalul Mamaia din acest an, în cadrul căruia ai susţinut şi un recital?
- Concurenţii mi s-au părut buni, vocile de excepţie, însă nu înţeleg de ce simt nevoia tinerii de astăzi să se maturizeze atât de repede! De ce aleg piese aşa de bătrânicioase? De ce nu mizează pe nou? Cele mai multe piese au fost vechi, ei comportându-se mult prea matur pentru vârstele lor.

„Iubita fiului meu ar avea un sprijin în mine”
- Te consideri o femeie împlinită? Există cineva în viaţa ta care ţi-a readus zâmbetul şi fiorul iubirii?
- Există, dar este marele meu secret. Chiar nu vreau să vorbesc despre acest aspect. Sunt un om împlinit, sunt mamă, iar acesta este cel mai plăcut sentiment! Este superb să fii mamă! Iar eu sunt nu o dată, ci de trei ori…

- Este solicitant să fii mama unui băiat de 23 de ani?
- Cu siguranţă este dificil! Andrei a fost crescut mai mult de bunici, iar acum locuieşte singur, este pe cont propriu. Mă vizitează, însă nu îmi povesteşte viaţa sa, dezamăgirile sau bucuriile prin care trece. Tot ce pot face este să aflu indirect, de la prietenii săi, cum stă cu dragostea sau alte chestii intime. Însă, dacă ar fi să îmi povestească, cred că aş ţine de cele mai multe ori cu partea feminină. Prin urmare, iubita sa ar avea un sprijin în mine.

- Adolescenţa este o perioadă dificilă, iar relaţiile dintre părinţi şi copii au de suferit. Cum te descurci cu Maria?
- Cu toate că are 15 ani, încă nu am ajuns la problemele ce ţin de dragoste. O tot întreb dacă îi place de cineva, însă mereu îmi spune că este singură, că nu îşi doreşte pe nimeni în viaţa sa. Maria este mult mai matură la vârsta sa decât am fost eu... Să ştiţi că sunt prietenă cu fetele cu care ea se vede şi nici ele nu ştiu mai multe decât mine.

„Relaţia cu Mihai Alexandru se limitează la copii”
- Ţii legătura cu Mihai Alexandru?
- Chiar acum este cu Jony, fiul nostru cel mic (13 ani), la mare. Au fost la Festivalul Mamaia. Este normal să ţinem legătura, vorbim la telefon, însă convorbirile se limitează numai şi numai la copii. Ei au nevoie de tatăl lor, care îi iubeşte.

- Ce faci în timpul liber?
- Nu prea există timp liber în viaţa mea! Nu ajung să gătesc, dar o las pe Maria să îşi facă de cap în bucătărie şi vreau să ştiţi că se descurcă! Când mai am răgaz intru pe internet şi răspund personal tuturor fanilor care mă caută! Consider că este foarte important ca un artist să ţină legătura strânsă cu oamenii care îi cumpără discul, vin la concert şi se regăsesc efectiv în muzica sa. Absolut toată lumea care mă caută pe Facebook primeşte un răspuns de la mine personal, în limita timpului.

- Ca artist călătoreşti mult. Care este cea mai recentă vacanţă?
- În urmă cu două săptămâni am fost în nordul Moldovei şi am vizitat mănăstirile din Bucovina… O zonă superbă, unde m-am simţit relaxată şi descătuşată de grijile zilnice. Când intru în mănăstirile de acolo, devin alt om, mă emoţionez, îmi dau lacrimile, simt o linişte absolută. Atunci, sufletul meu este împăcat. În mănăstirile din Moldova îmi găsesc liniştea deplină!

„Albumul «Thank you» mă reprezintă pe mine ca artist, dar mai ales ca persoană, deoarece reflectă sentimente, stări sufleteşti, maturitate”

A slăbit 10 kilograme

- De ceva vreme arăţi fantastic. Cum ai reuşit să slăbeşti zece kilograme?
- Mi-am ascultat organismul! Dacă el mi-a cerut îngheţată, i-am dat, dacă într-o zi nu a vrut să mănânce mai nimic nu l-am hrănit… Tot ce am făcut a fost să mă las ghidată de propriul corp. El îmi impune ce să consum. Dar asta nu înseamnă că am mâncat tone de pâine sau ceafă de porc! Nu… Viaţa mea, în general, este echilibrată. Am mâncat, dar nu până la saturaţia deplină. Nu cred în dietele stricte.

- Ce altceva mai faci ca să te întreţii?
- Fac diverse exerciţii acasă, unde pot spune că am o minisală de fitness, cu câteva aparate ce îmi tonifică trupul. Fac sport la ce oră vreau, când pot şi am chef. Mai alerg prin parc, fac şi exerciţii cardio. De asemenea, mă plimb cu rolele, activitate care îmi place mult! Cândva, am făcut atletism de performanţă şi am corpul antrenat, sunt un om rezistent.