Main menu

header

856 16 1de Ștefania Băcanu

Antonia s-a născut la noi, în România, dar, de la vârsta de 5 ani, a trăit şi în Statele Unite, alături de părinții săi. Înzestrată cu o frumusețe răpitoare, Antonia și-a încercat, mai întâi, norocul în modelling. A participat la zeci de concursuri, a pozat în numeroase cataloage, a urcat pe catwalk, ajungând să colaboreze cu agenții de renume de peste Ocean. La vârsta majoratului s-a întors împreună cu mama sa în ţară, unde avea să își înceapă adevărata carieră, cea de cântăreață. A pășit cu dreptul pe pământ românesc, iar azi, este una dintre cele mai apreciate şi spectaculoase artiste de la noi, grație vocii, talentului, ritmului pe care îl are în ADN, dar și aspectului exterior, fiind considerată, pe bună dreptate, una dintre cele mai seducătoare vedete din lumea showbizului.

„Ultimul meu hit, «Benny Hana», s-a filmat la Vulcanii Noroioşi şi este genul de piesă care-ţi rămâne în cap”

- Antonia, ai lansat, de curând, o nouă piesă, „Benny Hana”. Care este povestea ei? Despre ce vorbeşte, ce vrea să transmită?

- „Benny Hana”, o colaborare cu Pitt Leffer și Guilty Pleasure, este o melodie cu ritm oriental, care păstrează vibe-ul călduros de vară, chiar dacă sezonul estival s-a încheiat demult. O melodie energică, de petrecere, și sper să se bucure de ea toți cei care vor să păstreze vara aproape. Am lansat şi videoclipul, la începutul lunii octombrie. A fost regizat și filmat de Kobzzon, iar locația aleasă pentru a susține vibe-ul piesei a fost Vulcanii Noroioși. Este unul dintre cele mai catchy (n.r. - atrăgătoare) cântece pe care le-am interpretat, una care îți rămâne în cap, cred, de la prima ascultare.

- Ai avut o vară plină, în care ai scos piese pe bandă rulantă, una dintre acestea fiind şi imnul Festivalului SAGA, „Take Me Somewhere” feat. Avalan. Cum a fost această colaborare şi cum a ajuns imnul festivalului?

- M-am bucurat tare când am primit propunerea să fiu vocea imnului SAGA, la prima ediție a festivalului. Cei din echipa SAGA Festival m-au contactat, mi-au trimis piesa compusă de Avalan și echipa lui, am înregistrat-o și am și lansat-o rapid. Apoi, am fost superentuziasmată să fiu pe scena de la SAGA, cu zecile de mii de oameni frumoşi care erau în public. A fost o atmosferă WOW!

„După Dubai, pe lista favoritelor am trecut şi Maldivele”

856 16 2- Cine îţi compune piesele, în general? Ai şi tu o contribuţie?

- Se fac sesiuni la studio, la Global Records, cu producători şi compozitori, sesiuni la care particip și eu, uneori, chiar și contribui. Dar am și piese compuse de Alex sau de producători de la alte case de gen...

- Deci, cum spuneam, profesional, n-ai stat deloc vara asta. Te-ai bucurat, totuşi, de vacanţă?

- Am fost la mare câte puțin, am plecat şi în Italia, la Maya, dar în luna mai, am „fugit” în Maldive și a fost minunat! O vacanță de vis!

- Pentru că tot vorbim despre vacanțe, care este destinaţia preferată?

- Și mie și lui Alexandru ne place mult în Dubai, dar și Maldive se adaugă acum pe lista destinațiilor noastre de suflet.

- Dacă ai alege să te muţi din România, în ce ţară, oraş ai face-o?

- Dacă ar fi să mă mut, aș face-o tot în America, fără doar și poate! (râde)

„Când am venit în România, cel mai greu mi-a fost să văd oameni mereu încruntați”

- Apropo de mutat, cum a fost pentru tine revenirea în România, după 13 ani petrecuţi în State? Ce ai simţit?

- A fost ciudat, a fost greu, pentru că România era diferită față de tot ceea ce trăisem eu în State. Mi se părea extrem de dificil să mă adaptez noii vieți. Dar, cu timpul, m-am integrat, mai ales că mi-am început cariera de artist și am început să descopăr România și altfel. În sensurile bune...

- Practic, România nu era acasă pentru tine...

- Nu, la început nu mă simțeam acasă, pentru că nici nu aveam prieteni. Doar familia aici, dar nu era destul ca să mă simt confortabil moral.

- Ce a fost cel mai greu în acea perioadă?

- Sincer?! Să văd oameni mereu încruntați, îngândurați pe stradă, să mă obișnuiesc într-un oraș atât de gri, cu oameni așa de reci...

- Te-ai gândit să revii în America?

- Bineînțeles! Dar acum nu pot lua astfel de decizii așa de ușor, având în vedere că Alex și cu mine avem cariere bune aici, avem copiii la școală aici, totul e... aici!

Piesa de debut, „Roses on fire”, trambulină spre succes

856 16 3 La scurt timp, după ce ai venit în România, l-ai cunoscut pe Tom Boxer, cu care ai semnat şi prima colaborare. Te-ai gândit, atunci, că acesta va fi doar startul unei cariere de succes?

- Nu, absolut deloc, doar am vrut să încerc, să fac un pas spre visul meu de a fi artist, fără să am vreun fel de așteptare colosală. Dar, se pare că, a fost chiar pasul decisiv pentru începerea carierei mele adevărate în industria muzicală.

- Care crezi că au fost atuurile tale? Cum ai reuşit să devii una dintre cele mai apreciate artiste, într-un timp atât de scurt?

- A contat mult și piesa de debut (n.r. - „Roses on fire”), dar cred că și energia mea, bucuria de a fi pe scenă, echipa care mi-a fost alături și a crezut în mine și a muncit pe brânci alături de mine.

- Cât de mult a contribuit Alex la ascensiunea ta?

- Alex a apărut mai târziu în viața mea, când deja aveam o carieră consolidată. Dar, de când a intrat în povestea mea, îmi este alături în fiecare moment al vieții și al carierei, îmi este aproape, ne sfătuim, e persoana la care apelez de fiecare dată când vreau să analizez atent deciziile legate de cariera mea.

„Alex e un om bun, sunt recunoscătoare că mi-e alături în fiecare zi”

- Ce ai învăţat de la el?

- De la Alexandru am învățat și învăț multe, în continuare, pentru că este un artist talentat, creativ, pasionat de ceea ce face, un om dedicat și implicat, atât în carieră, cât și în viața de familie. Este un om bun, care mă inspiră și sunt fericită și recunoscătoare că îmi este alături în fiecare zi! (surâde fericită)

- Cum este să fiţi împreună acasă şi să împărtăşiţi aceeaşi pasiune pentru muzică, să aveţi, practic, aceleaşi activităţi profesionale?

- Ne ajută mult că facem amândoi același lucru, fiindcă ne înțelegem fără probleme, fără tensiuni stilul de viață și programul. Însă, este dificil atunci când amândoi suntem plecați și, mai ales, departe de copii.

- Aţi avut vreodată conflicte și, dacă da, de ce natură au fost?

- Conflicte este mult spus! Discuții în contradictoriu avem și noi ca oricine, important e să știi să treci peste ele și să înveți ceva din situațiile mai puţin plăcute.

Filmele, marea lor plăcere

- Cine e mai supărăcios dintre voi?

- Din fericire, niciunul nu e supărăcios.

- Cine cedează primul?

- De cele mai multe ori, cel care greșește! (râde)

- Cine stă cel mai mult cu copiii?

- De copii ne ocupăm amândoi, în egală măsură. Ne facem programul în așa fel încât atunci când nu avem filmări, concerte sau nu suntem plecați, iar ei nu sunt la școală și la grădiniță, să petrecem cât mai mult timp împreună cu ei. Alexandru este un tată minunat și foarte implicat în viața copiilor.

- Care sunt momentele voastre, doar ale voastre?

- Atunci când copiii sunt la bunici, avem momente în care stăm doar noi, ne uităm la filme, stăm de vorbă și ne relaxăm. Și, foarte rar, planificăm și vacanțe doar noi, să ne mai încărcăm bateriile.

- Ce apreciezi cel mai mult la Alex?

- Alexandru este un om deosebit, iubitor, răbdător, inspirațional. Astea sunt lucrurile pe care le apreciez cel mai mult la jumătatea mea...

„Cererea în căsătorie a fost un moment frumos, special, neașteptat!”

- De curând, Alex a făcut pasul cel mare. Te-a cerut de soţie, după opt ani de relaţie. Cum a fost momentul?

- Frumos, special, neașteptat! De altfel, tot momentul a fost filmat și l-am împărtășit cu voi toți. Știam că merg să filmăm primul nostru episod de podcast. Erau și câțiva prieteni apropiați acolo să ne susțină și, încă de la început, Alex a îngenuncheat și a pus întrebarea, iar eu eram șocată și am început să plâng tare. Dominic și Akim erau și ei de față...

- Ce planuri v-aţi făcut pentru nuntă? Aţi stabilit o dată, locaţia? Va fi o nuntă cu de toate, sau doar cununia civilă, momentan?

- Deocamdată, nu am făcut niciun plan de nuntă…

- Naşii vi i-aţi ales?

- Da, în ceea ce privește nașii, ne-am decis, dar nu vă spunem, deocamdată. (râde)

„E foarte greu fără Maya, imposibil de descris în cuvinte cât este de dureros...”

- Cum ar arăta nunta de vis pentru tine?

- Nunta de vis înseamnă să am alături oamenii dragi și apropiați, într-o zi atât de specială, unică!

- Ce face Maya?

- Maya este foarte bine, la școală, o adevărată domnișoară.

- Când v-aţi văzut ultima dată?

- Ne-am văzut de ziua ei, pe 27 august.

- Antonia, ce simţi când este departe de tine? Ce simte o mamă care nu poate să fie alături de copilul ei în fiecare zi?

- Ce simt? Este foarte greu, imposibil de descris în cuvinte cât este de dureros…

- Cu tatăl Mayei în ce relaţii eşti acum?

- Ok. Înțelegem amândoi că Maya are prioritate, că ea este importantă și că trebuie să ne asigurăm că ea este şi fericită!

„Dominic și Akim sunt înnebuniți după muzică şi dans”

- Cum se înţelege Maya cu Dominic şi Akim?

- Copiii au dialog, sunt ok, se iubesc foarte mult. Dominic și Akim sunt, efectiv, îndrăgostiți de Maya...

- Am văzut prin fotografii că se iubesc tare... Şi seamănă…

- Da, așa este… Se iubesc foarte mult și sunt fericită să îi văd atât de apropiați.

- Dar Maya cu Alex cum se înţeleg? Ce activităţi au atunci când sunteţi împreună cu toţii?

- Maya este foarte apropiată de el, iar Alexandru, la rândul lui, o adoră!

- Dominic şi Akim ce înclinaţii au?

- Momentan, amândoi sunt înnebuniți după muzică, după dans… Mai vedem pe viitor. (râde)

„Sunt exigentă ca mamă și îmi asum acest rol”

- Cum este mama Antonia? Eşti permisivă sau mai „rea”?

- Sunt mai exigentă decât Alexandru, de exemplu, și îmi asum acest rol, pentru că știu că o fac spre binele lor.

- Există ceva ce ţi-ai reproşa ca mamă? Ceva ce ai vrea să faci şi nu poţi, de exemplu?

- Cred că fiecare mamă are mereu câte ceva să își reproșeze, simte că nu a făcut destule pentru copilul ei. În ceea ce o privește pe Maya, evident, îmi doresc din tot sufletul să petrec mai mult timp cu ea. Să fiu cu ea! Iar legat de băieți, îmi doresc să nu las programul meu încărcat să afecteze timpul petrecut cu „voinicii” noştri.

Ce sacrificii a făcut pentru viaţa de artist

- Maya este deja o domnişoară, cum ai spus și tu... Ce înclinaţii are, ce pasiuni a descoperit până acum?

- Îi place foarte mult să danseze și merge la un club de dans. Îi place și să cânte, să pozeze artistic...

- Ai sprijini-o dacă ar alege aceeaşi carieră pe care ai urmat-o şi tu? Sau, măcar, cea de model?

- Aș sprijini-o în orice decizie ar lua! Oricât de îndrăzneaţă. Însă, deocamdată este prea devreme să ne gândim la acest lucru. E la vârsta la care încă explorează.

- Este un drum greu? Viaţa de artist e complicată?

- Da, este dificilă viața de artist, pentru că ai parte de expunere enormă și de oameni care judecă, te judecă, fără să cunoască multe aspecte ale vieții personale, pe care tu, ca om, vrei să le ții private.

- Tu, de exemplu, ce sacrificii ai făcut, la ce ai renunţat de dragul carierei?

- Am renunțat la timpul petrecut cu cei dragi. (surâde trist)

- Cât de mult te-a ajutat frumuseţea în drumul pe care ți l-ai ales?

- Cred că este un atu important.

- Crezi că, dacă nu ai fi fost superbă, te-ai mai fi bucurat de aceeaşi carieră de succes?

- Vreau să cred că nu doar frumusețea este definitorie în cariera pe care mi-am construit-o!

58.949.347 de vizualizări pe YouTube avea melodia „Trika trika” la închiderea ediţiei. Este cea mai urmărită dintre piesele de succes ale Antoniei

„Este dificilă viața de artist, pentru că ai parte de expunere enormă și de oameni care judecă, te judecă, fără să cunoască multe aspecte ale vieții personale, pe care tu, ca om, vrei să le ții private“

Cum se menţine Antonia superbă! Trucurile, dezvăluite pentru Taifasuri

856 16 4- Eşti o femeie frumoasă. Ai, totuşi, unele ritualuri de înfrumuseţare?

- Fac proceduri de curățare și de hidratare a tenului la doctorul Alex Karkhi, tratamente pentru corp anticelulită la Fit4You, am mare grijă la alimentație, beau multă apă, mă demachiez mereu și folosesc o cremă hidratantă.

- Ce părere ai despre intervenţiile estetice noninvazive? Botox, acid hialuronic... Ai apelat la ele? Ai face-o, dacă ar fi cazul?

- Câtă vreme sunt făcute cu responsabilitate, sunt de acord cu ele. Este important să te simți bine în propria piele!

- Toată lumea spune că ai moştenit frumuseţea asta angelică de la mama ta. Tu ce spui?

- Mulțumesc frumos! Da, și eu cred că semăn destul de mult cu minunata mea mamă.

- Ce altceva ai mai moştenit de la mama ta?

- În primul rând, să-mi respect semenii, să fiu un om bun și să am grijă de mine.

- Ce relaţie aveți, cât de des vă vedeţi?

- Eu și mama avem o relație apropiată, petrecem timp împreună, copiii mei merg la ea atunci când avem concerte în weekend, dar nu numai. Este mereu alături de noi, ne ajută enorm, la fel ca și părinții lui Alex. Sunt o norocoasă!

Face sală cam 10 ore pe săptămână

- Cum reuşeşti să te menţii în top?

- Încerc să mă mențin prin muncă, constanță și prin determinare.

- Dar fizic? Cum reuşeşti să te bucuri de un corp sculptat, să fii mereu tonică?

- Merg la sală și aici mă ajută foarte mult Alexandru, dar și prietenii noștri Ana-Maria Bircianu și Marius Mitrache. În plus, mănânc pe cât de sănătos se poate. Am abonament la Foodkit.

- Cât de des mergi la sală? Câte ore petreci acolo?

- La sală merg cam de patru-cinci ori pe săptămână și stau cam două ore.

- De unde dragostea pentru sport? Alex are vreo contribuţie?

- Alex m-a făcut să iubesc sportul și mai mult și este super că mergem împreună și petrecem timp, plus că, împărtășim amândoi încă o pasiune, nu?!

- Există vreo competiţie între voi? Cine arată mai bine, care a scăpat mai repede de kilogramele acumulate? Cine se ţine mai bine de dietă?

- Nu, clar nu este cazul de competiție. Din contră, ne ajutăm și ne susținem în forţă!