Main menu

header

831 17 1de Ștefania Băcanu

Are 23 de ani, este frumoasă, carismatică, extrem de talentată, iar vocea i-a adus succesul pe care și l-a dorit fierbinte încă de mică. Este portretul pe scurt al Theodorei Maria Diaconu sau Theo Rose, așa cum este cunoscută în lumea muzicii. S-a născut la Ploiești, pe 8 august 1997, și a urcat pe scenă pentru prima dată când încă abia învăța să vorbească. Habar nu avea, pe atunci, că acesta va fi drumul ei prin viață. Din fericire, a fost descoperită de omul potrivit, la vremea potrivită, și îndrumată să aleagă cariera artistică, fiindcă deţinea toate ingredientele necesare pentru atingerea succesului. I-au trebuit mulți ani, multe încercări, idei, sacrificii și participări la emisiuni tv, pentru a se face remarcată cu adevărat. Acum, e sus!

„Eu am fost isteaţă... Am ştiut cum să livrez mesajul publicului”

- Theo, ești o femeie superbă, carismatică. Te-a ajutat acest aspect în carieră?

- A contat enorm! Imaginea vinde extraordinar de mult. Tocmai de asta există foarte mulți oameni mult mai talentați decât cei deja existenți pe piață, care nu răzbat, din cauza imaginii necorespunzătoare cu gustul publicului. Mi se spune des că sunt frumoasă și, clar, a contribuit mult la consolidarea încrederii de sine, dar prefer să mi se spună, mai degrabă, că sunt talentată sau isteață. (râde)

- Care dintre ingrediente crezi că este mai important pentru a avea succes: frumuseţea sau talentul?

- Mă încăpățânez să spun că talentul, deși, niciunul dintre ele nu face diferenţa, în totalitate. Contează mult să ai ceva de transmis și să știi cum să livrezi mesajul.

- La tine ce a funcţionat?

- Am fost isteață... Nu cred despre mine nici că sunt cea mai minunată, nici cea mai talentată și nici vreo inteligentă de doctor docent, dar cred că istețimea mea a știut să folosească toate resursele pe care le am și să le evidențieze așa cum trebuie.

„Primesc mesaje, chiar și indecente, dar fanii mei sunt minunaţi”

831 17 2- Ți s-a întâmplat vreodată să te apropii de vreun coleg de scenă mai mult decât profesional?

- Nu a fost până în punctul de a se întâmpla ceva, dar sufletește, da. Pretind o chimie aparte între mine și oamenii cu care colaborez, dar există niște limite clar stabilite de la bun început. Se numeşte respect!

- Cum reușești să delimitezi profesia de viața personală?

- Nu este greu, pentru că nu poți fi constrâns de nimic. Fac doar ce vreau și mă înconjor doar de cine vreau. Drept urmare, dacă nu-mi place compania unuia dintre colegi, dar profesional mă inspiră, prefer să îl ascult pe internet și să evit conversațiile cu acesta.

- Dar din cealaltă tabără, cea a fanilor, au venit propuneri indecente?

- Primesc multe mesaje, chiar și indecente... Pe internet există tot felul de oameni. Nici acest lucru nu este de condamnat, dar contează cum aleg eu să mă raportez la mesajele pe care mi le livrează. Mă amuz, de cele mai multe ori, și evit să ofer un răspuns, ca să nu întețesc pasiunea. Nu știi niciodată până unde poate fi dispus un om să meargă. Personal, mă bucur că am reușit să strâng o comunitate de fani minunați care îmi transmit toate gândurile lor bune cu fiecare ocazie pe care o au, orice poză postată de mine sau piesă în premieră. Asta este cel mai mare dar pe care mi l-ar putea oferi ei, cei care mă apreciază sincer...

„Trăiesc puţin haotic... Sportul şi verdeţurile nu prea se lipesc de mine”

831 17 3- Theo, ești una dintre artistele care au ales să își păstreze naturalețea. Nu ai fost tentată să-ți faci mici ajustări?

- Au existat gânduri de acest fel prin liceu când mă mai confruntam cu părerile colegilor ce vedeau lucruri de îmbunătățit la mine, dar, în momentul în care am ajuns să mă iubesc așa cum sunt, am eliminat orice astfel de gând. Rămâne ca opțiune pentru momentul în care voi avea cu adevărat nevoie. Deocamdată, tinerețea este cel mai mare atu al meu.

- Dar ce spui despre intervențiile chirurgicale? Tot mai multe femei încep să arate la fel…

- Nu am o problemă cu asta, deși nu încurajez excesul în ceea ce privește modificarea la nivel estetic. Trebuie să existe o limită în tot și în toate!

- Tu cum te întreții? Ai anumite ritualuri, faci sport?

- Ehhh... nu prea se țin de mine nici sportul și nici verdețurile. Nu fac parte în mod exclusiv din ritualurile mele. (râde) Trăiesc puțin haotic chiar. Mă refer la alimentație și ca stil de viață. Este o perioadă încărcată și încerc, pe cât posibil, să respect măcar numărul de mese zilnice.

- Cum arată o zi din viața ta? De când te trezești, până la prima oră de somn…

- Îmi încep ziua cu un duș cald, o cafea și urmărind ceva pe YouTube, orice este la îndemână, după care mă pregătesc și plec unde am treabă în ziua respectivă, fie că e la vreo emisiune, la studio, la stilist, filmări sau să iau masa în oraș. Mă întorc acasă destul de târziu și închei ziua tot cu un duș fierbinte, un pahar cu vin roşu și un film.

„What’s Up este un geniu muzical”

- Profesional vorbind, eşti pe val, colaborări peste colaborări… Care ți-a ajuns cel mai mult la suflet și de ce?

- Colaborarea mea de suflet este cea cu What’s Up pentru piesa „Vreau acasă”. Mi-am dorit mult să putem realiza acest proiect și sunt foarte atașată de rezultat. Cât despre povestea piesei, am simțit că trebuie să trimit ceva și în afara țării, românilor de acolo. M-au susținut în proiectul „Bravo, ai stil Celebrities” și a contat enorm pentru mine. Ținând cont de situația globală actuală și punându-mă în locul lor, am gândit acest proiect și am scris o piesă care avea să atingă multe suflete. Mă bucur tare că mi-a reușit!

- Colaborezi bine cu What’s Up...

- What’s Up este un geniu muzical! Avem trei colaborări („Pastila sufletului”, „Scandal” şi „Vreau acasă”) și credeți-mă că ne-am cumpătat în sensul ăsta. Suntem colegi de studio și lucrăm adesea împreună și ies lucruri extraordinare. E foarte greu să selectăm dintre piesele pe care le compunem împreună.

- La ce proiecte lucrezi în prezent, cu ce ne mai surprinzi?

- Una dintre surprize este duetul cu Bogdan de la Ploiești pentru piesa „Vina mea”. Este a doua noastră colaborare și continuarea primei piese, „Fără tine”. Noi doi ne completăm muzical ideal și publicul aștepta de multă vreme să venim cu această nouă piesă.

„Excesul de amabilitate mi-a adus multe relații de prietenie toxice”

- Parcă pentru tine nu e pandemie, lucrezi la foc automat... Nu ai resimțit această perioadă, din punct de vedere profesional?

- Pentru mine, parcă, nu a mai fost pandemie... din vara trecută. Am respectat regulile de distanțare socială, dar asta nu a presupus și distanțarea de muncă și creație. Drept urmare, am tras tare și am lansat multă muzică de care sunt foarte mulțumită.

- Ce ai schimba la tine, dacă ai putea și de ce?

- Aș schimba excesul de amabilitate, care a atras după sine, de-a lungul timpului, multe relații de prietenie toxice și mi-au sufocat personalitatea. Aș mai schimba faptul că sunt impulsivă, dar niciodată în conjunctura care ar merita asta.

- Theo, care a fost parcursul tău? Pentru că, succesul nu a venit peste noapte, cu siguranță...

- Am participat la festivaluri de muzică ușoară, acolo am fost descoperită de o echipă de oameni ce produceau muzică și împreună am creat-o pe Theo Rose. Ei au investit în piese, în videoclipuri, și am început să merg pentru a le promova la emisiuni, de pe la 15 ani. Am prezentat show-uri, am făcut parte din proiecte mari, precum „Te cunosc de undeva”, în 2016, dar, după câte se vede, abia în 2020 am început să mă fac cu adevărat remarcată și ascultată. A fost un parcurs foarte greu, dar extraordinar de frumos și de animat.

Dacă nu era cântăreaţă, se făcea veterinar: „Mi-ar fi plăcut mult să salvez vieţile animalelor”

- Ăsta a fost visul tău cel mare, să devii cântăreață?

- Clar! Nu m-am imaginat făcând altceva. Doar îmi doream să fiu și medic veterinar în paralel cu cealaltă carieră, pentru că iubesc mult animalele și mi-ar fi plăcut să le salvez viețile. Aproape că m-am născut pe scenă! La 3 ani am avut primul spectacol și, de atunci, nu m-am gândit niciodată să renunț...

- Cum ai început, practic, să faci muzică?

- Am început să studiez muzica ușoară la îndemnul domnului Valeriu Lazarov, pe care am avut onoarea să îl cunosc în timpul unei preselecții la care participam. M-a rugat să îi cânt și mi-a sugerat să încep să studiez muzica ușoară pentru că aspectul mă recomandă pentru așa ceva.

- Cum au reacționat părinții tăi când te-au văzut prima dată pe scenă sau la televizor?

- Din cauza emoțiilor, nu i-am putut observa, dar bănuiesc că au fost mândri și... emoționați. Acum au mare încredere în performanțele mele!

„Sora mea m-a inițiat cu răbdare pe drumul ăsta, pentru că și ea cântă muzică populară”

- Că tot vorbim despre copilărie, cum era Theo mică?

- Rebelă, ascultam doar ce mă interesa, selectam informația și făceam ce credeam că este bine pentru mine. Asta a atras după sine și multe certuri din partea părinților, dar măcar mi-am impus principiile. Pe lângă asta, am fost un copil conștient, pasionat, atent și muncitor. Nu mă lăsam până când nu îmi depășeam performanțele în orice aș fi făcut, chiar și în năzdrăvănii. (râde cu poftă...)

- Cu sora ta ce relație ai? Faptul că e mai mare cu 11 ani decât tine a fost un avantaj sau dezavantaj?

- Raluca e prietena mea cea mai bună, nu doar soră. A fost minunat pentru mine că este cu 11 ani mai mare, fiindcă mi-a fost ușor să îi urmăresc parcursul și să îi urmez exemplul. Îmi amintesc că se juca de multe ori cu mine și își exersa talentul de pedagog pe mine. Este cea care m-a inițiat într-ale muzicii, pentru că și ea cântă, dar muzică populară.

- Că tot se apropie sezonul estival, ce planuri ți-ai făcut?

- Probabil o să fie niște vacanțe spontane, dar destul de scurte, pentru că nu pot să stau plecată prea mult timp. E momentul să muncesc mai mult decât oricând, pentru că nu știu cât ține valul ăsta pe care l-am prins, așa că trag puternic. Îmi place și la munte, și la mare. Aș merge în Elveția sau în Bali. Sunt foarte multe destinații pe care le-am notat în telefon și pe care le voi bifa de-a lungul vieții, sunt convinsă...

„ Am fost un copil rebel, făceam doar ce credeam că este bine pentru mine. Asta a atras după sine și multe certuri din partea părinților, dar măcar mi-am impus principiile. Pe lângă asta, am fost un copil conștient, pasionat, atent și muncitor“

„«Bravo, ai stil!» a fost rampa mea“

831 17 4- Povestește-ne câteva momente, episoade frumoase care ți-au rămas în minte sau în suflet, în tot parcursul tău de până acum...

- Aș povesti multe dintre momentele pe care le-am susținut la „Bravo, ai stil”, de exemplu. Acolo totul s-a trăit la intensitate maximă, cum ar fi Marea Finală, cu peripeții. Orchestra era să plece înainte de susținerea momentului pentru că s-a întârziat și avea o altă filmare programată. Am încercat să mă stăpânesc și să gestionez cu calm situația, luând în considerare chiar și varianta de a cânta acapella. Dar norocul a fost de partea mea, orchestra a rămas și momentul a fost un real triumf.

- Ai cochetat și cu zona de fashion, odată cu participarea la „Bravo, ai stil”. Ești pasionată, ai studiat domeniul modei?

- Abia din timpul emisiunii a început să mă intereseze moda, asta după ce am învățat niște reguli și termeni fundamentali ai domeniului. Până la emisiune, am neglijat această zonă și se vedea asta. Acum, sunt foarte atentă la acest aspect, ba chiar studiez și caut repere stilistice. A fost cea mai frumoasă și complexă experiență pe care am trăit-o, drept urmare, și cea care mi-a adus succesul. Aș repeta această experiență, pentru că e un mediu extrem de plăcut dacă știi să îl înțelegi și dacă îți cunoști bine locul. E bine să fii competitiv, dar e important și să îți conștientizezi nivelul, în raport cu cel al concurenței și să compensezi cu alte calităţi.

- Practic, „Bravo, ai stil” a fost rampa ta de lansare?

- Clar, expunerea pe care acest proiect mi-a oferit-o m-a ajutat enorm. M-a adus în fața oamenilor și m-a arătat exact așa cum sunt. Am plecat mult mai câștigată din această emisiune, cu multe cunoștințe, cu motivație și încredere de sine. M-a ajutat extraordinar de mult, fără să mă deterioreze în vreun fel...

„Frumuseţea a contat enorm în cariera mea! Imaginea vinde extraordinar de mult. Există foarte mulți oameni care nu răzbat, din cauza imaginii necorespunzătoare. Mi se spune des că sunt frumoasă și, clar, acest lucru a contribuit mult la consolidarea încrederii de sine“

„De unde Theo Rose? Rose înseamnă trandafir, adică frumuseţe deosebită, dar şi ghimpi când viaţa te provoacă. Cineva m-a botezat inspirat Rose şi mi s-a părut cea mai sonoră variantă dintre toate cele la care mă gândisem. Aş fi foarte fericită să transform numele în renume!“

„Alex, iubitul meu, nu m-a trădat niciodată!“

831 17 5- Cum este relația cu Alex?

- Am împlinit patru ani de iubire și continuăm să numărăm, se pare. Alex e un bărbat minunat, ideal aș spune, foarte bine crescut și lângă care am liniștea de care am atâta nevoie după tot haosul pe care mi-l oferă cariera. Nu m-a trădat niciodată și mă iubește mult! E nepotul lui Nea Marin și nu îi seamănă extraordinar de tare, dar a preluat tainele dansului popular.

- Cum v-ați cunoscut?

- La o petrecere, la care eu am fost invitată să cânt. Evident că el a făcut primul pas și chiar și pe următorii. M-a cucerit din prima, dar a fost greu până i-am arătat asta. L-am ținut puțin pe jar...

- Cum este iubita Theo?

- Cred că sunt exact la fel, poate doar mult mai calmă și ponderată. La tv mă activez și vin cu un boost mare de energie. Acasă simt să mă încarc și să mă odihnesc. Iubita Theo este grijulie, tot impulsivă, dar își cere iertare când greșește, și distractivă. Noi râdem mult atunci când petrecem timp împreună și cred că e un lucru foarte important.

- Cine e cocoșul în relația cu Alex?

- Facem cu schimbul în funcție de domeniul presupus de discuție. Când e treabă de bărbat, Alex este un cocoș mândru și puternic. Alex e omul surprizelor! Mereu organizează momente speciale pentru mine. La începutul relației venea după mine oriunde aș fi fost. Asta mă emoționa și m-a făcut să mă încred în el și în prezența lui.

- Ce relație ai cu familia lui? Cum este Nea Marin în realitate?

- Alex are o familie superbă. Sunt cu toții oameni frumoși, sinceri și calzi. M-au primit cu brațele deschise și mă tratează ca pe propriul lor copil. Mi-au fost alături în tot acest timp și țin foarte mult la ei. Nea Marin este același om pe care îl vedeți la tv, cu o singură obiecție, aceea că este vulnerabil în prezența nepoților săi. Îi divinizează pur şi simplu!