Main menu

header

813 17 1de Carmen Ciripoiu

Poate că nimeni nu a reușit să cânte mai înfocat dragostea decât Pepe. Și asta fiindcă se înscrie în categoria romanticilor incurabili și a gentlemanilor vremurilor în care muzica se simţea doar cu sufletul. Chipeș, seducător, sincer, pasional, înzestrat cu o voce care face ravagii printre inimile sensibile, a apreciat de copil forța și valoarea banilor și i-a lăsat pe toți să-l descopere așa cum este cu adevărat. Un bărbat echilibrat, cu mult bun simț, care nu a trăit decât după propriile reguli și a crezut mereu în muzica sa, ca într-un soi de menire. Iar drumul pe care l-a ales este exact cel de care a avut nevoie. Un interviu sincer, la început de an, cu exoticul Pepe!

„Am ceva care ţine acum loc de aplauze: like-urile, mesajele şi inimioarele”

813 17 2- Dintre toți artiștii României, ai fost cel mai „avantajat” în perioada pandemiei. Pagina ta oficială de Facebook este numărul 1 în topul căutărilor românilor, într-o singură lună fiind accesată de 4,8 milioane de persoane. Cum s-a ajuns la o asemenea performanță?

- Cred că mă bucur de dragostea oamenilor, de răspunsul lor pozitiv privind munca pe care o depunem. Dacă nu aș fi ținut concertele și nu aș fi postat constant, nu aș fi ajuns la aceste cifre! Eu nu am stat să verific, mi-au atras atenția cei din publicitate. La un moment dat, m-am trezit cu un telefon de la cineva care m-a felicitat. Le mulțumesc tuturor celor care și-au făcut obișnuință din a intra pe contul meu, miercuri, joi, duminică, uneori chiar vineri și sâmbătă, când am altfel de ediții speciale. Mi-am creat o frumoasă familie online care susține prin like și share tot ceea ce am construit.

- Apropo de like-uri și share-uri. Țin acestea locul aplauzelor?

- Uneori, da, dar e cu totul altă vibrație și energie când primești aplauze la scenă deschisă. Ținând cont de situația de acum, am ceva care mă bucură totuşi enorm și astea sunt share-urile, like-urile, mesajele, inimioarele. Îmi doresc mult să se revină la normal, dar am reușit totuși să mă adaptez în perioada aceasta foarte dificilă.

„Pandemia m-a făcut să-mi creez o amintire cu fiecare artist”

813 17 3- Ești un optimist incurabil și privești partea plină a paharului. Pe 1 mai 2020 ai avut primul concert online și de atunci săptămânal fanii te așteaptă cu sufletul la gură. Cu câte vedete ai cântat până acum?

- Chiar sunt optimist și îmi place ceea ce fac. Cumva am învățat împreună cu publicul... care la început a fost puțin și a devenit tot mai mult de la o transmisie la alta... că dacă vom continua și vom face lucrurile corect și așa cum ne place nouă, totul va fi bine. Am cântat cu mai multe vedete în pandemie decât am făcut-o în 21 de ani de carieră cu colegii mei. Pandemia m-a făcut cumva să-mi creez o bază de date și o amintire deosebită cu fiecare artist. Le mulțumesc tuturor că au venit la concertele online și chiar la serile frumoase de BARonline organizate joi. Am depănat amintiri și am cunoscut oameni excepționali cu care m-am distrat. (râde)

- Fiecare concert în parte, fie că a fost vorba despre CONCERTonline sau BARonline, CONCERTonline - Generaţia Următoare sau FAMILIAonline a rupt. Cu ce continuă aventura?

- Totul e în funcție de situații, de cerințe și uneori de partenerii care ne propun proiecte. Indiferent ce aș face, vreau să fie cu suflet și din suflet, să fie pe placul meu și să mi se potrivească. Și vin sugestii multe din partea fanilor, ale vedetelor și chiar din partea sponsorilor. Cert este că aceste proiecte care sunt deja, vor continua...

„După 8 martie, nu am mai încasat nimic din concerte! E tot mai greu să-mi drămuiesc puţinii bani strânşi, dar m-am învăţat cu lipsurile”

- Ce vor fanii să asculte cel mai mult? Câți oameni participă, în general, la un concert online?

- Surprinzător, publicul care e fidel muzicii mele își dorește să asculte piese care nu sunt atât de comerciale. Bine... nu pot să omit melodiile extrem de promovate precum „Numai iubirea”, „Cine, cine” ori „Sentimente intense”, „O femeie cât o sută” sau „Îmi pasă”. Sunt piese extrem de dorite, care nu vor muri niciodată. Dar publicul meu își dorește muzică profundă, cu greutate, cu o esență care să mă definească pe mine ca și artist, ca și suflet, ca și stare.

- Cât de mult te-a afectat pandemia din punct de vedere financiar? Ai compus mai mult acum?

- Cred că nu există artist care să nu fi fost afectat de pandemie. Și eu sunt, doar că nu mă vait, deși finanțele au cam scăzut. Concertele nu mai sunt, erau principala sursă de venit... Și nu doar eu am avut de suferit, ci toți colegii mei, staff-ul... Sunt goluri imense în carieră, dar și financiar. S-au închis și unele afaceri în care am fost implicat. Eu nu am putut să stau un an degeaba și să încerc să-mi drămuiesc puținii bani strânși. Poate că oamenii au senzația că aveam fonduri nelimitate. Nu e așa! După 8 martie nu am mai încasat nimic din concerte. Dar ne-am reinventat și ne-am obișnuit cu puțin. Nu neg faptul că există mici câștiguri și în momentul de față. Dar după multă muncă în gol şi sunt nesemnificative față de ceea ce era înainte. M-am reîntors la compoziție în perioada asta, pentru că agitația din trecut aproape că nu m-a lăsat și m-am bazat pe alții care compun foarte bine și cu care colaborez și acum. Dar cred că am devenit mai profund, pentru că nevoia m-a învățat. Sunt mai atent la detalii, mai implicat în muzică, studiez mai mult, lucru care îmi convine de minune.

Nou sezon „Te cunosc de undeva”, alături de fata lui Mircea Baniciu şi fiul lui Ştefan Bănică

- Participi din nou, la emisiunea „Te cunosc de undeva”. Cât de greu este să intri în rolul unui personaj? Ce au spus fanii?

- Și eu m-am bucurat mult când am primit cererea de a participa la noul sezon. Fanii nu cred că au fost informați, pentru că nu s-a vorbit despre asta. Deci, oficial acum se va afla... Am început filmările și mă bucur că mă așteaptă toți. Nu mi-e frică de nicio transformare, sunt gata să mă redescopăr și să mă autosurprind și pe mine. Pentru că e o joacă frumoasă la „Te cunosc de undeva”. Dacă poți și îți place, se simte. Iar mie îmi place la nebunie. (râde)

- Ești renumit pentru farsele pe care le faci colegilor. Le pregătești ceva și celor cu care vei concura?

- Am o echipă frumoasă la „Te cunosc de undeva” și mă bucur că voi petrece mult timp alături de Liviu Vârciu, Andrei Ștefănescu, Romică Țociu, Raluca și Ana Baniciu și toți ceilalți, de la Adriana Trandafir la fiul lui Ștefan Bănică. Vom avea momente pline de umor, farse, glume și vom ști să savurăm fiecare moment al transformărilor. Vom râde unii de alții într-un mare fel și oamenii se vor simți superbine alături de noi.

„Sportul şi boxul, în principal, m-au făcut aşa echilibrat în viaţă”

- Înainte de muzică, ai făcut box, tatăl tău fiind campion național la această disciplină. Cum stai cu sportul? Mai alergi și acum, precum celebrul Rocky? Ai luat vreodată bătaie?

- Mi-a plăcut dintotdeauna boxul. Nu am făcut de performanță, dar am crescut cu spiritul de sportiv. Sigur că atunci când eram copil, am mai avut și conflicte. Am și luat, am și dat bătaie. Din punctul meu de vedere, sportul și boxul în principal sunt motivele pentru care sunt atât de echilibrat. Pentru că știu cât de important e să-ți cântărești fiecare lovitură în cazul în care o primești, sau cum să te aperi. Și mai bine stai deoparte și explici frumos, argumentat, evitând o situație conflictuală. Pentru că e ușor să lovești și chiar poate fi fatal să primești. Așa că, sfatul meu, mai bine păstrezi distanța!

- Ce mănânci de arăți atât de bine? Ce nu ai mânca niciodată?

- Toată viața am mâncat tot ce am avut poftă. Nu am avut niciodată restricții. Mai devreme, de exemplu, am savurat papricaș, făcut de mama. Îmi plac ciorbele, sosurile, dar și câte un grătar mai sofisticat și uneori fructe de mare. Dar când mi-e poftă de ceva, mănânc la orice oră. Dar ce nu mă atrage vizual, nu gust defel.

- Este Pepe un bun bucătar? Ce spun prietenii?

- Îmi place mult să gătesc, mă relaxează. Ador să am invitați și să-i fac să se simtă bine, să fiu o gazdă perfectă și să le servesc ce e pregătit de mine. Mai nou, am învățat să fac și cocteiluri. (râde)

„Maria și Rosa sunt mult-iubite de Dumnezeu şi de noi”

813 17 4- Ce fac fetițele? Cum s-au descurcat în perioada aceasta în care școlile și grădinițele au fost închise?

- Sunt bine și fericite, chiar dacă au învățat online. Le place că sunt acasă și că au timp să ne jucăm și să facem teme împreună. Noi avem o comunicare excelentă!

- Atât Maria, cât și Rosa Alexandra s-au născut în zile de sărbătoare și se spune că vor fi ocrotite toată viața...

- Într-adevăr și Maria și Rosa sunt născute la zile mari! Rosa a venit pe lume fix în ziua de Florii, iar Maria de Sfânta Maria, pe 15 august. Ele sunt mult iubite de Dumnezeu și de noi.

„Rosa e mai aplecată către muzică și îi place mult pe scenă”

- Îți moștenesc talentul? Care sunt pasiunile lor?

- Au tot felul de pasiuni și descoperă lucruri noi mereu. Cred că Rosa e mai aplecată către muzică și îi place mult pe scenă. Dăm spectacole acasă, improvizăm o scenă și facem un fel de karaoke. Trebuie să aleagă ele ce-și doresc în viață. Le-am îndrumat către muzică, sport, dansuri, fel de fel de opționale pe care le au la școală și la grădiniță. Dar e important ca fiecare să-și găsească calea singură, fiindcă doar așa va reuși să facă performanță reală.

- Te-ai gândit să scoți o piesă cu micuțele tale?

- Sincer, la asta nu m-am gândit. Cred că în momentul acesta ar fi cumva forțat. Las lucrurile să vină de la sine, dacă vreuna dintre ele va decide să se îndrepte către muzică. Atunci voi privi situaţia altfel.

„M-am mutat cu chirie de la 15 ani. Mi-a plăcut să am banii mei, să nu împart nimic cu nimeni”

- De ce este Pepe dependent?

- Pepe e extrem de independent, pentru că a muncit de mic. Mi-a plăcut să am banii mei, să-mi cumpăr ce vreau, când vreau, să dorm în casa mea, să nu împart lucrurile cu nimeni, decât dacă doresc eu să fac un cadou cuiva. De copil am luat viața în piept și am realizat totul doar pe munca mea. Gândește-te doar că m-am mutat cu chirie când aveam numai 15 ani...

- Umblă vorba că ai avea o adevărată colecție de mașini de lux...

- Nu e deloc așa. Am o mașină mică pe care am cumpărat-o să-mi ducă șoferul copiii la școală și la grădiniță când eu nu am timp, de 3.000 de euro. Mai am o mașină pe care o foloseam la concerte, un Mercedes V Class. În trecut, am avut într-adevăr mai multe automobile luxoase. Mai făceam aroganțe! Dar de vreo trei-patru ani, lucrurile s-au schimbat radical.

- Ce regreți că n-ai învățat sau n-ai făcut la momentul potrivit?

- Regret că atunci când am fost copil nu m-am îndrăgostit de școală și mai ales de limbile străine. Aș fi vrut să fiu vorbitor fluent de multe limbi străine. Acum sunt vorbitor de vacanță, câte puțin din fiecare. (râde)

„Dacă n-aș mai cânta, ar însemna să fiu mut”

- Ce nu ai cântat niciodată și ai face-o?

- Am cântat toate genurile muzicale pe care le-am accesat, le-am intuit sau le-am cunoscut de-a lungul vieții. Și aș face-o din nou cu același drag.

- Ce ar face Pepe dacă n-ar mai cânta?

- Aș putea întreprinde orice altceva, pentru că sunt ambițios, perfecționist și îmi place să muncesc. Dar nu mă văd fără să cânt. Cumva totul se învârte în jurul muzicii. Și nu am cum să mă gândesc la altceva, pentru că ar însemna să fiu mut!

„Fanii mi-au făcut cadouri incredibile... De la electronice scumpe la torturi de ziua mea”

- Care sunt avantajele și dezavantajele faptului că ești o vedetă?

- Avantaje sunt multe. Atunci când te cunosc oamenii, te salută pe stradă, parcă sunt mai atenți cu tine oriunde mergi. Dar de multe ori, mă văd și ca pe un exemplu și e normal. Și atunci trebuie să fiu atent la orice detaliu ce mă poate pune într-o lumină proastă. Cu alte cuvinte, nu pot face tot ce vreau, fiindcă toate lucrurile sunt interpretabile. Pretențiile de la artiști sunt mari, dar și noi suntem oameni. Îmi plac viața, poziția socială și imaginea pe care o am. Mă bucur că sunt așa, mai ales că în timp m-am autocorectat.

- Care a fost cel mai inedit cadou primit de la fani?

- Am primit multe cadouri de la fani, familia online de care vorbeam. De la torturi de ziua mea, la mesaje emoţionante, căni cu dedicație, tricouri, electronice de la cei care considerau că am nevoie, până la cadouri de Crăciun care n-au fost deloc ieftine. S-au unit mai mulți și au făcut posibil să-mi trimită daruri la care nu m-am așteptat. Le mulțumesc din suflet românilor pentru că sunt mereu alături de mine și îmi sprijină cariera.

- Ce dorință nu ți-ai îndeplinit niciodată până acum?

- Am avut și am o viață prea frumoasă și mi-am îndeplinit toate dorințele. Și sunt sigur că așa va fi și pe viitor!

Pepe l-a aşteptat pe Moşu’ alături de micuţele Rosa şi Maria. Momentul magic în care şi Pepe se simte doar un copil emoţionat şi inocent, nu vedeta de milioane de like-uri adulată de o Românie întreagă

„Oamenii se mai plictisesc într-o relaţie şi simt nevoia de schimbare“

- Ce ar trebui să aibă sau să facă o femeie ca să-ți stârnească interesul?

- Eu cred că în primul rând ar trebui să încerce... (râde)

- De ce crezi că tot mai multe cupluri s-au despărțit în perioada asta? Să fie de vină pandemia?

- Nu cred că pandemia a avut vreo vină! Întotdeauna unul dintre parteneri o are. Oamenii se mai plictisesc într-o relație și simt nevoia de schimbare. Dar fiecare, cum își așterne, așa doarme. Să fim sănătoși și să ne respectăm. Să ne iubim aproapele. Asta contează foarte mult.

„Îmi place mult să gătesc, mă relaxează. Ador să am invitați, să fiu o gazdă perfectă și să le servesc ce e pregătit de mine. Mai nou, am învățat să fac și cocteiluri“

Revelion live cu fetele pe YouTube

813 17 5- Cum a fost Crăciunul? Dar Revelionul din pandemie?

- Crăciunul a fost minunat alături de fetițele mele și s-a lăsat cu mare distracție. A venit Moș Crăciun cu hăinuțe, costume de schi, jucării, bomboane. Fetele se bucură de absolut orice cadou. De Revelion am avut concert online, ne-am simțit excelent. Surpriza la trecerea dintre ani a fost apariția puştoaicelor mele, care au fost cu adevărat fantastice. Cu Rosa am cântat melodia „Inima mea”, iar cu Maria piesa „Lolita”. Am avut acasă prieteni și verișori și am făcut toți karaoke. Ne-am distrat ca niciodată!