Main menu

header

779 16 1de Carmen Ciripoiu

„O femeie are nevoie de o rochie și cucerește lumea!”. Acesta este motto-ul după care se ghidează în viață Ana Morodan, „Contesa digitală milenistă”, domniţa cu „introspecții, visuri și țeluri”. Niciodată teama nu a împiedicat-o să facă lucruri, iar exercițiul pe care vrea să-l practice toată viața până va deveni expertă este… fericirea. Adoră să lenevească după-amiezele, admiră talentul de a fi femeie și și-ar fi dorit să trăiască în Belle Epoque. Urmează un interviu sincer despre cum reușește una dintre cele mai influente bloggerițe ale momentului să muncească în condiții de criză în „contesăria ei”, rămânând totodată la fel de tonică și de dezinvoltă. Nu rataţi rândurile de mai jos!

„M-am specializat în filmări, le fac pe toate, ca Sergiu Nicolaescu”

- Acum, când toate vedetele stau acasă din cauza coronavirusului, cum se descurcă Ana Morodan?

- Mă bucur din plin de statul în confortul propriei „contesării” și am o mulțime de activități care-mi ocupă la fel de mult timp ca atunci când izolarea nu era pe To Do List. Lăsând gluma la o parte, nu-mi aduc aminte să mă fi plictisit vreodată, iar lucrul ăsta nu se întâmplă nici acum: lucrez împreună cu colegii mei la câteva proiecte online, am puțin mai mult timp pentru mine, mă ocup de casă și de grădinărit, fac tot felul de planuri pentru business-urile mele, îmi țin întâlnirile pe telefon și în apeluri video. Singurele filmări pe care le mai fac în perioada asta sunt cele pentru comunitatea mea din online. Sau mă filmez singură, cel mult din intimitatea teraselor mele de acasă. M-am specializat și sunt un fel de Sergiu Nicolaescu: și actor, și operator, și regizor, și scenograf… Practic, eu fac tot. (râde)

„Am o relație specială cu Codin, suntem un fel de Stela și Arșinel, mai tâmpi”

779 16 2- PRO TV introduce curând un nou show de divertisment în grilă. Este vorba despre „Masked Singer România”, care va reuni în rolurile de detectivi patru dintre cele mai apreciate și urmărite vedete din țară. E vorba de tine, Inna, Horia Brenciu și Codin Maticiuc. Cu care dintre cei trei colegi interacționezi mai bine?

- Sunt niște oameni excepționali toți și avem o chimie fantastică, însă trebuie să mărturisesc că pe Codin îl știu de câțiva ani buni și am o relație specială cu el. Suntem un fel de Stela și Arșinel, mai tâmpi, mai scunzi, dar, sperăm și visăm și noi cu ochii deschiși, la fel de spumoși.

- Jorge, prezentatorul show-ului, cum ţi se pare? Îl știai de la filmări, din trecut, din alte producții tv?

- Șarm, spirit latino, calor… Pe Jorge îl vedeam cum îl știe toată lumea, de altfel, însă e prima oară când avem și o relație profesională. Îl apreciez foarte mult pentru că e un bărbat extrem de galant și de educat, determinat și plin de energie pozitivă.

„Am fost avocat pe divorțuri, sunt lecuită cu căsătoriile”

779 16 3- Când ai început să urmărești „Masked Singer România”? Și sigur, tot ce a apărut în afară?

- Când am primit propunerea să fiu detectiv la „Masked Singer România” știam formatul, pentru că văzusem deja câteva episoade de la varianta coreeană și cea americană a show-ului, care deveniseră virale pe Internet. Nu aveam cum să le ratez tocmai eu, pentru că ador misterul și sunt avidă după show-uri grandioase de genul ăsta.

- Ai putea să faci o comparație între tine „contesa digitală” și detectivul care va apărea curând pe micul ecran. Te-ar fi atras rolul de detectiv și în viața reală?

- Cele două personalități ale mele nu se exclud nicidecum. „Contesa digitală”, exact așa cum o știți din online, e comică, extravagantă, energică, isterică, intuitivă și ironică și poartă acum același decolteu generos și aceeași rochie din paiete și pe sub mantia de detectiv. La „Masked Singer România” sunt acest personaj de roman polițist, înarmat cu chef de bănuială și o poftă nestăvilită de show. Cât privește rolul de detectiv în viața reală, eu am fost avocat specializat pe divorțuri și sunt lecuită cu căsătoriile și alte legăminte în care ne jurăm veșnicia. Ar fi fost totuși o provocare superbă să fiu detectiv, pentru că am nasul fin și intuiție ascuțită, însă nu pe probleme de amor…

„Veți vedea niște costume grandioase”

- Vei primi indicii ca să deslușești cine se ascunde în spatele celor 12 vedete costumate cu măști. E greu?

- Indiciile vin uneori ca să ne pună și mai rău în încurcătură. Par că te ajută să afli mai multe și de fapt nu-ți spun nimic concret. Sunt utile și nu sunt. E ca în viață, trebuie să ai experiență ca să discerni între informație valoroasă, white noise și fake news.

- Câte reușite ți-ai notat și care a fost cea mai grea mască în kilograme?

- Nu știu să fac astfel de aprecieri pentru că matematica și fizica n-au fost niciodată punctele mele forte… Sunt contesă, nu savantă. Dar, din marea desfășurare de forțe care se întâmplă pe platou, veți vedea niște costume spectaculoase, grandioase, pline de strălucire, epice și reprezentații foarte dinamice, care n-au fost deloc un lucru ușor pentru celebritățile din spatele măștilor.

Şi-a amputat degetul: „Am glumit cu domnii de la SMURD să mă ducă la Floreasca, nu la Spitalul 9”

779 16 4- Și la acest show ai condimentat totul cu perle, pene, puf și alte accesorii. Ai folosit strasuri şi atunci când degetul tău a avut de suferit?

- Cu un deget în plus sau în minus, contesa tot contesă rămâne, iubirea pentru cochetărie nu piere, iar viața merge înainte cu mai mult aplomb și cu poftă de aventură. Am avut o colecție de bandaje superbe pe care le-am împodobit cu broșele mele preferate și ulterior mi-am făcut câteva inele care maschează perfect unghia care urmează să crească. (râde)

- Care este povestea degetului amputat?

- A fost un exces de zel casnic, total necugetat. Am vrut să trag o masă pliantă din lemn masiv care stătea pe terasă în ploaie, iar masa m-a accidentat fără niciun scrupul. Inițial, am crezut că mi-a sărit unghia de plastic și m-am gândit că o să-mi lipesc alta și o să pot să-mi continui activitățile. Abia când am văzut că degetele nu mai au aceeași lungime am realizat că s-ar putea să fie mai mult decât o unghie sărită. Colega mea, Simona, s-a pierdut puțin cu firea când a văzut grozăvia, însă adrenalina din astfel de momente și-a făcut treaba și am putut să mă organizez cu ea în cele mai mici detalii. Am plecat înspre Floreasca, glumind cu domnii de la SMURD să nu mă ducă la „Spitalul 9” și să aibă grijă de punga cu degetul amputat, să nu cumva să-mi „lipească” vreun alt deget la loc. În momentele dramatice, cum a fost și ăsta, varianta cea mai bună pentru mine este să rămân pozitivă și să fac haz de necaz. Nu pot funcționa altfel!

- De ce te-ai grăbit să părăsești spitalul?

- A urmat una dintre marile întâlniri ale vieții mele, cea cu profesorul Lascăr. Sigur că aș fi preferat să am onoarea asta într-o cu totul altă conjunctură. O operație de câteva ore sub anestezie totală și apoi multă muncă de convingere cu mine că trebuie să mă relaxez și că nu se întâmplă absolut nimic dacă pun totul pe pauză două zile. Voiam să plec după operație pentru că aveam agenda planificată cu întâlniri și un eveniment confirmat pentru seara respectivă. Doar mă știți că sunt workaholică… Sunt o norocoasă pentru că am lângă mine oameni excepționali care au făcut o treabă nemaipomenită, colegi, medici, personal medical, prieteni și pentru fiecare dintre ei sunt mai mult decât recunoscătoare. Mă simt bine, mă recuperez încet și îmi păstrez optimismul pentru că ăsta e vital în orice situație.

- Cum arată degetul tău acum?

- Degetul arată a deget, e tot al meu, se recuperează bine și abia-și așteaptă unghia roșie de plastic ca să semene cu celelalte nouă surate. Până atunci îl răsfăț cu bijuterii și inele făcute special pentru el și îmi văd de viață în continuare.

- Îți place să te regăsești într-un colectiv?

- Sunt un om de echipă și unul care și-a construit succesul pe empatia cu grupuri mari. După cum știți, vin din online unde o întreagă comunitate mă urmărește pentru că se regăsește sau aspiră la ceea ce spun și fac. Am multe lucruri în comun cu colegii mei din televiziune, însă pentru mine acest proiect este doar un episod din activitatea mea, iar pentru ei este profesia de zi cu zi. E o echipă nouă și îmi place dinamica diferențelor dintre noi.

„Am un motan adoptat, vagabond royal, salvat de la o stână”. Cum arată o zi de muncă a Anei

779 16 5- Cum arată o zi a ta la birou? Are și pauze?

- Nu știu de ce aveți impresia că eu sunt în vreo pauză, pentru că în online lucrurile funcționează fără oprire, iar eu am la fel de multă treabă și astăzi ca si acum două luni. Mă trezesc devreme, fac câteva mișcări de yoga ca să-mi mențin cât de cât tonusul contesistic, îmi pun un compleu superb de catifea și câteva șiraguri de perle și îmi beau cafeaua în videocall cu colegii mei de la #theMOffice. Facem prima ședință a zilei, apoi mă ocup de task-urile pe care le setez pentru ziua respectivă, adică telefoane, discuții, planuri, diverse proiecte pentru clienții cu care lucrez, brainstorming-uri, organizări și reorganizări. La prânz am o pauză scurtă în care îmi pun o mască hidratantă, mă ocup de plante și mă relaxez puțin. Apoi am un al doilea videocall cu colegii mei și îmi continui activitățile până în jurul orei 20:00. Seara citesc, mă uit la filme pe Netflix și petrec timp prețios cu Fitzgerald, prea-iubitul motan care e plictisit deja de dormit și începe să toarcă pentru mama lui într-un ritm care mă binedispune teribil.

- Apropo de Fitzgerald. Se pare că aveți o relație foarte strânsă…

- Am un motan adoptat, vagabond royal, salvat de la o stână de munte și mutat la București în puf. Îl cheamă Fitzgerald von Morodan, este my spirit animal și este clar un om încarnat într-un animal, pentru că avem o relație și o comunicare magnifice. Pozează alături de mama lui, vine ca un copil când îl strigi, iubește mâncarea și toarce exemplar. Este un răsfățat și cu siguranță este unul dintre cei mai iubiți motani de pe pământ.

„Dacă ar fi după mine, m-aș injecta cu botox la două zile...”

- Ai fi dispusă să recurgi la o intervenție radicală care să te transforme pur și simplu?

- Sunt într-o continuă schimbare de mai bine de un an, de când sub pensula cu oxidant a lui Sorin Stratulat am devenit blondă. Tot de atunci am început să am mai multă grijă de mine, să dedic mai mult timp tratamentelor de înfrumusețare și să mă las pe mâna plină de măiestrie a doctorului Constantin Stan și a echipei lui de la Cronos Med. Sunt total de acord cu intervențiile estetice și cu injecțiile cu botox și acid hialuronic, câtă vreme sunt executate de oameni profesioniști si cu expertiză în domeniu. Dacă ar fi după mine eu m-aș injecta tot la două zile și probabil într-o săptămână m-aș schimba radical. Dar ce să vezi? Nu pot să mă injectez singură.

- Ai avut vreodată probleme cu greutatea? Cum te menții?

- Am avut o perioadă în care eram mai rotunjoară și colegii mei se chinuiau câte trei să-mi închidă fermoarul la rochie, dar nu am făcut nimic special ca să slăbesc. Mi se părea că sunt superbă și viața mea era foarte liniștită. Experiența din Asia, în schimb, m-a scăpat de câteva obsesii, de unele frici și de vreo 10 kg, iar de atunci mă mențin cum mă vedeți. S-au mai lăsat lucrurile pe ici, pe colo, dar le punem pe poziție că în 2020 chirurgia estetică face artă din orice șoșetă. (râde cochet)

„Îi ador pe Ken Jeong și Jenny McCarthy, iar pe Robin Thicke (n.n. - jurații Masked Singer America) l-aș lua acasă să-mi spună cântece de noapte bună“

„Cea mai grea perioadă a fost când mi s-a instalat anxietatea“

- Care a fost cea mai grea cumpănă a vieții tale?

- Dacă ar fi să privesc în urmă, cred că cea mai grea cumpănă de până acum a fost momentul când mi s-a instalat anxietatea după o perioadă extrem de solicitantă psihic, după mulți ani de muncă și câteva pierderi în familie. Am simțit efectiv că o să îmi pierd mințile și mă luptam să-mi găsesc echilibrul și să caut calea cea mai potrivită ca să înfrunt asta, pentru că nu puteam trăi cu gândul că viața mea se va derula așa în continuare. A fost o perioadă grea cu foarte multă muncă emoțională și efort din partea mea ca să pot depăși acel impas. Sunt bine acum.

„La «Masked Singer România» sunt acest personaj de roman polițist, înarmat cu chef de bănuială și o poftă nestăvilită de show“

„Diva of the Year“

Urmărită de 384.000 de persoane pe Instagram și de alte 98.350 pe Facebook, Ana Morodan a reușit să câștige supremația în topul celor mai vizualizate bloguri de modă, fiind primul blogger de stil personal din România. Ambasador și endorser cu peste 390 de branduri de fashion, design, travel, beauty, lifestyle prezente pe piața românească, Ana a lansat și colecții personale de pantofi, genți, porțelan și bijuterii. Votată în 2014 „Digital Diva of the Year”, la cea mai importantă competiție a bloggerilor și personajelor online fashion din România, Ana este și o renumită femeie de afaceri, are un magazin online de haine foarte popular și deține licența primului curs de online influencing. Morodan. O Corporație.

„În Asia Expres, o provocare psihică și un test al emoțiilor și al rezistenței, drama a fost că a trebuit să rezist două luni fără cristaluri, fără trene, fără cea mai mică urmă de sclipici“

384 de mii de persoane urmăresc contul de Instagram al Anei

Gene lungi şi arcuite, aluniţă à la Marylin Monroe şi buze roşii ca focul, nu ăsta-i visul oricărei femei? Sau al oricărui bărbat...

„Un copil este o responsabilitate enormă pentru care eu nu cred că sunt pregătită“

- Sunt fericite cu carierele lor, însă vedetele din România se mândresc cel mai mult cu copiii lor. Se gândește Ana Morodan să devină mamă?

- Un copil este o responsabilitate enormă pentru care eu nu cred că sunt pregătită și nici nu voi fi prea curând. Nu cred că trebuie să facem toți copii. Un copil sănătos are nevoie de enorm de multă atenție, un mediu sănătos, părinți care să nu-l chinuie cu frustrările lor emoționale și profesionale, o educație corectă și protecție într-o lume tot mai haotică, alertă și viciată. Mie îmi plac copiii altora și am mulți în jurul meu, cu care mă distrez în fel și chip, pentru că la asta mă pricep extraordinar. Așa că îi învăț tot felul de ghidușii și ne distrăm cu filme de animație, popcorn și burgeri. Dar mă limitez la atât, pentru că sunt conștientă că nu aș putea să le asigur exemplar și celelalte nevoi.