Main menu

header

de Cristina Tache

Doi tineri entuziaşti, plini de viaţă şi cu o mare dragoste pentru muzică - aşa pot fi descrişi în câteva cuvinte Alex (Eusebiu Moceanu, 21 de ani) şi Laura (Ion, 19 ani) de la Orăştie. Şi-au unit talentele în urmă cu un an şi au cucerit în scurt timp sufletul publicului iubitor de muzică etno. Cu vieţi total diferite, provenind din oraşe distincte, Alex şi Laura au început acest proiect comun sub îndrumarea lui Florin Peşte, cel care îi ghidează în lumea muzicii. O combinaţie reuşită de voci, versuri cu sens, muzică bună şi un elan caracteristic unor tineri aflaţi la început de drum. Vă invităm să îi cunoaşteţi pe Alex şi Laura, cei care vă vor anima petrecerile prin CD-ul oferit de revista „Taifasuri”.

Florin Peşte, „capul răutăţilor”
- Când aţi descoperit că muzica este ceea ce vă doriţi să faceţi în viaţă?
- Laura: Dragostea pentru muzică a fost moştenire de familie, iar talentul mi l-a dăruit Dumnezeu. Am început să cânt de la vârsta de 12 ani. Însă, debutul meu s-a produs în urmă cu trei ani, într-un spectacol de la Arad. Atunci am cântat pentru prima dată pe o scenă adevărată.
- Alex: Cânt de la 11 ani. E un talent moştenit de la mama. Eu sunt nou în această meserie. Am debutat anul trecut, de Paşte, alături de Laura. Am urcat pe scenă pentru prima dată într-un spectacol adevărat la lansarea piesei „Te-am ales, mândruţa mea”. Cântam şi înainte, la diverse ocazii, dar mai mult pentru prieteni.

- A existat o persoană care v-a ghidat paşii pe acest drum?
- L.: Responsabil pentru alegerea mea este domnul Florin Peşte. El mi-a deschis calea spre muzică, m-a sprijinit încă de la început şi m-a ajutat să devin ceea ce sunt astăzi.
- A.: Domnul Florin Peşte a fost cel care mi-a deschis drumul în muzică şi tot el este cel care se ocupă de cariera mea.

- De ce aţi ales genul etno?
- L.: Mie îmi place foarte mult muzica etno şi cred că mi se potriveşte cel mai bine. În plus, este un gen muzical apreciat de public şi care se bucură de o mare popularitate. Eu am cântat şi manele, şi melodii de dragoste, însă am observat că, de când am adoptat acest stil, am mai mult succes.
- A.: Am ales muzica etno pentru că este un gen care se potriveşte foarte bine timbrului meu vocal.

- Cine a venit cu ideea să vă uniţi talentul în acest proiect comun?
- L.: Din nou, responsabilul este domnul Florin Peşte, care a devenit şi impresarul nostru. El este „capul răutăţilor”. Înainte de acest proiect cântam singură şi am colaborat cu Florin Peşte şi Cristian Rizescu, alături de care am avut şi primul meu videoclip. Dar acest proiect îmi aduce multe satisfacţii.
- A.: Domnul Florin Peşte ne-a adus împreună şi a dat naştere acestei colaborări de succes. Şi având în vedere că a trecut doar un an de la debutul meu în acest proiect, nu pot să spun decât că sunt foarte mulţumit de evoluţia mea.

O admiră pe Andra
- Aveţi multe melodii frumoase, vesele, dar şi mai triste? Care este ce mai iubită de publicul vostru?
- L.: Cea mai bună şi mai apreciată melodie a noastră a fost şi rămâne cea cu care am debutat, „Te-am ales, mândruţa mea”. Putem să spunem că este hitul nostru. Publicul cere tot timpul piesa şi este îndrăgită.
- A.: Chiar dacă „Te-am ales, mândruţa mea” este cea mai iubită melodie, mai avem câteva pe care publicul le apreciază în mod deosebit: „Noră pentru mama”, „Când îmi dai guriţa-n zori”, „Trece şirul anilor”.

- Dacă aţi avea ocazia să colaboraţi cu un alt artist român, care ar fi?
- L.: Îmi plac foarte mulţi artişti de la noi din ţară. Nu m-am gândit încă la o viitoare colaborare, dar le admir foarte tare pe Andra şi pe Mirela Petrean. Cred că sunt nişte voci cu totul deosebite şi au foarte mult talent.
- A.: Îmi plac foarte mulţi solişti, dar o admir foarte tare pe Andra. Ar fi frumos să am ocazia să cânt alături de ea.

- Cântaţi muzică etno, dar în timpul liber voi ce ascultaţi?
- L.: Îmi place muzica uşoară în mod special. Ascult cam toate genurile, numai să fie cântată bine, frumos.
- A.: Îmi place orice gen, cu condiţia să fie de calitate.

Viaţa personală nu are de suferit
- Cum se împacă viaţa sentimentală cu cea de artist?
- L.: Nu este nicio problemă pentru mine, pentru că şi soţul meu este implicat în lumea muzicală şi suntem mereu împreună. La orice petrecere, spectacol este alături de mine. Pentru că activăm în aceeaşi branşă, ne înţelegem reciproc.
- A.: Încă nu am simţit pe deplin efectele, ţinând cont de „vechimea” mea ca artist. Sunt la început de drum. Dar până acum viaţa mea personală nu a fost afectată.

- Ce hobbyuri aveţi în afară de muzică?
- L.: Îmi place foarte mult să merg la cumpărături şi să călătoresc. Îmi plac hainele, ca oricărei femei, şi ador să vizitez locuri noi şi interesante.
- A.: Îmi plac excursiile şi îmi petrec timpul liber în compania prietenilor mei.

Spectacole pe Litoral şi în... Spania

- Ce planuri aveţi pentru această vară? O să aveţi timp pentru o vacanţă?
- L.: Vara aceasta o să avem câteva spectacole la mare, dar şi în Spania. Cred că acolo ne vom bucura de puţin timp liber, de o minivacanţă. Alte planuri nu am, muzica e pe primul loc.
- A.: O să am avem şi o scurtă vacanţă. Eu încă nu m-am hotărât ce voi face şi unde voi merge, dar încă discut cu prietenii mei variantele.