Main menu

header

757 14 1de Valeria Roman

Superba româncă Iulia Vântur face parte din distribuția internațională a serialului de acțiune „Jack Stall Dead”, filmat și produs la Londra, regizat de Nick Mckinless, un fost cascador. Fosta prezentatoare de televiziune joacă rolul unei agente secrete de top, Jo. Pregătirea pentru rol a fost precum o tabără militară pentru Iulia Vântur. S-a antrenat foarte mult și a învățat tehnicile de luptă specifice. Antrenamentele pentru rol le-a făcut cu Daniel Locicero, specialist la Hollywood. În paralel cu această provocare în cinematografie, Iulia a bifat un tur muzical de forță în toată America. Despre cât de dificil i-a fost să intre în pielea personajului său, cum a încântat publicul de peste Ocean și despre proiectele în televiziune, ne-a povestit fosta știristă Pro TV într-un interviu EXCLUSIV.

„Tot ce am făcut în cariera mea de prezentator m-a ajutat mai departe”

- În ultimii ani cariera ta a cunoscut un adevărat salt. Cum s-a schimbat totul de pe vremea când erai la pupitrul știrilor?

- Cariera mea a evoluat odată cu mine, în același ritm. M-am deschis și am avut curaj să experimentez, să ies din zona mea de confort și am avut parte de multe surprize frumoase, viața mi-a oferit experiențe provocatoare, astfel m-am bucurat de muzică, de actorie... Însă tot ce am acumulat în cariera mea de prezentator m-a ajutat mai departe. Totul se adaugă, nimic nu se pierde! Experiența de la jurnale m-a ajutat în pronunția în hindi și chiar în înregistrarea unei piese de rap. Experiența de prezentator mă ajută să creez o conexiune cu publicul, în concerte. Emisiunea „Dansez pentru tine” a fost o bună școală pentru comunicarea cu publicul și pentru dans, în concerte și în videoclipuri, coregrafii de Bollywood. Totul are un rost în viața noastră și un traseu predestinat.

- Dacă ar fi să trecem în revistă noul tău CV, ce ai adăuga la el dincolo de experiența în mass-media?

- Explorer (zâmbește)... Muzica, actoria. Am învățat să fac multe în ultimii ani: echitație, tir, tehnici de apărare și de luptă, muzică, dans și alte activități care te pregătesc pentru meseria de actor. Este una dintre cele mai complexe ocupaţii, la nivel fizic, psihic și emoțional.

„Morala vieţii mele: când faci ceva cu tot sufletul eşti răsplătit. E ca în Biblie”

757 14 2- Cum ai depășit granițele Indiei și ai ajuns de la Bollywood la Londra, pe platourile de filmare?

- Viața m-a dus acolo, eu doar am acceptat provocarea. Sunt deschisă proiectelor diferite, care aduc valoare în viața mea, atât personală, cât și profesională. Când îți dorești asta, creezi spațiu pentru a crește. Atragi situații și oameni, planuri care te ajută să explorezi, să evoluezi. Au fost doi ani în care m-am focusat pe viața personală, nu am avut interes pentru carieră, însă mi-am reconfirmat că eu cresc prin muncă, fiind activă, explorând. Trebuie să existe o balanță între viața personală și cea profesională. În momentul în care mi-am dorit să fiu activă profesional, am început să accept anumite provocări. Ali Jacko, multiplu campion în kick-bo- xing, mi-a adus acest film și m-a incitat ideea de a juca într-un blockbuster de acțiune, ca agent secret.

- E deja o nouă etapă, mai aproape de Hollywood! Cum ți se pare acest pas?

- Când am acceptat acest proiect la Londra, sincer, nu m-am gândit că voi fi mai aproape de Hollywood. Am acceptat pentru că am crezut în regizor, în producător, în prietenul meu Ali Jacko. Am admirat pasiunea și dedicarea lui în acest proiect. Acolo am lucrat cu echipa de action, care e parte în filme de Hollywood. Și tot de acolo am început să cunosc mai mulți oameni, să primesc propuneri. Morala vieții mele... „Când faci ceva cu tot sufletul, cu drag, și pui tot ce ai, viața te răsplătește. Oferă și vei primi”. E și în Biblie, altfel spus.

„Joc rolul unui agent secret cam rebel”

- Ce rol ai în „Jack Stall Dead”?

- Joc rolul unui agent secret, Jo, o superprofesionistă, care rezolvă cazurile celei mai mari agenții internaționale secrete, cu baza la Londra. Are o personalitate puternică, ușor rebelă și nu se lasă până când nu își duce misiunea la capăt. Este om de bază în agenție și în film.

- Cum ai primit propunerea?

- Regizorul filmului mă știa, îmi developase personalitatea și a considerat că un astfel de rol mi se potrivește. Sincer, întotdeauna m-au atras astfel de eroi, de femei puternice, capabile, cele de „kick-ass girl”, am simțit mereu că mi s-ar potrivi un astfel de rol. Și am simțit bine!

„Dimineaţa eram epuizată, parcă dăduse trenul peste mine”

- Ce a însemnat să intri în pielea unui astfel de personaj?

- A însemnat multe ore de antrenament fizic susținut, într-un timp destul de scurt. Am început să mă pregătesc în India până la epuizare, atât de mult încât îmi pierdusem puțin din flexibilitate. De la antrenamentul excesiv mușchii au devenit rigizi. Dimineața când mă trezeam, mă simțeam ca și când a dat trenul peste mine, de abia puteam să mă dau jos din pat. Apoi, la Londra, m-am antrenat specific pentru patru-cinci zile cu o echipă care a lucrat în filme mari, gen „Mission Impossible” sau „Game of Thrones”. Sincer, tot efortul a fost răsplătit când am primit aprecierea profesioniștilor în domeniu. Asta mi-a dat și mai mult curaj și avânt să continui. Îmi place mult să filmez scene de acțiune și de abia le aștept pe următoarele.

- Ce au presupus acestea și cum ai făcut față provocării? Îmi dau seama că nu-i ușor deloc!

- Faptul că am lucrat cu meseriaşi m-a motivat să ating acel nivel, chiar dacă era o zonă nouă pentru mine. Am „bătut” campioni cu centuri grele în film. Am avut doar o zi la dispoziție să filmăm scenele de acțiune, așa că nu exista decât o opțiune... să execut foarte bine mișcările, să nu pierdem timp pe platoul de filmare. M-au ajutat mult antrenorul meu Daniel Locicero, care e și un om exemplar, nu doar un superprofesionist, Nick Mckinless, Darrel Canham și prietenul, producătorul, regizorul Ali Jacko, care a crezut în mine, dinainte să înceapă proiectul.

„Mi-am dorit să fac balet și o să iau ore doar pentru sufletul meu”

757 14 3- În copilărie, ai făcut astfel de sporturi care presupun contact?

- În copilărie mi-am dorit să merg la balet și arte marțiale. Aparent total opuse, însă pe aceleași principii: cunoaștere de sine, echilibru, focus, putere interioară. Am făcut volei, care m-a învățat puterea motivației, spiritul competitiv, spiritul de echipă. Dar și acum tânjesc după balet și voi lua, doar pentru sufletul meu, ore de balet. Nu-mi las sufletul să tânjească după lucruri, încerc să-l hrănesc, să fie fericit, satisfăcut.

- Ești o fire sportivă sau dimpotrivă?

- Da, am fost mereu, îmi plac sporturile, în special cele în aer liber, sunt o tipă activă. Trebuie să-i mulțumesc tatălui meu pentru asta. Datorită jocurilor noastre din copilărie, am câștigat mobilitate și flexibilitate, care m-au ajutat în tehnicile de luptă din film. Și... baletul, pe care îl practicam singură în casă, fără profesor. (râde simpatic)

„Nu am încercat cascadoriile cu mașini, mi s-a spus că sunt periculoase”

757 14 4- Au fost cerințe de la producători pe care le-ai refuzat?

- Nu a fost cazul în acest proiect, însă am refuzat filme care nu-și motivau anumite scene, expuneri etc.

- Ce riscuri nu ai fi dispusă să-ți asumi pe platoul de filmare?

- Prima regulă în acest film de acțiune a fost să respectăm regulile, tocmai pentru a nu pune în pericol propria siguranță și a celor din jur. Se mai întâmplă accidente, suntem oameni, nu roboți. S-a întâmplat să „ating” cu adevărat, din greșeală, dar acum avem motive să râdem de acele situații. Nu am încercat, însă mi s-a explicat că acele cascadorii cu mașini sunt periculoase. Ideea e să faci o scenă credibilă, să fii competent pentru acel rol, personaj, nu să-ți riști viața inutil, atâta vreme cât există oameni antrenați, specializați în asta.

- Cum a decurs o zi pe platourile de la Londra?

- A fost incitant pentru mine. Am fost generoasă, am împărțit pumni și picioare până i-am lăsat lați pe toți răufăcătorii (zâmbește). Lăsând gluma la o parte, am filmat mult, într-un timp record, am fost focusaţi, regizorul știa foarte bine ce își dorește, eram toți în același gând. E important să ai o echipă unită, am muncit, am râs, s-a creat un mediu foarte frumos acolo, ne-a fost greu să ne luăm rămas bun... pentru o vreme. Trebuie să mă întorc la Londra, să termin anumite scene.

Va filma alături de fiul lui Bob Marley

- Ți-ai schimbat look-ul pentru acest rol?

- Nu am făcut nicio schimbare de look. A trebuit doar să fiu în formă fizică bună, să fiu focusată. Costumul e interesant, puternic și sexy, în același timp.

- Joci alături de actori celebri. Unul este fiul legendarului Bob Marley. Cum a fost interacțiunea cu el?

- Pe Rohan Marley l-am cunoscut înainte de filmări, e foarte relaxat, amuzant și pozitiv. Nu am filmat încă împreună, va urma.

„Când am plecat din România, prietenii au fost şocaţi: «Ai tot ce-ţi doreşti aici». Dar India a fost o alegere bună”

- Ce te-ar determina să te întorci în România și să o iei de la capăt?

- Am făcut în viață doar ce am simțit. Când am „emigrat” în India, am auzit mulți prieteni spunând „ai tot ce-ți doreșți aici, de ce să lași totul și să pleci?” Nu am lăsat nimic, totul e cu mine, viața însă are etape, experiențe și mă bucur că mi-am urmat sufletul și am experimentat traiul în India. Nu aș fi învățat atât de multe despre mine, nu aș fi crescut la fel dacă rămâneam în aceleași condiții, în țară. Explorând, descoperi, crești, trăiești! Și am de gând să trăiesc! Cât mi-o fi dat! Dar nu vreau să am niciun regret.

- Există vreun proiect în prezent în tv care te-ar provoca să revii?

- Sunt câteva show-uri, talent show-uri interesante, însă toate lucrurile sunt așezate deocamdată exact așa cum trebuie să fie. Îmi place ce fac acum, sunt focusată pe asta. Dacă apare un proiect frumos în tv voi accepta, în funcție de timpul disponibil. Cea mai recentă propunere în tv din România nu am putut să o accept tocmai pentru că aveam proiecte deja stabilite în afara țării.

- Te mai simți parte din familia Pro TV?

- Când merg acolo în vizită, uit să mai plec, mă simt extraordinar să-mi revăd vechii colegi, cu care „sufeream” în diminețile de weekend, până mă trezeam pentru jurnal. A fost o perioadă minunată din viața mea, pe care o păstrez cu drag în suflet, împreună cu oamenii ei.

- Cu care dintre colegii din ţară mai ții legătura?

- De fiecare dată când revin, trec să-mi văd colegii de la Pro TV, de la știri, colegii de la „Dansez pentru tine”. Laura Cosoi e ieșeancă de-a mea, avem o relație mai apropiată, mama ei, minunata Ligia Cosoi, m-a învățat ce înseamnă eleganța, când eram model, la agenția sa de frumuseţe în Iași, Emilia Vlad, Andreea Raicu, Teo, Cosmin Stan, fetele mele drăguțe de la agenția Talentivity și mulți alți oameni de suflet.

„«Dansez pentru tine» m-a învățat să intru în casele oamenilor”

- Știrile, „Dansez pentru tine” sau „Ferma Vedetelor”? De care emisiune ai fost cel mai mult atașată și de ce?

- „Dansez pentru tine” a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea. Acel show a fost hrană pentru suflet, și nu doar pentru al meu. A ajutat atâtea familii, a avut un mesaj atât de curat, de pozitiv, prezentat într-o formă superbă: dansul. Sunt atât de recunoscătoare că am avut șansa să fac parte din acel proiect, să lucrez cu o echipă de oameni cu adevărat implicați, pasionați. Mi-e dor de toți și de acele vremuri. Și oamenii erau parcă altfel atunci. A fost primul talent show de acel nivel, în România. La Londra, am întâlnit români care mi-au mărturisit că acel show era parte din viața lor, sufereau și se bucurau alături de noi, așteptau ziua de vineri cu nerăbdare și drag. Astea sunt satisfacții și momente neprețuite. Faptul că rămâi în sufletul și în amintirea oamenilor cu o energie pozitivă, că au un gând bun pentru tine, este unic. Știrile mi-au deschis ușa, „Dansez pentru tine” m-a invitat să intru în casele oamenilor, să mă conectez cu ei, de la suflet la suflet, iar „Ferma” a deschis o altă ușă jocului, distracției, aventurii, provocării, la acea vreme.

„Îi iau pe părinţii mei în vacanţe, în afara ţării, pentru câteva zile şi astfel petrecem timp de calitate împreună, doar noi trei, creăm momente şi amintiri frumoase, ce întăresc relaţia“

„Stau bine sentimental“

- Cum stai cu viața sentimentală?

- Foarte bine! Sunt mulțumită de mine și de viața mea privată. Sunt relaxată și mă bucur de fiecare moment.

- Te grăbești la altar sau încă mai copilărești?

- Hahaha! Nu știu dacă mai copilăresc, dar nu aș vrea să pierd bucuria jocului niciodată. Nu mă grăbesc nicăieri și am învățat să las lucrurile să se întâmple, așa cum sunt destinate. Am învățat să fiu prezentă în viața mea, să fiu flexibilă și pregătită să primesc orice am nevoie, nu doar ce cred eu că mi se potrivește. Sau mi se cuvine.

- Cum e relația cu părinții tăi?

- Paradoxal, de când stau mai mult în India, relația cu părinții mei a devenit și mai apropiată. Conversațiile acum au mai multă intensitate. Timpul petrecut împreună este de calitate, cu adevărat timp pentru noi. Înainte mergeam acasă, la Iași, și împărțeam clipele destinate lor cu prietenii mei, cu restul familiei. Acum, de cele mai multe ori, îi iau pe părinții mei în vacanțe, în afara țării, pentru câteva zile și astfel petrecem împreună, doar noi trei, creăm momente și amintiri frumoase, ce întăresc relația.

„La Londra, m-am antrenat specific cu o echipă care a lucrat în filme mari, gen «Mission Impossible» sau «Game of Thrones». Tot efortul a fost răsplătit când am primit aprecierea profesioniștilor în domeniu“

Turneu muzical în America cu Singh, o supervedetă indiană

- Ai concertat cu un artist indian în SUA. Cum ai fost primită acolo?

- Da, nu am reușit să termin filmările pentru că aveam un turneu muzical, dinainte stabilit, în toată America, împreună cu unul dintre cei mai populari cântăreți în India, Mika Singh. Turneul a fost o experiență de povestit nepoţilor. Am făcut ce-mi place cel mai mult, am călătorit și am cântat, am dansat, ne-am conectat cu publicul, a fost superb. Mi-a plăcut foarte mult, nici nu am simțit când a trecut o lună şi jumătate, când am străbătut toată America. Am avut concerte în Los Angeles, San Francisco, New Jersey, Seattle, Phoenix, Detroit și multe alte orașe. Prima săptămână a fost obositoare. Patru concerte, unul după altul, în locaţii diferite, după care am intrat în ritm. Energia publicului, bucuria lui ne-a încărcat. M-am bucurat să întâlnesc și câțiva români la concerte. Acelea au fost momente speciale pentru mine. Și acum păstrez cu drag un Husky de pluș oferit de o ieșeancă de a mea, care trăiește în SUA și a venit, cu prietenii, la concert.

- Ce proiecte mai ai în derulare?

- Mă pregătesc pentru un film de Bollywood și alte două pelicule internaționale, care ar trebui să înceapă anul viitor. Am câteva videoclipuri ce trebuie lansate, concerte. Proiecte pe muzică și film.

- Ce îţi place mai mult, filmul, muzica sau televiziunea?

- Toate se îmbină frumos, se completează. Ador adrenalina directului la tv, energia și feed-back-ul publicului în concerte, complexitatea actoriei. Sunt norocoasă că am șansa să le fac pe toate!