Main menu

header

de Claudia Stan

Controversată, dar şi iubită de foarte multă lume pentru spontaneitatea şi energia de care dă dovadă la orice oră din zi şi din noapte, Oana Zăvoranu este o prezenţă căutată pe micile noastre ecrane. Are propria sa emisiune la Kanal D, „Pact cu Diavoliţa”, este solicitată de televiziuni concurente şi nu încetează să uimească publicul prin francheţea cu care spune lucrurilor pe nume. Atunci când îşi pune ceva în cap, este imposibil ca Oana să nu îşi atingă scopul, oricât de greu i-ar fi. Îndrăgostită până peste cap de soţul său, Pepe, focoasa brunetă pare că are tot ce şi-a dorit de la viaţă. La 16 iunie, Oana a împlinit 36 de ani şi a fost răsfăţata multor realizatori tv, primind în dar mai multe torturi… Despre viaţa sa, locvacea şi colerica femeie ne spune că „este pe repede înainte” şi plină de evenimente! Mai multe detalii despre viaţa sa şi a soţului său ne povesteşte în rândurile de mai jos.

„Mă bucur de o popularitate extraordinară”
- „Pact cu diavoliţa” este o emisiune în al cărei format te regăseşti? Te-ai acomodat repede cu rolul pe care ţi-l cere?
- Consider că eu şi emisiunea facem un tot unitar atât de bun, încât lumea o primeşte cu drag, şi numai asta contează. Este un format foarte bun, dar cred că ratingurile spun totul. Nu vreau să mă laud, dar aproape în fiecare sâmbătă sunt lider de audienţă. Cred că publicul se uită ori pentru că îi place ceea ce vede, fiindcă mă străduiesc să vin cu lucruri noi şi inedite, ori pentru că am eu o anumită carismă. Mă bucur de o popularitate extraordinară, şi pentru acest lucru nu pot decât să le mulţumesc fanilor mei. Televiziunea se măsoară în rating şi cât timp ratingurile vor fi mari datorită mie, înseamnă că sunt bună în ceea ce fac!

- Pentru că eşti o fire extrem de energică, mereu surprinzătoare, ne întrebăm care este următorul tău proiect… Să fie vorba despre televiziune, muzică sau...?
- Urmează să mai înregistrez nişte melodii, dar nu am avut timp acum, pentru că am fost prinsă cu emisiunea, în a cărei realizare m-am implicat foarte mult. Nu sunt un simplu prezentator şi vreau ca încet, încet să ajung şi să produc emisiunea. De ce nu? Pentru că după atâţia ani petrecuţi în show-bizz-ul autohton am învăţat ce le place şi care sunt aşteptările oamenilor. Am realizat ce anume gustă românul în materie de televiziune. Cred că pot să avansez în carieră şi îndrăznesc să cred că voi deveni producătoare. În prezent am trei melodii compuse de Adi Cristescu, care mă aşteaptă să înregistrez şi restul pieselor. Sper să le imprim pe toate cu timpul. De ziua mea, telespectatorii emisiunii „Acces direct”, de la Antena 1, au putut auzi în primă audiţie piesa „Oana Love”. Îmi place să cânt, deoarece prin muzică pot arăta lumii că Oana Zăvoranu este şi o fire sentimentală.

„Sunt convinsă că pot fi din ce în ce mai bună”
- Care crezi că sunt principalele tale atuuri? De ce te îndrăgeşte publicul atât de mult?
- Toţi realizatorii de televiziune mă vor la ei în emisiune şi nu-i pot refuza, pentru că ţin la toţi. Am o viaţă agitată, dar aş fi ipocrită dacă aş spune vreo secundă că nu-mi place modul meu de a trăi. Este viaţa pe care mi-am ales-o şi, oare, ce poate să-ţi placă mai mult decât să fii iubit în această meserie?! Adică, ar fi fost o tristeţe de nedescris să fiu în această breaslă şi să mă rog de oameni să mă cheme la emisiuni, să trec fără să las nicio urmă... Cred că orice om normal, care-şi doreşte şi iubeşte meseria aceasta, vrea să îşi clădească o carieră şi să aibă succes, faimă. Acestea sunt nişte lucruri de care eu mă bucur din plin. Eu sunt într-un moment extraordinar al carierei mele şi sunt convinsă că pot fi din ce în ce mai bună. Am câştigat publicul prin sinceritate, naturaleţe şi corectitudine. De asemenea, mi-am asumat întotdeauna lucrurile bune, cât şi pe cele rele care s-au întâmplat în viaţa mea. Niciodată nu am încercat să mă dau drept altcineva. Oamenii s-au săturat de personaje pline de aere! În 2009, publicul din România vrea să vadă persoane simpatice, inteligente şi mai ales cu simţul umorului. Eu am dovedit că pot să mă şi cert când cred într-un anume lucru, că pot râde cu poftă. Cert este că trăiesc cu aceeaşi intensitate tot ceea ce mi se întâmplă!

Fascinată de America
- Unde vei pleca în vacanţă alături de soţul tău?
- Nu am stabilit încă unde vom merge, tot din cauza timpului. Probabil vom pleca pe tărâm american. Eu sunt extrem de legată şi de fascinată de această ţară. Am senzaţia că într-o viaţă anterioară am trăit acolo! (râde) Îmi plac americanii, îmi place modul lor de a gândi, îmi place că îşi respectă vedetele, spre deosebire de noi. Lăsăm, din păcate, să iasă la suprafaţă ciurucurile şi gunoaiele şi nu ştim să apreciem oamenii de calitate. Dacă ar fi să mă stabilesc în altă ţară, cu siguranţă America ar fi aceea!

- Oana, pe când o nuntă ca în poveşti, cu rochie de mireasă şi petrecere care să ţină trei zile şi trei nopţi?
- Încercăm pe cât posibil să facem nunta vara. Nu ştiu dacă va fi anul acesta, dar vreau să fie în anotimpul cald. Îmi doresc o petrecere cu multă lume, iar fetele să fie îmbrăcate în genul „flu-flu” şi cu fustiţe scurte! Nu am stabilit aceste detalii încă, pentru că viaţa mea... este pe repede înainte! De multe ori nu mai am timp de nimic, deşi programul mi se face cu două zile înainte. Am pe cineva care îmi ţine o agendă, dar care se modifică încontinuu, pentru că îmi doresc să mulţumesc pe toată lumea. Am o viaţă agitată, dar îmi place!

- Ce sfaturi le dai tinerilor pentru a distruge monotonia în cuplu?
- Fiecare cuplu are o poveste şi cred că e greu de dat un sfat. Depinde de la caz la caz şi e greu să te pui în pielea altora. Consider că fiecare familie sau cuplu ştie mai bine care este situaţia relaţiei, iar eu mă feresc să mă bag în viaţa oamenilor. Dau sfaturi doar de genul: să se iubească mult, pentru că viaţa este scurtă. Adevărul este că trebuie să profităm cu toţii de orice moment, chiar dacă lucrurile bune sunt mai puţine. Înainte ca doi tineri să îşi pună pirostriile, ar fi bine să se gândească bine şi să analizeze situaţia cu toate datele problemei. Eu i-aş sfătui să nu se căsătorească decât dacă locuiesc în prealabil împreună cel puţin şase luni. Este foarte important să cunoască omul de lângă ei şi cred că abia după această perioadă îşi pot da seama dacă este alesul inimii. Mare parte din cupluri se despart prematur, pentru că nu apucă să se cunoască. Fiecare om trebuie să fie capabil să lupte pentru persoana iubită!

- Cum vă petreceţi timpul liber?
- Avem o vilă în afara Bucureştiului, în Otopeni, în care ne adunăm o gaşcă mare de prieteni buni. Mergem la munte, la mare, în străinătate sau dăm petrecere la noi acasă. Suntem oameni normali, cărora le place să se distreze!

- Pe când un copilaş?
- Când o vrea Dumnezeu! Nu-mi place să planific aşa ceva.

„Şi eu, şi Pepe suntem oameni normali, cărora le place să se distreze!”

„Mi-am câştigat publicul prin sinceritate, naturaleţe şi corectitudine. Mi-am asumat întotdeauna lucrurile bune, cât şi pe cele rele care s-au întâmplat în viaţa mea. Niciodată nu am încercat să mă dau drept altcineva”

Aniversare prin studiouri de televiziune

- Oana, ai strâns în buchetul vieţii 36 de ani, o vârstă a maturităţii. Cum ţi-ai petrecut ziua de naştere?
- Am fost prezentă la câteva emisiuni, pentru că am foarte mulţi prieteni care au dorit să-mi fac ziua împreună cu ei. Spre exemplu, am fost invitată la Mădălin Ionescu („Acces direct”), la Cristian Brancu („Agentul Vip”) şi la Dan Capatos („Un show păcătos”). Petrecerea va avea loc însă sâmbătă şi îmi vor fi alături toţi prietenii mei buni, amicii din show-bizz, foşti colegi de şcoală şi, în general, oameni care-mi sunt dragi şi cu care am păstrat legătura de-a lungul timpului.