Main menu

header

652 15 1de Valeria Roman

Dacă v-ați întrebat de ce la 36 de ani, pe care îi va împlini peste o lună, Gina Pistol nu este așezată la casa ei și nu schimbă scutece, așa cum o fac alte vedete, ei bine, frumoasa prezentatoare tv de la „Chefi la cuțite”, emisiunea culinară de la Antena 1, este o femeie care știe ce vrea cu adevărat de la viață și nu face compromisuri de niciun fel. Fire independentă, vedeta a fost încă din copilărie o fată căreia nu îi plăcea să i se impună reguli. Nu s-a numărat printre elevii eminenți, dar nici printre codașii clasei. Gina Pistol este o familistă convinsă și, până să își întemeieze propria familie, prezentatoarea ne-a povestit că își respectă foarte mult părinții și nu și-a dorit niciodată să-i supere. Este foarte apropiată de fratele mai mic, pe care vrea să-l ducă în pelerinaj pe El Camino, drum de 35 de zile, pe care ea l-a făcut în vara lui 2016, renunțând la rochițele diafane și la pantofii cu toc cu care ne-a obișnuit când apare „pe sticlă”. Lunga călătorie pe jos i-a pus la încercare rezistenţa fizică şi psihică preţ de aproape 1.000 de kilometri și a fost ca o adevărată cură de detoxifiere. Și-a riscat sănătatea prin ploi și vânt doar pentru a-și îndeplini o dorință mai veche. Despre toate aventurile Ginei Pistol, din curtea cu animale de la Roșiori de Vede, unde a copilărit, și până la pictoriale fierbinți din revistele dedicate bărbaților, am aflat chiar de la ea.

„Când eram copil făceam curăţenie şi munceam aproape ca un om mare”

- Cum era Gina Pistol în copilărie?

- Gina era fetița îmbrăcată în rochițe care sărea gardul, care stătea cățărată în nucul din vie ca s-o legene vântul. Era copilul care îmbrățișa și ajuta toate animalele pe care le întâlnea. Era copilul care făcea curățenie și muncea aproape ca un om mare.

- Care este relația cu fratele tău mai mic, de care te plictiseai la un moment dat și voiai să-l „returnezi”?

- Îl iubesc foarte mult. Pentru el am fost soră, mamă și tată în același timp. Am încercat să-i ofer tot ce mi-a lipsit mie și avem o relație extraordinară.

„El Camino a fost un drum al regăsirii”

652 15 2- Cum a rămas cu planul de a-l duce pe El Camino? Mai e în agendă sau ai renunţat?

- Din păcate, anul acesta nu am reuşit să găsim o „portiţă”, amândoi lucrăm foarte mult. Însă mă bucur că ţin legătura cu oameni care mi-au pus tot felul de întrebări, mi-au cerut sfaturi şi, după ce s-au întors de pe El Camino, mi-au dat dreptate.

- Ce a însemnat pentru tine acest pelerinaj?

- Se spune că drumul te cheamă la el. Îmi doream să plec pe El Camino de câţiva ani, însă abia anul trecut am prins liberă o perioadă atât de lungă. Pentru mine, drumul acesta a fost cel mai frumos cadou pe care mi-l puteam face. A fost ca un „detox” pentru suflet. A fost un drum al regăsirii. Un drum care-mi aminteşte de unde vin, de legătura mea cu pământul, de lucrurile simple, dar atât de frumoase. Făceam în medie 25 de kilometri zilnic (aveam zile când mergeam 22-24 de kilometri şi zile de 34-38 de kilometri).

„Nu chiuleam ca să n-o supăr pe mama”

- Care este cea mai mare trăsnaie pe care ai făcut-o în școală?

- Mă băteam cu băieții.

- Mergeai „cu valul” când era vorba de chiulit sau erai printre tocilarii clasei?

- Nuuuu! Chiar dacă prietena mea cea mai bună chiulea uneori, preferam să rămân în clasă. Doar ca să n-o supăr pe mama, cu toate că am fost un copil foarte independent, mereu am urât să mi se impună reguli.

- Ai rămas vreodată corigentă? Le-ai spus părinților tăi?

- În școală nu am fost cel mai slab elev, însă nici cel mai bun. Doar pentru simplul fapt că eram comodă, nu îmi plăcea să stau să învăț. Plus că nu am avut niciodată o memorie de elefant, dar am fost un copil isteț și citeam repede lecția înainte de oră.

- Ce relație ai cu părinţii? Cu cine te înțelegi mai bine?

- Am fost un copil independent. Chiar dacă lăsam impresia celor mari că țin cont de sfaturile lor, mereu am făcut doar ce am simțit că trebuie să fac. Mă înțeleg bine cu părinții mei, deși sunt despărțiți.

- Îți aduci aminte să fi fost pedepsită? Care a fost cea mai grea pedeapsă pe care ai primit-o?

- Îmi aduc aminte de o palmă primită de la mama. Participasem la Miss Boboc și, na... distracția începea abia când trebuia să fiu eu acasă, pentru că, da, aveam oră de intrat în casă, și m-am luat cu distracția și am întârziat cam 45 de minute. Mama mi-a deschis ușa și mi-a tras o palmă. Abia acum înțeleg prin ce emoții a trecut...

„Mi-ar fi plăcut să fiu cântăreață”

652 15 3- Visai de mică să devii celebră?

- Daaa! De mică mă visam în lumina reflectoarelor, însă nu cu ceea ce fac acum. Mă vedeam cântând. Iată că până la urmă am ajuns în lumina lor, dar partea cu cântatul a rămas doar pentru acasă sau pentru cei dragi.

- Cum ai primit propunerea de a poza nud într-o revistă pentru bărbați?

- Ca pe un compliment.

- Cum a fost experiența?

- Ca la orice ședință foto făcută de oameni profesioniști.

- Ești genul care face sute de selfie-uri și retușează pozele?

- Îmi place să fac poze, să surprind locuri şi momente care îmi stârnesc emoţii. Iar pasiunea asta pentru fotografie m-a adus în punctul în care fac poze puţin mai altfel. Şi când spun asta mă refer nu la acele poze banale făcute în oglindă, cu deja celebrul botic pentru poză. De retușat îmi mai scot și eu un coș dacă îl am sau mai adaug un filtru interesant, dar cam atât. Prefer să fiu eu în fiecare dintre ele, recunoscută după poză sau poza după mine.

„De când lucrez cu chefii am mai multe cuțite în bucătărie și gătesc”

- Ești prezentatoarea emisiunii culinare „Chefi la cuțite” de la Antena 1. Ce știi să găteşti?

- Știu să gătesc, am primit multe trucuri de la chefii din juriu! Cu toate acestea, nu prea am timp să gătesc. Pot spune însă că, de când cu emisiunea, am mai multe cuţite, înainte aveam doar două din acelaşi model. Le cer des sfaturi colegilor mei, Florin şi Cătălin, atunci când mă gândesc să gătesc ceva nou sau să reproduc ce au gătit ei în platou. De exemplu, Florin a făcut într-o zi la filmări nişte clătite demenţiale, pufoase. A doua zi l-am sunat instant să-mi dea şi mie reţeta.

- Ce relație ai cu cei trei colegi?

- Îmi sunt foarte dragi și consider că suntem mai mult decât niște colegi. Atmosfera de la filmări este incredibilă, nu doar pentru că funcționăm perfect ca echipă, ci și datorită faptului că suntem foarte buni prieteni toți. Am norocul să fiu înconjurată de oameni frumoși, sensibili, cu un simț al umorului greu de egalat, cu care nu împărtășesc doar platoul de filmare, ci îi am și printre numerele favorite din telefon, mai ales când intru singură în bucătărie!

- Cum ați început, tu și chef Cătălin Scărlătescu, să vă tachinați pe tema kilogramelor în plus?

- Trebuia! Așa mă bucur că a reușit să slăbească! Mă bucur că este un om sănătos, mă bucur că se simte bine în pielea sa. A trecut printr-o transformare incredibilă și se simte mai bine ca oricând, dar cred că acest lucru se și vede, pentru că sezonul acesta a avut și mai multe pretendente printre concurentele de la „Chefi la cuțite”!

- Acum a slăbit, îl iei de soț, așa cum i-ai spus în glumă?

- Îl las pe mâini mai bune! Și cred că ați văzut deja că există o competiție foarte mare pentru a-l cuceri pe cel mai râvnit burlac al juriului.

„Fac sală de trei ori pe săptămână”

652 15 4- Ai o siluetă de invidiat și știu că ai muncit mult că să ajungi aici! Mai faci sport?

- Of, am avut un an foarte plin. Filmări, deplasări prin țară, nopți nedormite. Însă atunci când aveam timp fugeam la sală. Mai greu mi-a fost cu alimentația. Nu întotdeauna aveam cum să mănânc ceea ce trebuia și mai călcam strâmb. Însă Carmen, alias Carmen Fitt, a avut răbdare cu mine și nu m-a urecheat. Acum sunt puțin mai liberă și m-am reapucat de mișcare. Fac sală de trei ori pe săptămână și respect rutina pe care o am în ziua respectivă, dar în același timp sunt conștientă și de faptul că alimentația este foarte importantă.

- Este adevărat că făceai exercițiile cu telefonul în faţă?

- Da! Și acum fac la fel. Mă țin de programul primit pe WhatsApp. Mă bucur extrem de mult că am cunoscut-o pe Carmen, pentru că încă de când îi urmăream activitatea pe conturile de Instagram și Facebook eram uimită de rezultatele pe care le obținea cu persoanele pe care le antrena. Iar în cele din urmă am văzut pe propria persoană cât de eficiente sunt antrenamentele sale.

„Am eliminat zahărul și făina din alimentație”

- Povestește-ne cum ai sărbătorit primele rezultate, când „pachețelele” de pe abdomenul tău au început să se contureze.

- Vă dați seama că asta m-a motivat și mi-a confirmat că ceea ce fac fac bine. Mă bucur că multe tinere m-au privit ca pe un exemplu demn de urmat. Că le-am motivat. Toate astea datorită acestei fete minunate, Carmen, care își dedică timpul fitness-ului și nutriției. M-a ambiţionat atât de mult, încât sala s-a transformat din povară în loc de relaxare. Acum merg de trei ori pe săptămână cu plăcere. Asta chiar mi se pare o realizare. Da, am tăiat de ceva timp făina şi zahărul din alimentaţie, dar asta nu înseamnă ca uneori nu mai mănânc o felie de pâine, o lipie sau că nu mai gust ceva dulce, dar nu la modul în care făceam asta înainte, adică în fiecare zi.

- Ești o victimă a modei? Ai un stilist care îți dă sfaturi în materie de vestimentație?

- Cel mai bun sfat mi-l dă oglinda. Dar o mai întreb pe Eniko Szanto, care îmi este și prietenă, ce să-mi mai cumpăr, ce să mai dau.

- Ce produse obligatorii conţine trusa ta obişnuită de make-up?

- Pudra, pentru că în ultima vreme nu mai folosesc fondul de ten, la sfatul dermatologului, în urma unor mici probleme cu tenul, rimelul şi un blush. La ochi mă machiez foarte rar, iar pentru buze folosesc mai mult balsamul.

- Ce nu-ți lipsește din poșetă?

- Telefonul, cu încărcător cu tot, și cardul. Iar în ceea ce privește produsele de îngrijire, nu-mi lipsesc niciodată din poşetă balsamul de buze Carmex, pentru că este extrem de hidratant, şi uleiul de cuticule, pe astea le am tot timpul cu mine.

„Sunt un musafir-model”

652 15 6- Dacă nu ai fi ajuns în televiziune, ce ți-ar fi plăcut să devii?

- Bijutier, pictor sau fotograf. Eventual toate trei.

- Care este proiectul tv care ți-a întins limitele la maximum?

- Emisiunea lui „Nea Mărin”. Şi cred că nu sunt singura persoană din showbiz care ar răspunde aşa la întrebarea asta.

- Musafir sau gazdă? Ce faci când mergi în vizită și când aștepți pe cineva la tine acasă? Cum te pregăteşti?

- Depinde de moment. Însă clar sunt musafirul-model! Îmi place să ajut, să strâng după mine și las o impresie bună. Să mă mai invite omul pe la el.

„Mă consider o femeie norocoasă și liberă”

- Te consideri o tipă norocoasă în dragoste sau dimpotrivă?

- Da! Da, mă consider o femeie norocoasă și liberă. Pentru că aleg eu ce să trăiesc. Nu las pe nimeni să-mi dicteze cum să-mi trăiesc viața. Dacă omul de lângă mine mă dezechilibrează, mă consumă, am curajul să plec. Am curajul s-o iau de la capăt. Pentru că așa simt eu. Asta înseamnă să fii un om liber. Îmi place să mă dezvolt, îmi place să evoluez, să învăț.

- Ți-ai făcut planuri pentru Sărbători? Familie sau iubit? La zăpadă sau pe plajă?

- O să fiu plecată pentru „puțin” timp din țară. Nu mi-am făcut planuri. Însă mereu petrec aceste momente alături de oamenii dragi sufletului meu.

„Prefer un drum de țară și un weekend liniștit în defavoarea oricărei destinații comerciale“

Se linişteşte ascultând teatru radiofonic

- Ce pasiuni ai?

- Muzica, drumețiile, cărțile, arta foto, iubirea! Îmi plac călătoriile în care mă regăsesc, cele în care mă aflu departe de agitația zilnică. Prefer natura, pot să spun că de fiecare dată când am puțin timp liber îmi place să mă încarc cu energie. Cred că într-o viaţă anterioară am fost un spirit ce aparţinea de pământ, pentru că eu aşa mă încarc, în natură, printre animale. Sunt un om al naturii. Îmi dă o stare de bine extraordinară. Că e munte, că e mare, că e pădure, că e câmpie, important e să fie cât mai departe de „jungla” asta urbană. Prefer un drum de țară și un weekend liniștit în defavoarea oricărei destinații comerciale.

- Ce carte recomanzi cu drag?

- Este o carte de dezvoltare personală, se numeşte „Umbră”, scrisă de Adrian Nuţa. Ca distracție, în schimb, îmi place foarte mult - şi este cartea copilăriei mele - „În casa bunicilor”. Este, așa cum spuneam, cartea care mi-a marcat copilăria şi pe care o recitesc cu mare drag, pentru că mă poartă în timp. Iar de ceva vreme am început să ascult seara, când mă bag în pat, teatru radiofonic sau mă uit la Teleenciclopedia. Este cel mai bun exerciţiu de liniştire. Mă fascinau încă de când eram copil şi îmi dau o stare de bine.

„Când sufletele se recunosc, se regăsesc“

- Vorbește-mi despre acea persoană care te face să zâmbești. Cum te-a cucerit?

- Cred foarte mult în chimie. În acea legătură pe care nu ți-o poți explica, fiindcă nu sunt cuvinte pentru asta, însă o simți. Când sufletele se recunosc, se regăsesc. Pentru că așa trebuie. Pentru că asta trebuie să trăiești acum. Toate se trăiesc la timpul lor.

Vorbeşte lumea: „S-a întâmplat magia între Ginuţa şi Smiley“

De câtva timp se vorbește neîncetat despre o poveste de dragoste între Gina Pistol și Smiley. Cei doi nu au confirmat (sau infirmat) legătura, dar recent prezentatoarea Antena 1 a fost surprinsă din nou la un concert al artistului, iar din public a fugit direct în culise. După ce a petrecut trei ore în spatele scenei, loc unde se ştie că nu intră oricine, vedeta a plecat cu un trandafir roşu în mână, cel mai probabil de la Smiley. Un scurt istoric al relațiilor celor doi arată că, după ce s-a despărțit de Laura Cosoi, Smiley a preferat să nu se mai afișeze oficial cu nicio femeie. De partea cealaltă, Gina Pistol a terminat legătura cu Alin Cocoș în primăvara acestui an. Dar prietenii l-au dat de gol pe juratul de la „Vocea României” în legătură cu Gina: „Se știu de mulți ani, însă abia în urmă cu șapte luni s-a lăsat cu sentimente, ca să zic așa. La 31 martie, Gina și prietenii săi au venit la concertul Damian Drăghici & Brothers, la Sala Palatului. Atunci a urcat pe scenă și Smiley, pentru că avea împreună cu Damian piesa «Domnișoară, domnișoară». După concert s-a întâmplat magia între Ginuța și Smiley și chiar se iubesc mult. Nu locuiesc împreună, dar e aceeași treabă, pentru că ea stă mai mult la el”, a declarat unul dintre apropiații cântărețului, care rămâne extrem de secretos pe marginea acestui subiect.