Main menu

header

Probabil că nu mulţi dintre dumneavoastră au auzit despre Marina, dar noi suntem siguri că în scurt timp numele ei va ajunge la fel de cunoscut ca al cântăreţilor de muzică etno deja consacraţi. Simpatica ardeleancă are 22 de ani şi o voce foarte bună. Tânăra s-a dedicat exclusiv muzicii etno, a înregistrat deja două albume şi nu are de gând să se oprească aici. A primit încântată propunerea revistei noastre de a ni se alătura în acest proiect de promovare a unui album ce poartă semnătura sa şi cu această ocazie ne-a oferit şi un interviu interesant. 

    Primul videoclip la 15 ani - Cine este Marina? - Sunt din judeţul Cluj, mai exact din Câmpia Turzii. Muzica m-a pasionat de mică şi îmi amintesc cu drag de vremea în care am participat la „Tip Top Minitop”, pe la 13 ani. Am înregistrat şi câteva melodii, dar pe plan local. La vârsta de 15 ani am scos prima piesă, „Noapte de amor”, la care am avut şi un videoclip pe un post de televiziune din Cluj-Napoca. - De la cine moşteneşti talentul? - Tata cântă la orgă electronică, dar cu voce nu este nimeni din familie. Avem numai instrumentişti, dar, uite, că acum întregesc eu „formaţia”. - Ai studiat la rândul tău vreun instrument? - Nu, din păcate nu. - Dar ştiu că eşti studentă la Academia de Muzică... - Sunt studentă în anul al II-lea la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, dar nu la secţia de canto, ci la Pedagogie Muzicală. La Cluj nu există canto coral decât pe muzică clasică, iar eu nu cânt decât muzică uşoară, populară, etno şi latino.

- Care este genul muzical care te reprezintă cel mai bine? - Eu cânt şi etno, şi muzică latino. Îmi place foarte mult şi folclorul. Probabil, dacă ar trebui să aleg, încă nu ştiu ce aş alege, dar mie îmi plac ambele, drept dovadă fiind prima mea piesă, „Noapte de amor”, care se înscria în genul latino. Etno am cântat mult la televiziuni şi am piese pe casete şi CD-uri cu acest gen atât de cerut. - Ai un album al tău? - Da. Piesa de care vă spuneam, „Noapte de amor”, dă şi titlul primului meu album. Apoi am albumul vechi, etno, „De-ar fi lumea cum vreau eu”, şi sunt bucuroasă că multe dintre melodiile de pe acest material discografic se regăsesc pe CD-ul editat de revista „Taifasuri”. Apoi vocea mea se mai află şi pe albume cu selecţii ale mai multor artişti.

„E important să nu fii confundat cu nimeni”
    - Cât este de importantă imaginea pentru un artist? - Cred că este foarte importantă şi imaginea, dar vital trebuie să fie vocea. Din păcate, în prezent se pune accentul din ce în ce mai mult pe imagine şi mai puţin pe voce, iar ceea ce nu este un lucru bun din punctul meu de vedere. Sigur, nu poţi să apari oricum, dar talentul trebuie să primeze. - Ai avut modele? Cine te-a inspirat? Care sunt idolii tăi? - De mică mi-au plăcut Withney Houston, Mariah Carey, Cristina Aguillera. Ele m-au inspirat. - Este important să ai un stil personal?  - Bineînţeles. E important să nu fii asemănat în niciun fel cu nimeni. Cu toate că mi se întâmplă des, sper să depăşesc această barieră şi să fiu recunoscută după ceea ce sunt eu, nu pentru asemănarea cu altcineva. - La ce lucrezi în prezent? Ce planuri ai pentru cariera ta muzicală? - Aş vrea să lucrez la un album etno şi să reuşesc să îl imprim în această vară.


   Am planificat să încep înregistrările după jumătatea lunii iunie, după ce termin cu examenele.  - Ce faci în timpul liber?
- Mi-am propus de multă vreme o excursie la munte, dar am aşa de puţin timp liber... Ador muntele şi este singurul loc la care mă gândesc atunci când este vorba despre relaxare. Îmi plac locurile liniştite, cu aer curat. - Mai ai fraţi? - Mai am un frăţior de 11 ani. El nu cântă, dar în schimb vrea să devină mare fotbalist. - Nu mi-ai spus un lucru esenţial. Eşti la vârsta dragostei. Iubeşti? Ai un prieten? - Da, am un prieten şi suntem împreună de doi ani, dar nu-mi place să vorbesc mult despre viaţa mea personală. Şi deocamdată nu pot să fac pronosticuri, nu ştiu dacă va fi sau nu el cel care mă va duce la altar. Am timp pentru asta. Acum doar experimentăm o relaţie, care sper să fie reuşită. Ceea ce pot să vă spun însă este că el nu face parte din lumea muzicală.

Ana-Maria Gomboş

„Trebuie să lupţi pentru fiecare lucru pe care ţi l-ai propus. Când ţinteşti undeva, trebuie să mergi până la capăt să-l realizezi. Dacă tu crezi în acel lucru, nu se poate să nu-l obţii”

   „Nu merg la cosmetică, fiindcă mă ajută vârsta” - Tu ce faci ca să întreţii o imagine bună? - Nu prea multe. Încerc să fac sport când apuc. La sală merg mai puţin, fiindcă nu am timp, dar îmi place să alerg. Am o mulţime de cântări pe la nunţi, petreceri sau evenimente, trebuie să stau în studio, să merg şi la şcoală şi stau cam prost cu timpul liber. Revenind la ce m-aţi întrebat, nu merg la cosmetică. Deocamdată nu consider că este necesar să fac ceva în sensul ăsta, fiindcă mă ajută vârsta, dar în schimb fac lucrurile fireşti pentru orice femeie: coafor, pensat, manichiură etc.