Main menu

header

611 16 1de Valeria Roman

A dispărut de pe micul ecran, dar este mai ocupată decât atunci când era seară de seară la televizor! Adelina Pestriţu (29 de ani) nu stă degeaba, deşi de un an şi-a dat demisia de la emisiunea „WowBiz” a cărei coprezentatoare era alături de Mădălin Ionescu. Dar vedeta nu a trecut doar printr-o despărţire profesională, ci şi printr-una sentimentală. A pus punct unei relaţii de doi ani şi jumătate cu artistul Speak, dar nu renunţă să creadă în instituţia familiei şi nici nu exclude posibilitatea de a reveni la Kanal D. În tot acest timp, Adelina s-a concentrat asupra proiectelor sale online, căci este vlogger (EDA video blog) şi fondator www.edamagazine.ro, dar şi model şi un fashion icon pentru mii de domnişoare şi de doamne care îi urmăresc conturile de socializare. A făcut schimbări şi de ordin fizic! A trecut pe la bisturiu mărindu-şi sânii şi s-a tuns incredibil de scurt! Cum a reuşit Adelina să evolueze atât de frumos, fără să mai fie prezentă la tv, ne-a povestit chiar ea într-un interviu în care a vorbit deschis despre toate planurile sale, dar şi despre temerile care o readuc cu picioarele pe pământ.

„Despărţirea este schimbarea de plan sau de dimensiune!”

- Ai început anul trecut cu o despărţire profesională şi ai încheiat cu una în plan sentimental! Cum a fost anul 2016 în afară de aceste două momente?

- Pentru mine, anul 2016 a fost unul încărcat cu învăţăminte. Am deprins multe lecţii importante şi care, fie că-mi doresc sau nu, îmi vor influenţa atât conduita profesională, cât şi pe cea personală de acum înainte. Cu toate acestea, mă bucur că am ajuns la maturitatea de a transforma orice eşec într-o reuşită în planul dezvoltării personale. Cuvântul „despărţire” apare doar în mintea noastră, ca o catalogare a ceea ce sunt de fapt schimbări de plan sau de dimensiune. De fapt şi de drept, atât ne-a fost dat să ne însoţim unii cu alţii, fără să dramatizăm sau să ne dezechilibrăm. Toate sunt venite în viaţa noastră cu un scop sigur. Am avut un an cu de toate. Pe plan profesional mi-a mers excelent, şi asta mi-a dat foarte multă încredere în mine ca identitate virtuală mai ales, dat fiind faptul că de câţiva ani activez în mediul online cu mai multe proiecte la activ - revista online - www.edmagazine.ro, canalul de youtube EDA VideoBlog, dar şi conturile de socializare Instagram, SnapChat şi Facebook, unde sunt urmărită de peste două milioane de prieteni virtuali. Pe lângă asta, am devenit imaginea în România a două branduri internaţionale, lucru care nu poate decât să mă onoreze.

- Ai făcut bilanţul? Ce lucruri îţi ies la realizări şi pe care le treci la eşecuri?

- Realizările sunt numeroase, iar aici nu mă refer doar la cele materiale şi profesionale, ci le includ şi pe cele spirituale. Sufletul meu este mai bogat cu trăiri pe care este pregătit să le înmulţească pe viitor. Eşecurile sunt privite astfel de oamenii mai puţin puternici care se agaţă de lucrurile care nu merg pentru a justifica de ce nu pot evolua. Mie nu-mi place să le numesc „eşecuri”, ci mai degrabă încercări, lecţii în urma cărora rămân anumite morale. Nu suntem făcuţi să avem tot ce au semenii noştri, aşa că nici eu nu pretind să-mi reuşească toate planurile pe care mi le croşetez în minte.

„Am stat 12 ore pe tocuri urcată pe vulcani!”

611 16 2- Ai fost protagonista multor şedinţe foto! Care a fost cea mai solicitantă?

- Într-adevăr, în 2016 am avut multe şedinţe foto, cu concepte diferite, în locaţii diverse şi spectaculoase. Cea mai solicitantă mi s-a părut cea de la Vulcanii Noroioşi, atunci când am pozat pentru un brand internaţional. De ce spun solicitantă? Pentru că am stat 12 ore pe tocuri de 20 cm, urcată pe vulcani. Nu este tocmai uşor, dar se transformă în ceva cu sens şi extrem de frumos după ce vezi rezultatele.

- Pozele pentru Trend Prive Magazine sunt cartea ta de vizită, dar şi a Capitalei într-o oarecare măsură! Cum ai descrie acest proiect?

- DA! Trend Prive Magazine este o revistă internaţională distribuită în peste 80 de ţări ale lumii, iar vara trecută am avut onoarea să vă zâmbesc de pe coperta ei. Scopul principal a fost să promovez România şi cred că este minunat că avem cu ce ne lauda peste hotare. Avem istorie, cultură, natură bogată, oameni frumoşi şi toate ingredientele care să ne facă mândri oriunde păşim în lumea largă. A fost un proiect măreţ şi onorant pentru mine şi echipa cu care lucrez. Cei din State au fost extrem de mulţumiţi de rezultat, şi asta i-a făcut să mă solicite şi pentru colaborări ulterioare, ceea ce mă face fericită şi mândră din cale afară.

„Încă aştept proiectul care să mă reprezinte!”

611 16 3- După plecarea ta de la emisiunea „WowBiz” nu ai mai fost tentată să revii pe sticlă? Au existat propuneri din partea posturilor concurente?

- În permanenţă au existat propuneri pentru proiecte în televiziune, chiar şi atunci când eram la Kanal D. Pentru a te alătura unui proiect televizat ai nevoie de mai mult decât un contract şi un pix. Trebuie să simţi acea chimie cu ceea ce urmează să faci. Sticla transmite starea omului, iar dacă nu eşti pe deplin fericit cu ceea ce faci, asta se vede, telespectatorii simt imediat şi te taxează. Atunci când te identifici cu proiectul, cu siguranţă dai şi randament. Încă îl aştept pe acela care să mă reprezinte.

- Cum refuzi elegant o ofertă? Ai fost pusă în această ipostază?

- Îmi place să-mi respect colaboratorii şi să nu le creez neplăceri de niciun fel. Dacă nu mă regăsesc în propunerea respectivă, fac în aşa fel încât cei care m-au contactat să nu se simtă jigniţi, dar cu toate acestea să înţeleagă de ce le-ar dăuna şi lor ca eu să fac ceva ce nu mă reprezintă. Pierderea poate fi de ambele părţi. Desigur că am şi eu o echipă de imagine şi consiliere alături de mine cu care mă sfătuiesc la orice pas.

- Eşti o tipă care mizează pe diplomaţie sau nu este unul dintre atuurile tale?

- Odată cu trecerea timpului am învăţat cât de important este să fii diplomată. Nu numai în viaţa profesională şi sub lumina reflectoarelor, ci şi în viaţa de zi cu zi. Aş putea spune că este esenţial. Sunt atât de multe contexte din care poţi ieşi curat fiind diplomat.

„Am un trai mai mult decât decent, mulţumesc lui Dumnezeu!”

611 16 4- Am văzut că ai rămas în relaţii cordiale cu cei de la Kanal D! Există posibilitatea ca din 2017 să te întorci?

- Desigur că am păstrat o legătură cu foştii mei colegi de la Kanal D. Ne leagă totuşi şapte ani de colaborare şi de prietenie. Nu pot renunţa aşa uşor la oameni. Nu exclud nimic, niciodată nu ştim ce ne rezervă viitorul, însă depinde de proiecte, aşa cum se întâmplă în cazul tuturor propunerilor care mi se fac.

- La ce lucrezi acum? Ce proiect profesional ţi s-ar potrivi?

- Regret că nu vă pot oferi mai multe detalii în acest moment, însă eu şi echipa mea lucrăm la un proiect care îmi va face sufletul să explodeze de bucurie odată cu realizarea lui. Este ceva măreţ la care am visat toată viaţa. În scurt timp o să revin cu mai multe detalii despre el.

- Eşti imaginea unor firme de lenjerie intimă! Ai multe contracte de acest gen care îţi asigură un trai decent?

- Nu am pus niciodată pe primul plan banii şi nici n-am de gând s-o fac. Trăiesc decent, cu responsabilităţi, atribuţii şi destul de conştientă că sunt mulţi oameni care au lipsuri mari. Acesta este şi motivul pentru care nu m-am plâns niciodată de cum o duc. Nu-mi lipsesc hrana, locuinţa şi onoarea, deci am un trăi mai mult decât decent, mulţumesc lui Dumnezeu.

„Să devin mămică e una dintre dorinţele mele mari!”

611 16 6- Cum ai simţit Sărbătorile după perioada dificilă din plan amoros?

- Am avut nişte Sărbători liniştite şi pline de dragoste din partea prietenilor şi a familiei. Ne-am întâlnit la masă, ne-am făcut cadouri şi ne-am simţit excelent împreună.

- Nobby a simţit mai multă afecţiune acum, de când nu mai acorzi atât de multă atenţie unui partener?

- Nobby este un membru al familiei mele şi niciodată n-am făcut-o să simtă lipsa afecţiunii. Întotdeauna m-a însoţit pe unde am mers şi i-am oferit toată dragostea mea necondiţionată. Este un suflet extrem de răsfăţat, dar şi ea la rândul ei mă iubeşte şi arată asta, chiar dacă nu poate vorbi.

- S-a vehiculat posibilitatea unei sarcini! Îngroşi rândul vedetelor care vor deveni mămici în 2017?

- Şi eu mi-aş dori să ştiu dacă până la final de 2017 voi deveni mămică, pentru că este una dintre dorinţele mele mari. Deocamdată îmi focusez atenţia pe proiectele profesionale, după care, atunci când Dumnezeu decide, voi îmbrăţişa cu drag această minune.

„Toţi oamenii au adus ceva bun în viaţa mea”

611 16 7- E de ajuns ca el să vină cu vinul pentru o cină romantică? Ce aşteptări ai de la un bărbat?

- Prefer să fac eu cinste cu vinul dacă acel bărbat aduce alte calităţi la pachet. Îmi plac oamenii sinceri, dedicaţi, loiali şi cu perspectivă. Desigur, fiecare om are calităţile sale, însă este foarte important ca acestea să nu fie mai puţine decât defectele. Evit să-mi fixez aşteptări din partea cuiva, pentru că de cele mai multe ori mi-au fost înşelate şi am dat curs unor dezamăgiri de care nu aveam nevoie. Prefer să mă las dusă de val, însă să rămân cu capul pe umeri.

- Ai trecut printr-o căsnicie şi o relaţie de lungă durată pe care mulţi o vedeau ajunsă la altar. Mai crezi în instituţia familiei?

- Dorinţele mele nu se schimbă în funcţie de perioadă. Sunt foarte clare şi pe toată viaţa, indiferent de ce impedimente întâlnesc pe drum. Toţi oamenii au adus ceva bun în viaţa mea şi le mulţumesc. Astăzi mă regăsesc mai matură şi mai pregătită ca oricând să-mi întemeiez o familie.

- Unul sau doi copii?

- Doi, şi dacă se poate să fie gemeni, fată şi băiat.

- Iubeşti foarte mult copiii şi ai botezat încă unul la finele lui 2016. Câţi fini ai?

- Până în prezent am botezat o fetiţă şi un băieţel, fraţi. Îmi place foarte mult rolul de naşă, şi sper să am mulţi fini. Visez la acele mese care se fac în preajma Sărbătorilor cu toţi finii şi rudele aproape. Ersan-David are aproape 1 anişor, iar Celia-Ioana, finuţa căreia i-am dat şi numele meu de botez, are 7 ani.

Şi-a donat părul femeilor bolnave de cancer

611 16 8- Ai făcut o schimbare de look îndrăzneaţă în ceea ce priveşte coafura ta! Regreţi?

- Absolut deloc!!! Este schimbarea de care eu aveam nevoie din toate punctele de vedere. M-am reinventat, şi asta am simţit-o şi pe interior, şi în exterior. Sunt încântată când primesc sute de fotografii cu persoane care mi-au urmat exemplul şi s-au tuns, după care au donat părul în scop caritabil, către persoanele bolnave de cancer. Pe lângă faptul că am o altă înfăţişare, şi sufletul meu este mai împlinit. Cu atât mai mult sunt convinsă că am făcut ceea ce trebuia să fac.

- Acorzi foarte mare atenţie detaliilor atunci când ieşi din casă! Ai stilist? Când ai simţit nevoia să ceri astfel de sfaturi?

- Iubesc foarte tare hainele şi îmi place să le combin, însă ştiu că nu le putem face perfect pe toate, aşa că am apelat şi la consilierea stilistică a prietenei mele Eniko Szanto. Îi admiram munca de ceva vreme şi acum un an am simţit nevoia unei schimbări de imagine, aşa că am apelat la ajutorul ei, iar astăzi avem o colaborare foarte frumoasă şi constructivă, care promite mult.

- Ai putea concura la o emisiune de stil?

- Viaţa mea, în prezent, presupune o concurenţă acerbă de stil, imagine, realizări şi multe altele. Nu am avut până acum nicio perioadă de relaxare sau de pauză, pentru mine asta ar fi însemnat că mi-am pierdut entuziasmul şi dorinţa de a evolua. Consider că mă aflu într-o emisiune de stil şi concurenţă, acolo unde regizoarea sunt chiar eu.

„Am renunţat la carne şi am slăbit 7 kilograme”

- Scăderea în greutate are legătură cu evenimentele recente din viaţa ta?

- În urmă cu trei luni am decis că este cazul să renunţ la carne şi să devin lacto-vegetariană, iar asta m-a făcut să pierd şapte kilograme în greutate. În momentul de faţă am 49 de kilograme şi mă simt bine în pielea mea. Nu m-ar deranja nici dacă aş mai lua două kilograme în plus. Cel mai important este să nu ajung să-i port hainele lui Nobby (râde). În rest mă descurc.

- Ai spune nu unei alte intervenţii de ordin estetic? Vreau să lămurim misterul şi să ne spui unde ai simţit nevoia de schimbare!

- Da. Alungirea picioarelor mă sperie teribil. Ştiu că se practică, dar n-aş putea recurge la aşa ceva indiferent de context. Odată cu trecerea timpului, nu exclud să mai apelez la serviciile doctorului meu Kasem Abu Bakr, pentru că îmi place să mă păstrez frumoasă, iar atunci când mă uit în oglindă îmi doresc să fiu mulţumită de ceea ce văd. Nu-mi doresc să exagerez în nimic, tocmai de aceea voi apela la intervenţii doar atunci când voi considera că este cazul.

„Obişnuiesc să merg de trei ori pe săptămână la sală. Sunt perioade în care programul nu-mi permite asta, dar mă străduiesc să recuperez acasă prin exerciţii uşoare“

„Am 19 tatuaje în total, iar în curând voi pleca în America, acolo unde îmi doresc să-mi fac un tatuaj la cel mai faimos salon de tatuaje din lume, Miami INK. Iubesc picturile pe piele şi nu ratez nicio ocazie de a le înmulţi”

„Vreau să mă întorc la baza NASA!“

- Care a fost ultima ta vacanţă?

- Cea mai recentă vacanţă a fost în Miami, New York şi Las Vegas. Toate dintr-o lovitură. Şi probabil şi următoarea tot în America va fi. Mă atrage viaţa pe care o văd în filme şi, de câte ori am ocazia, fug să mai „gust” puţin din visul american. Poate într-o bună zi voi rămâne definitiv. Nu ştii niciodată cum te conduce viaţa. Trebuie doar să crezi.

- Ştii ce vei face la vară? Ai ceva programat, un loc anume în plan de vizitat? Ce a mai rămas nebifat?

- În principiu ştiu ce-mi doresc să fac la vară. Mai exact, să mă reîntorc la baza NASA (n.r. - National Aeronautics and Space Administration - agenție reponsabilă cu programul spațial public al Statelor Unite ale Americii), acolo unde am fost în prima parte a anului 2016. M-a fascinat tot ce am descoperit acolo. Am realizat cât de mici suntem pe Pământ, deşi uneori avem impresia că spaţiul nu ne este suficient. În lume sunt lucruri cu adevărat magice, care par imposibil de atins.

Creveţi în sos de vin, specialitatea Adelinei

- Eşti pasionată de gătit! Care este reţeta ta de „Masterchef”? Împărtăşeşte-o cu noi!

- Ador să gătesc. De la salate până la preparate mai complicate, cum ar fi sarmalele sau ciorbele. Un preparat uşor pe care vi-l recomand este creveţi în sos de vin. Sunt preferaţii mei, mai ales de când am renunţat la carne. Ca ingrediente, aveţi nevoie de 15-20 de creveţi decorticaţi, 2 lămâi, 5 căţei de usturoi, unt de cocos, vin alb. Se prepară astfel: căliţi usturoiul tăiat în două linguri cu unt de cocos, peste care adăugaţi cele 15-20 de bucăţi de creveţi decorticaţi. Lăsaţi zece minute să se călească, după care adăugaţi sucul de la două lămâi şi un pahar mic cu vin (50 ml). După alte zece minute de gătit laolaltă, îi puteţi servi.