Main menu

header

598 16 1de Valeria Roman

O sarcină nu seamănă cu alta, iar de acest lucru s-a convins şi Andreea Bănică, însărcinată în 34 de săptămâni cu un băieţel. Artista va deveni mămică, în această toamnă, pentru a doua oară, vestea fiind o adevărată surpriză şi pentru ea, căci nu şi-a planificat să-şi mărească familia. Dacă la primul copil, în urmă cu şapte ani, lucrurile au fost simple, acum, solista a simţit din plin efectele sarcinii. Primele patru luni au fost cumplite pentru frumoasa artistă. Andreea Bănică a trecut prin tot felul de stări, dar a continuat să urce pe scenă şi să-şi facă meseria cu pasiune. Acum, pe ultima sută de metri, soţul său, Lucian Mitrea, care îi este şi impresar şi cu care are o relaţie de 20 de ani, a avut grijă să-i stabilească un program cât mai lejer, pentru ca frumoasa vedetă să nu-şi pună sarcina în pericol. Numai că Andreea nu îşi doreşte să fie menajată! Doarme puţin noaptea, pentru că organismul ei aşa s-a obişnuit de la concerte, şi totuşi debordează de energie. Despre efectele sarcinii la 38 de ani ne-a povestit cu mult entuziasm într-un interviu spumos.

„Dormeam cu biscuiţii la capul patului!”

598 16 2- Cum ai aflat că vei deveni din nou mămică? Ai uimit pe toată lumea!

- Mi s-a făcut rău când eram la un centru de frumuseţe. Mi se făcea masaj. Asta m-a pus pe gânduri. Eram sub tratament hormonal de pe urma primei sarcini, care mi-a dereglat puţin organismul. După câteva luni de stări ciudate, am bănuit că sunt însărcinată. M-am gândit să fac un test de sarcină, iar confirmarea m-a lăsat fără cuvinte!

- De ce ai ţinut totul secret până la cinci luni? Eşti superstiţioasă?

- Nu e vorba despre superstiţie! Făcusem o şedinţă foto pentru o publicaţie, şi doar cei de acolo ştiau despre sarcina mea. Nu puteam să mă laud!

- Cum s-au bucurat ai tăi de veste? Mă refer la Lucian, Sofia, părinţii!

- Toată lumea s-a bucurat, inclusiv Sofia, deşi nu mă mai gândeam vreodată că vom mai avea un copil.

- Cum a decurs sarcina până acum? Ai avut stări de rău?

- Am avut patru luni stări de rău, dureri şi arsuri la stomac. Când am aflat de sarcină, am mers la nutriţionist să pun un plan la punct, să mănânc cât mai sănătos. Nu mi-a ieşit, pentru că nu mai puteam să mănânc decât carbohidraţi: biscuiţi, orez, paste şi cartofi. Aşa am „acu- mulat” până acum vreo nouă kilograme! Dar nu-mi fac griji, pentru că sunt ambiţioasă şi le voi da jos. Puteam să mă îngraş şi 25-30 de kilograme. Dormeam cu biscuiţii la capul patului! Aveam chiar şi în genţi, şi în buzunare!

„Nu pot să mai port inele!”

598 16 3- Poftele s-au reflectat şi ele în numărul kilogramelor?

- Nu am avut pofte, din fericire. Mi-am făcut de cap în vară cu amandinele mele preferate de la Eforie. Și fructe am mâncat multe vara asta. Nu am în curte, aşa cum poate mulţi ar fi tentaţi să creadă. Grădina mea este modestă şi am insistat pe multe specii de plante şi flori.

- Ai schimbat măsura la haine? Cum ți-ai modificat garderoba?

- Ca orice femeie însărcinată, am schimbat măsura la îmbrăcăminte, însă aveam în garderobă haine largi, confortabile, care mi-au fost bune şi acum în sarcină. Mi-am mai luat câte ceva pe parcurs, dar le voi purta şi după ce nasc.

- Numărul la pantofi s-a modificat? Ai retenţie de apă?

- Nu putem vorbi despre numărul de la pantofi. Pot spune că mi se umflă picioarele şi mâinile. Nu mă mai încap toţi pantofii şi nici inelele! Mai am aproape şase săptămâni şi nasc, este normal, nu intru în panică!

- Ai avut nevoie de îngrijiri deosebite?

- Îţi mărturisesc că nu am avut nevoie de îngrijiri speciale până acum. De acum cred că începe greul. Voi merge la nişte şedinţe de kinetoterapie, pentru a putea susţine şi duce la capăt sarcina.

„Îmi doresc foarte mult să pot să nasc natural!”

598 16 4- Te-ai gândit la momentul mult-aşteptat? Cum vei naşte?

- Emoţiile încep să mă cuprindă pe măsură ce se apropie termenul. Voi naşte la un spital privat, cu acelaşi doctor cu care am născut-o pe Sofia. Depinde de el, de bebe, cum va decurge totul. Dacă pot să nasc natural, aş face-o. Vreau să pot să fiu aptă să-l cresc, să-l ţin la piept, să-l ridic. Am trecut prin experienţa unei operaţii de cezariană. Nu e acelaşi lucru. Mie nu mi-a fost uşor după cezariană. Este o tăietură! Abia am putut să mă îndrept câteva zile. După naşterea naturală, poţi să mergi în picioare. Depinde de mulţi factori. De exemplu, cu Sofia, eram programată la 8:00 dimineaţa, dar mi s-a rupt apa la 2:00 noaptea. Tot cezariană am făcut, pentru că aşa vorbisem cu doctorul.

- Ai alăptat? Acum te-ai decis dacă îl vei hrăni la sân?

- Am avut lapte doar o lună cu Sofia. Vine mai greu laptele după operaţia de cezariană. Depinde şi de organismul fiecărei femei în parte. Unele pot să aibă, altele, nu. Unii copii sug şi stimulează lactaţia, alţii nu! Dacă se va putea, sigur că voi alăpta fără probleme.

- Sofia are probleme cu imunitatea pentru că ai alăptat-o o perioadă scurtă?

- Nu are nici cea mai mică problemă. Cu ea a fost o sarcină normală şi uşoară. Acum, totul a stat fix pe dos. A fost grea, o sarcină care mi-a dat dureri de cap la propriu, de mijloc şi de picioare!

„Am mâncat fructe de mare şi m-am vopsit”

598 16 5- Ţi-ai achiziţionat kit-ul de celule stem! La Sofia l-ai avut?

- Da. L-am avut şi la Sofia. Am luat kit-ul de recoltare celule de la Baby Stem, banca de celule stem numărul 1 în Germania. Prelevând celule din cordonul ombilical şi stocându-le integral, păstrăm mai multe celule care ne pot ajuta, în acest moment, în tratarea a peste 80 de boli.

- Ce ţi-ai refuzat în această sarcină?

- Nu cred că există ceva de la care să mă fi abţinut. Sunt gravidă, nu bolnavă! Am mâncat şi fructe de mare, m-am şi vopsit. Mi-am făcut şuviţe. M-am comportat ca şi înainte cu mine şi cu viaţa mea. Mai sunt probleme specifice sarcinii, te doare mijlocul, picioarele se umflă, dar aceste probleme vor trece de la sine...

- Toată vara ai făcut furori pe plajă în costum de baie! Câte vacanţe ai avut?

- Nu cred că am făcut furori pe plajă, nu acum în perioada asta! Încerc să fac după… (râde) Am fost plecată în Grecia şi în Croaţia, atât. Am stat la Eforie în zilele libere, pentru aerosoli, având casă acolo, am evitat mult Bucureştiul!

„Facem schimbări în casă şi ne ocupăm de dormitorul pentru cel mic”

598 16 6- Ai rărit concertele? Când ţi-ai propus să te întorci? Cânţi de Revelion?

- Clar am selectat concertele. Acum, având puţin până la naştere, nu mai plec de acasă departe la spectacole. Nu zic că m-am „retras” pentru că sună urât! Am luat o „pauză”. Pune peste tot ghilimele… Nu mi-am făcut planuri, pentru că nu am de unde să ştiu cum decurge sarcina până la final şi nici după ce voi naşte. Voi vedea pe parcurs. Încă mai apar la televizor. Mai merg la emisiunile care îmi fac plăcere şi la care pot să particip.

- Vei avea bonă sau ai experienţă şi te descurci de una singură?

- Voi avea ajutor pentru bebe, dar şi eu sunt foarte implicată.

- Vei avea pereche, aşa că nu poţi folosi nimic de la Sofia. Cum stai cu lista de cumpărături? Cât ai bifat din ea?

- Stau foarte bine. O firmă celebră cu produse pentru copii mi-a dat absolut tot ce este necesar pentru bebe, deci sunt pregătită. De la Sofia nu mai aveam oricum nimic, pentru că le-am dăruit demult altor copilaşi. Am născut acum şapte ani şi jumătate totuși…

- Bebeluşul va avea cameră separată? I-ai cumpărat hăinuţe?

- Facem schimbări în casă şi ne ocupăm de dormitorul pentru cel mic. Bebeluşul are camera lui, la care lucrăm să o poată folosi şi pe viitor. Are şi câteva hăinuţe de început.

„Tot ce are Sofia va avea şi frăţiorul ei!”

598 16 7- Te-ai gândit la botez?

- Da, dar voi aştepta să treacă perioada rece. Nu îl voi face în iarnă. Vreau să fie un timp propice.

- O pregăteşti pe Sofia ca să nu fie geloasă?

- Nu cred că este nevoie de pregătire pentru Sofia. Suntem o familie normală, în care ea are parte de toată dragostea şi armonia necesare. Ce are ea o să aibă şi frăţiorul ei.

- Mai porţi pantofi cu toc? Dar micuţa Sofia?

- Da, port pantofi cu toc la diferite evenimente la care particip, pe scenă, când ies în oraş la cină. Sofia nu are încă pantofi cu toc…

„Fetiţa mea mă machiază și mă coafează”

- Cum îţi petreci timpul cu Sofia? Ce faceţi ca să vă distraţi?

- De obicei nu are mult timp liber pentru că repetă mult pentru competiţii, dar ne place să mergem la un film de desene, să ne jucăm cu căţeii, cu păpuşi, să ne machiem - în special ea pe mine! -, să dansăm, să cântăm, să ne dăm cu rolele şi să ne plimbăm cu bicicletele. Mă pun la mintea ei şi o las să mă coafeze. Mămicile de fetiţe sigur ştiu despre ce vorbesc.

- Faceţi lecţii împreună?

- Vara asta am cam făcut teme împreună. În timpul şcolii le face la afterschool. Acum învăţăm tabla înmulţirii.

- Ai un accesoriu personalizat cu figura ei? Ce alte obiecte îţi amintesc de fetiţa ta când eşti plecată?

- Am husa de la telefon, pe care cred că a văzut-o toată lumea. Am mai primit de la o prietenă o brăţară cu chipul Sofiei. O port de mai mult timp. Chipul ei a fost gravat pe când avea 3 ani.

„Vreau un copil echilibrat, care să îşi ştie limitele, şi bunul-simţ să primeze”

- Cum o disciplinezi?

- Este foarte importantă educaţia unui om în societate, aşa că mă implic destul. Trăieşte într-o familie unde vede iubire, armonie, înţelegere, iar aceste lucruri cred că sunt extrem de importante pentru viitorul ei. Cred că trăind înconjurată de iubire este cea mai importantă lecţie în educaţia unui copil. Vorbim mult cu ea, îi explicăm, îi dăm exemple bune şi proaste şi o lăsăm să discearnă ce este rău şi ce este bine.

- Sunt lucruri pe care i le refuzi?

- Nu ştiu dacă există ceva ce pot să îi refuz. Poate doar atunci când este pentru binele ei. Vreau un copil echilibrat, care să îşi ştie limitele, şi bunul-simt să primeze!

- Nu ai operaţii estetice. Crezi că vei apela la bisturiu după cea de-a doua sarcină?

- Îmi este frică de operaţii, în general. Apreciez curajul femeilor care îşi îmbunătăţesc aspectul fizic, dar eu nu am avut nevoie de aşa ceva. La momentul acesta nu pot spune dacă voi recurge la vreo operaţie estetică, pentru că nu ştiu cum se va modifica organismul. Îmi doresc să nu fiu nevoită să fac vreo operaţie estetică!

„Încă nu am ajuns la monotonie în cuplu”

- Mai ai timp și pentru Lucian? Obişnuiţi să mergeţi în vacanţe singuri?

- Ne-am făcut timp şi pentru noi. Iubim vacanţele cu prietenii şi ne place să vedem diferite ţări şi să le cunoaştem culturile. Clar, nu mai este ca atunci când eram doar noi doi şi puteam pleca oricând voiam. Sofia este fericită pentru că vacanţa de vară şi-a petrecut-o la Eforie Nord, la bunici, deci a revenit la Bucureşti cu bateriile încărcate pentru noul an şcolar. În timpul anului pleacă la competiţii în străinătate, Italia, Austria, Cehia, Grecia, alături de echipa în care activează, se plimbă destul. Face dansuri cu elemente de gimnastică...

- Când ai fost la ultima cină romantică? Dar ultimul buchet de flori când l-ai primit?

- Ieşim des la cină. Lucian nu îmi aduce des flori, dar când face un cadou îl simt tare. Încă nu am ajuns la monotonie, suntem activi amândoi, muncim, ieşim cu prietenii, tot timpul facem câte ceva. Iubirea este mare, aşa că ne simţim bine când avem momentele noastre în doi, trei şi pe viitor în patru!

- Primeşti cadouri de la fani? Ce îţi trimit?

- De curând m-am trezit cu un fan care a venit cu un buchet de flori de la Craiova special ca să mă vadă în cartierul unde locuiesc. Eram la plimbare cu o prietenă când am rămas surprinsă de ce văd. M-am frecat la ochi puţin, pentru că nu înţelegeam nimic. Era un fan dedicat, de pe vremea când eram în Blondy! Şi-a dorit să mă vadă însărcinată live, aşa că nu am putut să-l refuz şi ne-am plimbat împreună vreo 40 de minute şi am tot povestit din… tinerețe!

„Cu Sofia a fost o sarcină normală şi uşoară. Acum, totul a stat fix pe dos. A fost grea, o sarcină care mi-a dat dureri de cap la propriu, de mijloc şi de picioare!“

„Sofia are mai mult talent decât mine“

598 16 8- O încurajezi pe Sofia dacă vrea să încerce o carieră în muzică?

- Sincer? Nu o încurajez acum în niciun fel, ci o las să văd ce îi place cel mai mult. Vreau să văd spre ce tinde, doar ea o să îşi aleagă drumul în viaţă. Noi o vom susţine necondiţionat. Are talent şi ingredientele necesare unui artist, însă totul depinde doar de ea. Pot spune că este înzestrată cu mai mult talent decât mine. Mi s-a propus de multe ori să o duc la emisiuni să cânte, dar nu vreau să pară o obligaţie pentru ea, să nu fiu eu cea care decide. Vreau să fie independentă şi stăpână pe picioarele ei, pentru că talent are!

„Apreciez curajul femeilor care îşi îmbunătăţesc aspectul fizic, dar eu nu am avut nevoie de aşa ceva. Îmi doresc să nu fiu  nevoită să fac vreo operaţie estetică nici după a doua naștere“

„Mi-ar fi plăcut să fiu psiholog“

- Debordezi de energie! Câte ore reuşeşti să te odihneşti pe noapte?

- Încă mai am energie se pare, deşi nu dorm prea bine şi nici suficient. Eu nu dorm niciodată devreme. Mă culc la 3:00-4:00 dimineaţa. Aşa este ritmul meu. Aşa m-am setat, nu se întâmplă acum în mod special pentru că sunt însărcinată. Aşa sunt de o viaţă întreagă. Chiar dacă Sofia merge la şcoală, eu nu mă trezesc tot timpul dimineaţa. Sunt bunicii şi şoferul nostru care o duc pe Sofia la cursuri. Este grea viaţa de artist, dar frumoasă dacă faci ce îţi place!

- Dacă nu ai fi fost cântăreaţă, ce ţi-ar fi plăcut să fii?

- Psiholog. Mie îmi place foarte mult să vorbesc cu oamenii, să ascult, am şi răbdarea necesară. Ador să explic lucruri. Este o meserie care sigur mi-ar fi făcut cu ochiul dacă nu mă atrăgea cariera muzicală.