Main menu

header

- Un actor de elită, un familist convins şi un patriot desăvârşit 

Hugh Michael Jackman poate declara că 2008 a fost cel mai bun an al carierei sale până în prezent. Nu de alta, dar anul trecut a fost considerat „cel mai sexy bărbat în viaţă” şi a fost desemnat gazdă a Premiilor Oscar, gală ce se va desfăşura la 22 februarie. Şi 2009 a început sub auspicii bune, el urmând să primească o stea pe celebra alee a vedetelor, Hollywood Walk of Fame.

Părăsit de mamă la 8 ani


  Hugh Michael Jackman este un australian născut la 12 octombrie 1968, în Sydney. Copilăria sa a fost marcată de faptul că în 1976, când avea 8 ani, a fost părăsit de mamă (Grace). Viitorul actor şi ceilalţi patru fraţi ai săi au fost crescuţi doar de tată, care le-a asigurat o copilărie frumoasă, lipsită de greutăţi. Ca o recompensă adusă eforturilor tatălui, toţi cei cinci sunt în prezent oameni realizaţi, la casele lor. Cu atât mai mult mezinul Hugh, care a făcut cunoscut numele Jackman în toată lumea.
Hugh a avut primul contact cu scena la sfârşitul liceului (în 1985), când a jucat în muzicalul „My Fair Lady”, pe care l-a pus în scenă alături de colegii săi. A petrecut apoi un an în Anglia, de unde s-a întors pentru a-şi termina studiile universitare. Este absolvent al Universităţii Tehnologice din Sydney, dar şi al Academiei de Arte de la Perth.

A înfiat doi copii

  După absolvire, Hugh a jucat rolul lui Gaston în producţia australiană „Frumoasa şi Bestia”. După imensul succes, s-a îndreptat către miniseriale în Australia. În 1995, a apărut în „Blue Heelers” şi „Correlli”, unde a întâlnit-o pe Deborra-Lee Furness, mai în vârstă decât el cu 13 ani. Un an mai târziu, cei doi s-au căsătorit, iar în 2000 au adoptat un băieţel, Oscar Maximilian, şi în 2005 o fetiţă, Ava Eliot. Pentru mulţi pare de necrezut, dar australianul de 1,90 m şi trup de statuie greacă este un familist convins, fapt ce îl transformă într-unul dintre cei mai dezirabili bărbaţi din lume. Face clătite şi omlete pentru soţia sa aproape în fiecare dimineaţă, e înnebunit de plăcere când îşi poate duce copiii la grădiniţă sau la şcoală.

Actor de teatru remarcabil

  Anul în care celebritatea lui Hugh a depăşit graniţele Australiei natale a fost 1998, când a jucat rolul principal, Curly, în producţia „Oklahoma“, pusă în scenă la Teatrul Regal din Londra. Prestaţia sa l-a propulsat pe lista de nominalizaţi pentru Premiul Olivier, la categoria cel mai bun actor dintr-un muzical. Abia un an mai târziu a făcut şi primele sale filme, „Erskineville Kings” şi „Paperback Hero”. În 2003, Jackman a fost gazda festivităţii de decernare a Premiilor Tony (echivalentul în teatru al Oscarului), iar în 2004, Jackman câştigă Premiul Tony pentru rolul din muzicalul „Băiatul din Oz”.

Între Meg Ryan şi Halle Berry

  Dar Hugh nu era mulţumit cu atât. A dat din coate şi a ajuns pe lista de casting la serialul „X-Men”. A trecut de casting şi a primit rolul Wolverine, pe care l-a jucat cu succes, deşi soţia îl sfătuise să nu accepte. Un alt rol important în cariera lui Hugh a fost cel din comedia romantică „Kate şi Leopold”. În această peliculă, australianul joacă rolul unui prinţ care călătoreşte în timp. El ajunge în zilele noastre să se îndrăgostească de Kate, personaj interpretat de Meg Ryan. Pentru prestaţia din acest film, Hugh este nominalizat pentru Globul de Aur în 2001. În acelaşi an, Jackman joacă în drama „Swordfish”, alături de John Travolta şi Halle Berry. Alte filme care l-au avut pe generic au fost „The Prestige”,  în care a avut rolul omului de ştiinţă Nikola Tesla, „Scoop” (bomba zilei), regizat de Woody Allen şi în care joacă alături de Scarlett Johannson, dar şi recentul „Australia”, unde parteneră o are pe Nicole Kidman.

Mai bun ca Russel Crowe

  Australia nu este doar numele ţării natale a lui Hugh, ci şi numele celui mai recent film în care a jucat. Deşi rolul a fost propus iniţial unui alt sex-simbol australian, Russel Crowe, regizorul Baz Luhrmann s-a răzgândit. Şi bine a făcut, spun criticii. Aceleaşi guri rele susţin că Hugh a fost impulsionat şi de faptul că a jucat împreună cu frumoasa Nicole Kidman, căruia nu-i prea rezistă niciun bărbat. Legat de prezenţa sa în acest film, Jackman a declarat: „Voi muri fericit ştiind că am acest film în CV”.

Dublat de cumnat

  Cel mai sexy bărbat de pe planetă are probleme în familie după ce cumnatul său s-a accidentat la filmări. Totul s-a petrecut după ce Hugh a ales să fie dublat în anumite scene de soţul surorii sale. „Cumnatul meu m-a dublat în câteva dintre filmele mele. E ciudat totuşi, pentru că lucrurile pot să o ia razna. O dată, m-a dublat într-o scenă din Van Helsing. A sfârşit cu piciorul rupt şi a trebuit să o sun pe sora mea să îi explic şi l-am trimis acasă. Şi-a rupt şi încheietura, şi nasul”, a povestit Hugh. Furioasă tare, sora starului i-a interzis cu desăvârşire să îl mai ia pe cumnat la filmări.

Gazdă a Oscarurilor

  După cum se ştie deja, Hugh Jackman a fost ales drept gazdă a Premiilor Oscar, ce vor fi decernate la 22 februarie 2009, la Kodak Theatre, în Los Angeles. Motivul este explicat de producătorii show-ului prin faptul că se doreşte un spectacol amuzant şi distractiv. Adică exact aşa cum e Hugh.

 

Elena Şerban
Cel mai sexy bărbat din lume

  După ce a fost desemnat „cel mai sexy bărbat în viaţă” în 2008, Hugh susţine că a fost sunat de vedeta din serialul „Spitalul de Urgenţă”. „M-a sunat la două dimineaţa. Eram adormit, aşa că aproape că nu mi-am dat seama cine e la telefon. Îmi striga:«Să taci, Jackman! Ştiu exact ce ai făcut. Ai pus la cale o adevărată campanie pentru a-mi fura titlul». Discuţia nu a degenerat, întrucât Hugh a considerat că nu e necesar să îi răspundă în vreun fel supărării lui Clooney.