Main menu

header

482 19 3de Raluca Grinţescu

Pregătiți-vă să descoperiți nişte fructe de care nu ați auzit niciodată, dar pe care s-ar putea să le găsiți într-o bună zi la supermarket. Nu sunt nişte fructe „extraterestre”, realizate în laborator, nu au nimic de-a face cu GMO (organismele modificate genetic), ci sunt creaţii ale unor agricultori plini de imaginaţie.

Blood Lime

Este o combinaţie între Finger Lime (Citrus australasica), o lămâiţă roşie de origine australiană şi mandarină Ellendale, care este, la rândul ei, un hibrid. Are un gust dulce, uşor picant.

Rangpur

482 19 4Rangpur este un fruct amar, realizat prin combinarea mandarinei cu lămâia. Gustul este foarte acid şi poate fi folosit ca un înlocuitor pentru lime.

Pluot

482 19 5Pluot este o combinaţie dintre prună şi caisă. Acest fruct are gustul de prună, dar textura unei caise.

Plumcot

Plumcot este predecesorul fructului pluot: un hibrid de primă generaţie între o prună şi o caisă. Plumcot este însă greu de crescut, iar aşa s-a ajuns la cultivarea de pluot.

Peacotum

482 19 6Peacotum este un hibrid piersici/caise/prune. Fructul moale are textura unei piersici, dar gustul este o combinaţie între prune şi caise.

Tangelo

482 19 7Este un hibrid dintr-o mandarină şi fie un pomelo, fie un grepfrut. Tangelo este însă mai mare decât mandarina şi fără gustul amar specific grepfrutului. Este suculent, ca mandarina.

Oroblanco

482 19 8Acest fruct ciudat este o încrucişare între pomelo şi un grepfrut alb. Este mai puţin amar decât un grepfrut.

Pineberry

482 19 9Acest fruct este o încrucişare între Fragaria chiloensis (o specie de căpşuni din Hawaii) şi căpşunile obişnuite. Fructele pineberry sunt însă mai mici şi au o aromă uşoară de ananas.