Main menu

header

de Cătălina Tăgârţă

Vedetele dau tonul în materie de frumuseţe şi operaţii estetice care să le menţină în topuri. Actriţa Demi Moore, de exemplu, nu se dă în lături de la nimic pentru a se menţine în continuare sexy, aşa că a adăugat pe lista cu intervenţii chirurgicale şi o operaţie de îndepărtare a ridurilor de la genunchi.

Este îndepărtată pielea lăsată
Intervenţia în sine constă în îndepărtarea pielii lăsate de pe genunchi şi este din ce în ce mai cerută de vedetele de peste Ocean, mai ales de cele care au trecut deja de vârsta de 40 de ani sau de cele care au slăbit mult. Acest tip de operaţie este mai rară, întrucât cicatricele sunt la „vedere”. Acestea se vindecă în circa şase-nouă luni, astfel încât persoanele care intenţionează să recurgă la această metodă trebuie să aibă în vedere faptul că s-ar putea să fie nevoie să îşi acopere genunchii până la estomparea cicatricei. Însă aşteptarea merită, întrucât se câştigă netezirea pielii.
Deşi este destul de recentă, operaţia poate fi făcută şi în România, iar preţul este destul de scăzut în comparaţie cu alte proceduri (respectiv între 600 şi 1.000 de euro), în funcţie de zona operată şi de anestezia folosită.

• Pentru prevenirea ridurilor la genunchi şi îmbunătăţirea texturii pielii trebuie să se consume cât mai des peşte gras, să se facă o hidratare corectă şi anumite tipuri de exerciţii fizice: ridicări pe vârfuri ori genuflexiuni. În plus, poate fi de ajutor folosirea unei creme cu factor de protecţie mare atunci când e soare.