Main menu

header

  Vă faceţi manichiura săptămânal şi folosiţi tot felul de produse de îngrijire. Cu toate astea, unghiile se exfoliază sau se rup. Pe lângă cauzele legate de anumite afecţiuni sau carenţe ale organismului, un motiv pentru care unghiile dumneavoastră nu rezistă ar putea fi folosirea incorectă a anumitor produse. Ca şi părul sau tenul, unghiile sunt de mai multe tipuri, iar fiecare dintre acestea are nevoie de o îngrijire corectă. Iată cum puteţi determina ce tip de unghii aveţi şi cum să le trataţi corespunzător.

 
Uscate
  Unghiile uscate au un aspect tern, sunt lipsite de luciu şi nu au o suprafaţă netedă. Cea mai bună metodă de îngrjire a acestora este hidratarea lor. Vă poate fi de ajutor vitamina E, ce se aplică pe unghii dimineaţa şi seara. Altă variantă este să folosiţi în permanenţă o loţiune hidratantă, specială pentru unghii. Renunţaţi la folosirea lacului de unghii ce conţine acetonă, pentru că acesta usucă şi mai tare unghia.

  Casante
  Unghiile casante nu mai sunt flexibile şi se exfoliază când sunt lovite. Majoritatea persoanelor care au astfel de unghii apelează la soluţii întăritoare, însă acestea fac mai mult rău, pentru că unghia devine şi mai rigidă. Cel mai bun lucru care se poate face în acest caz este creşterea flexibilităţii unghiei prin aplicarea unui tratament cu ulei de migdale în fiecare seară. Astfel vor deveni mai rezistente. Unghiile casante trebuie tăiate în formă semiovală, cu vârfurile rotunjite, deoarece ajută unghia să facă faţă mai bine la şocuri.

  Deteriorate
  Primul semn al unor unghii deteriorate este exfolierea unghiilor, cauzată în general de o deshidratare severă. Pot fi ajutate printr-un ulei-tratament aplicat uniform. Acesta va preveni formarea bulelor de aer şi unghiile nu se vor mai exfolia.

  Moi
  Atunci când unghiile se îndoaie la cea mai mică atingere şi abia cresc peste vârful degetului înseamnă că sunt moi. Cea mai bună soluţie este întărirea lor cu ajutorul unui lac întăritor sau masându-le cu ulei esenţial de smochine. Acest ulei ajută la refacerea unghiilor moi, deoarece împiedică efectele nocive ale apei. Nu uitaţi să purtaţi mănuşi atunci când faceţi treburi casnice.

  Mâini catifelate pentru orice gospodină
  Cât de curând va veni iarna şi trebuie să vă gândiţi de pe acum la felul în care va arăta pielea dumneavoastră în anotimpul rece. Nu este suficient ca seara să vă aplicaţi o cremă nutritivă, ci să luaţi măsuri în ceea ce priveşte detergenţii de vase pe care îi folosiţi. Dacă mâinile au devenit aspre şi neplăcute la atingere, este momentul să încercaţi Fairy Sensitive pe bază de glicerină. Acesta are grijă de mâinile dumneavoastră, în timp ce face minuni în lupta cu grăsimea de pe vase. Glicerina conţinută asigură o hidratare corectă şi stimulează schimbarea celulelor epidermice, contribuind la menţinerea elasticităţii pielii şi a aspectului său delicat. Fairy Sensitive cu glicerină vă ajută să păstraţi aspectul natural şi atingerea fină a mâinilor chiar şi după ce aţi spălat toate vasele de la petrecerile de Sărbători. Mâinile îşi vor păstra aspectul catifelat, aşa cum îşi doreşte orice femeie.

 4 reguli de aur
1. Ştergeţi unghiile cu dizolvant înainte de aplicarea lacului. Uleiul rămas pe unghie împiedică lacul să adere şi creşte riscul de exfoliere;
2. Nu folosiţi diluanţi cu acetonă. Alegeţi unul special, care să nu usuce unghia;
3. Dacă vi se rup unghiile, cea mai bună metodă este să le scurtaţi;
4. Înainte de aplicarea lacului colorat, folosiţi un lac-bază cu efect protector. Altfel riscaţi ca unghiile să capete un aspect îngălbenit.