Main menu

header

    Dacă sunteţi o adeptă a mâncării pe bază de peşte, vă puteţi bucura din plin de ea în fiecare zi. Pe lângă faptul că vă va ajuta să scădeţi în greutate, peştele este şi foarte sănătos. Iată miraculoasa dietă cu… peşte. 

Luni  Mic dejun: cafea cu lapte degresat sau ceai, câţiva biscuiţi digestivi şi un fruct, la alegere;
Prânz: o porţie de supă de zarzavat, 200 g caras la grătar şi 200 g legume fierte, la alegerea dumneavoastră; Gustare de la ora 16:00: 100 ml iaurt degresat şi 30 g cereale integrale;
Cină: 200 g salată verde, 100 g morcov ras, 50 g boabe de porumb şi 50 g ton în conservă. Se condimentează cu puţin suc de lămâie, sare şi piper, după gustul fiecăruia.

Marţi  Mic dejun: cafea cu lapte degresat sau ceai, o felie de pâine integrală prăjită şi un ou;
Prânz: 200 g macrou la cuptor,  200 g orez cu legume, salată de varză;
Gustare: o banană;
Cină: o porţie de supă de zarzavat, piure din doi cartofi de mărime medie, un fruct la alegere şi un ceai de plante la alegere. 


Miercuri Mic dejun: cafea cu lapte degresat sau ceai, 50 g cereale integrale şi 100 ml iaurt degresat;
Prânz: o porţie de ciorbă de peşte, 200 g şalău la grătar, 200 g cartofi natur şi o porţie de salată verde cu ceapă, asezonată cu puţin suc de lămâie;
Gustare: 200 ml lapte degresat şi o felie de pâine integrală cu 50 g brânză de vaci degresată;
Cină: salată din fructe de sezon.

Joi Mic dejun: cafea cu lapte degresat sau ceai, o felie de pâine integrală şi două felii de şuncă de Praga; Prânz: 200 g salată de roşii şi castraveţi, cu puţin ulei de măsline, 200 g legume fierte, la alegere, şi 200 g de cod la grătar;
Gustare: două mere;
Cină: 200 g orez cu legume, 50 ml iaurt degresat şi un ceai de plante.

Vineri Mic dejun: cafea cu lapte degresat sau ceai, un ou fiert şi o felie de pâine integrală prăjită.
Prânz: 200 g legume fierte (broccoli, fasole verde şi morcovi), 200 g peşte (la alegere), gătit la cuptor, cu puţin ulei de măsline şi zeamă de lămâie;
Gustare: 200 ml de lapte degresat cu trei-patru biscuiţi de ovăz;
Cină: o porţie de salată de crudităţi la alegere, 200 g cartofi natur şi 150 g cod la grătar.

Sâmbătă Mic dejun: cafea cu lapte degresat sau ceai, o felie de pâine integrală prăjită şi 50 g brânză de vaci degresată.
Prânz: o porţie de supă de zarzavat, 200 g caras la grătar şi 200 g legume fierte la alegere;
Gustare: o banană;
Cină: 200 g salată verde, 100 g morcov ras, 50 g boabe de porumb şi 50 g ton în conservă.

Duminică  Mic dejun: ceai cu lapte degresat sau cafea, două felii de jambon, două fructe şi doi biscuiţi digestivi; Prânz: file de peşte la grătar, la alegere, plus 200 g legume fierte;
Gustare: 100 g budincă de cacao, cu îndulcitor în loc de zahăr; Cină: 200 g salată din fructe de sezon, 100 ml iaurt degresat şi doi biscuiţi digestivi. 

 

Maria Petrache