Main menu

header

949 5 1de Camelia Onciu

Ezitați între o apă de toaletă și o apă de parfum? Fiecare dintre aceste produse de înfrumusețare are rostul și farmecul lui, conferă o anumită stare și trezește anumite emoții și amintiri. Există o mare de opțiuni, materii prime și note de bază care stau la baza parfumurilor. Cum alegeți nuanța potrivită? Iar dacă nu sunteți mulțumiți de oferta magazinului, v-ați putea prepara propria apă de parfum? Răspunsul este da.

Procente care fac diferența

O apă de parfum are o concentrație mai mare de ulei de parfum decât o apă de toaletă. În lumea parfumurilor, ordinea de la cea mai mare la cea mai mică concentrație este: parfumul pur, care tinde să fie solid, apoi apa de parfum, apa de toaletă și apa de colonie. Parfumul conține până la 40% ulei de parfum, apa de parfum 20% ulei de parfum, o apă de toaletă este compusă din 10% până la 15% din acest ulei, în timp ce apa de colonie conține doar 2,5% ulei de parfum. Procentele variază de la o marcă la alta. Cu toate acestea, apa de toaletă este mai proaspătă și mai ușoară, spre deosebire de apa de parfum care este mai densă și mai intensă.

Tipul de piele influențează intensitatea

Notele de bază fructate și proaspete ale unei ape parfumate ușoare vor tinde să se evapore mai repede, chiar și la concentrații mari. Testați parfumul pe piele înainte de a-l cumpăra! Efectele materiilor prime din produs variază în funcţie de tipul de piele. Cu cât pielea este mai uscată, cu atât mai mult va trebui să pulverizați o concentrație mai mare de parfum pentru a avea un impact real.

Alegeri diferite în funcție de timp și anotimp

Pentru o zi la birou sau la o ținută de zi, apa de toaletă e mai potrivită și mai confortabilă, în timp ce apa de parfum este mai plăcută dacă e purtată seara, datorită mirosului său intens și profund. Nu uitați să țineți cont de temperatură și anotimp înainte de a alege cu ce vă parfumați. În climatele umede și calde, este de preferat să optați pentru o apă de toaletă care să aducă prospețime. Pe vreme ploioasă și rece, alegeți un parfum mai intens care să vă ofere căldură și profunzime.

Din uleiuri esențiale

949 5 2Dacă doriți să vă creați propriul parfum pe bază de uleiuri esențiale, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 linguri cu ulei purtător (de semințe de struguri, jojoba, migdale dulci sau orice alt ulei esențial preferați), 6 linguri cu vodcă, 2,5 linguri cu apă îmbuteliată, 30 de picături de ulei esențial (9 pentru notele de vârf, 15 pentru notele de mijloc și 6 pentru notele de bază). Trebuie să aveți la îndemână o pâlnie mică, un filtru de cafea, 2 recipiente curate de sticlă închisă la culoare, cu capace ermetice.

Mod de preparare: turnați uleiul purtător într-o sticlă. Adăugați baza, apoi notele de mijloc și în final notele de vârf. Turnați alcoolul. Închideți capacul și lăsați parfumul să se odihnească timp de 48 de ore. Atunci când creați un parfum pe bază de uleiuri esențiale, cu cât produsul stă mai mult timp, cu atât mirosul va fi mai intens, așa că îl puteți lăsa până la şase săptămâni dacă doriți. După care adăugați apa și agitați energic sticla timp de un minut. Utilizați filtrul și pâlnia pentru a transfera parfumul în al doilea recipient. Parfumul este gata! Va fi unic!

Cu tonuri florale

949 5 3Aveți nevoie de: 1/2 cană cu flori tocate (de exemplu, trandafiri), 2 căni cu apă distilată, tifon, 1 bol mediu cu capac, 1 cratiță mică, 1 mic recipient de sticlă cu capac ermetic, spălat și sterilizat.

Mod de preparare: începeţi prin a spăla petalele de flori, îndepărtând toată murdăria. Înmuiați florile peste noapte în vasul căptușit cu pânză și acoperiți. Stoarceți plicul cu flori peste o cratiță, extrageți apa cu parfum de flori și fierbeți la foc mic până când rămâne aproximativ o linguriță cu lichid. În cele din urmă, în acest lichid se toarnă apă rece și se îmbuteliază. Apoi lăsați-l să stea peste noapte.