Main menu

header

947 5 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Sfârșitul de vară a făcut să explodeze pe rețelele de socializare un nou look, care trimite cu gândul la tonurile de pământ ale toamnei și al unuia dintre cele mai iubite sortimente de cafea: machiajul Latte. Bazat pe un aspect natural, cu o matifiere dulce și blândă, acest tip de calibrare a tonurilor chipului este o trecere lejeră de la vivacitatea verii la ritmul molcom și dulce al primului dintre anotimpurile reci.

Complimentează toate nuanțele de piele

Popularizat de vedete - Hailey Bieber fiind doar un exemplu - machiajul Latte este exact ceea ce implică titlul: expunerea pe chip a nuanțelor lăptoase, cafenii și blânde ale cafelei cu același nume. Această tendință se concentrează pe obținerea unui aspect natural, discret, cu tonuri pământii, care complimentează toate nuanțele de piele. Potrivit specialistului Pooja Walia, director Pooja Walia Studio, din Delhi, toate componentele machiajului se aleg, în prima fază, în nuanțe calde. Se optează pentru o paletă de fard de pleoape cu tonuri de bej, taupe, caramel și maro ciocolată. În acest ansamblu este evitat eyelinerul; cel mult se utilizează unul fin, în aceleași nuanțe de maro.

Farduri în nuanțe bej, maro, crem

Pentru a obține un look Latte, se pregătește pielea prin curățare, hidratare și aplicare a unui primer, care va crea o bază netedă pentru ce se aplică mai departe. Apoi se întinde fondul de ten pe toată fața, uniformizându-l cu ajutorul unui burete special. Se folosește apoi corectorul, pentru a acoperi orice imperfecțiuni sau cearcăne de sub ochi, difuzându-l perfect în fondul de ten. Pentru ochi, se începe prin a aplica o nuanță de fard bej deschis sau crem pe toată pleoapa, ca bază. Se continuă cu un fard caramel sau maro deschis în cuta ochiului, pentru a adăuga profunzime și dimensiune privirii. La colțul exterior al ochiului se optează pentru o nuanță de maro mai închis, la fel de-a lungul liniei inferioare a genelor, pentru o definire fină. Acesta este momentul în care se poate interveni cu linerul, pe linia genelor superioare, creând un aspect subtil și evitând liniile evidente.

„Acest machiaj își propune să creeze un aspect moale, neutru și confortabil, care să amintească de tonurile cremoase ale unui latte“ Pooja Walia, director Pooja Walia Studio, Delhi

Finisaj (opţional) cu pudră

Ultimii pași ai realizării cu succes a machiajului Latte includ, pe rând, ondularea genelor și aplicarea rimelului în două straturi, pentru a le adăuga volum și lungime și, în același timp, pentru a „compensa” discreția linerului, „pudrarea” pomeților cu un fard de obraz în nuanță de piersică sau de trandafir, o atingere cu iluminator pe punctele înalte ale feței (pomeții, oasele sprâncenelor și puntea nasului), iar în final un ruj sau un luciu de buze nude sau roz „moale”, în funcție de pigmentul pielii, care să completeze tonurile calde ale întregului machiaj. Dacă este necesar ca machiajul să se mențină pentru mai multe ore, sau în condiții speciale (treceri de la o temperatură la alta ori evenimente cu multă lumină artificială), se finisează machiajul Latte cu o pudră ușoară de fixare.