Main menu

header

945 4 1de Roxana Istudor şi Adrian Barna

Și-a preluat numele de la un soi de castravete, fiind unul dintre cele mai populare obiecte de îngrijire, nelipsit din milioane de săli de baie. Este buretele loofah, care furnizează exfoliere naturală pentru întregul corp.

Curăță tenul în profunzime

Potrivit specialiștilor în înfrumusețare, există numeroase beneficii ale utilizării unui burete loofah, natural. Practic, aceasta este o modalitate excelentă nu doar de a menține pielea de pe corp proaspătă și vibrantă, ci și de a respecta mediul înconjurător. Fabricați din fibre naturale de plante, acești bureți sunt blânzi cu pielea, nu conțin chimicale și sunt biodegradabili. De asemenea, au o textură ușor abrazivă, care se dovedește excelentă pentru curățarea și exfolierea pielii. Planta din care provin dezvoltă un soi de castravete de mari dimensiuni, care se recoltează, se lasă să se usuce timp de șase luni, apoi se înmoaie în apă, se descojește, se îndepărtează semințele și se usucă din nou. După tot acest proces, bucățile de loofah sunt tăiate în forme diverse și comercializate ca bureți de baie. 

Reduce aspectul neplăcut al celulitei

Un burete loofah este utilizat împreună cu săpunul sau gelul de duș, întrucât stimulează circulația sangvină, generează mai multă spumă, curăță pielea foarte bine la suprafață și elimină celulele moarte fără să deterioreze epiderma. Efectele sunt numeroase: buretele poate fi utilizat în fiecare zi, nu conține substanțe străine și nu irită pielea, așa cum ar putea face alte produse de exfoliere. Prin stimularea fluxului sangvin se poate reduce aspectul celulitei, iar exfolierea combate înfundarea porilor și astfel ține întregul corp la adăpost de erupții. În același timp, prin faptul că acționează blând, dar energic, un burete loofah curăță zonele uscate, care pot genera linii fine și riduri, promovând regenerarea celulară și o piele sănătoasă.