Main menu

header

944 4 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Pelicula-vedetă a verii 2023, „Barbie”, include o scenă care creează deja furori: cea în care actrița Margot Robbie, interpreta rolului principal, se descalță de papuci și rămâne pe vârfuri, lăsând să se vadă ceea ce fanii au numit imediat „picioarele Barbie”. Firește, toată lumea vrea să le obțină cât mai repede, iar experții vin și cu soluții.

Mersul fără încălțăminte stimulează musculatura

Picioarele de păpușă ale lui Margot Robbie, arcuite ca și cum ar purta tocuri înalte invizibile, i-au făcut pe fanii din toată lumea să se dezlănțuie pe rețelele de socializare, milioane de oameni urcând în slăvi „frumusețea piciorușelor lui Barbie”. A fost de ajuns pentru lansarea unui trend care a explodat și care înseamnă mai mult decât o pedichiură. Matt Roberts, antrenor personal al vedetelor Adele și Naomi Campbell, a dezvăluit exercițiile care alcătuiesc antrenamentul perfect ce întărește, netezește și tonifică picioarele, astfel încât să se apropie cât mai mult de idealul Barbie. Unul dintre cele mai surprinzătoare aspecte este acela că încălțămintea poate face picioarele „leneșe”. Concret, Roberts sugerează celor care vor să aibă „picioare Barbie” să meargă desculți în casă cât mai mult posibil: „Trebuie să stimulăm mușchii din arcul piciorului, pentru a ne asigura că nu se slăbesc și nu cad, iar purtarea pantofilor oferă sprijin și asistență ușor, de aceea recomand mersul fără încălțăminte”.

Masajul cu mingea de tenis mișcă lichidul stagnant

944 4 3Un alt sfat pe care Roberts îl are pentru picioare perfect tonifiate este exersarea regulată a arcului piciorului. Exercițiul ideal pentru acest efect implică un prosop: „Așezați-vă cu picioarele goale pe un prosop și încercați să îl strângeți cu degetele de la picioare așa cum ați face cu cele de la mâini. Apoi îndepărtați degetele și repetați. Efectuați exercițiul până când simțiți că intervine oboseala, apoi odihniți-vă și întindeți picioarele, relaxați-vă și reîncepeți alte câteva seturi”. De asemenea, masajul cu ajutorul unei mingi de tenis poate apropia pe oricine de aspectul de „picioare Barbie”. „Acest tip de mișcare înseamnă să puneți o minge de tenis în arcul piciorului, apoi să vă ridicați și să faceți mișcări circulare, ca de masaj. Puteți face acest exercițiu și cu mâna, dar mingea este mai eficientă. Aceste abordări de exersare și mobilizare a picioarelor în timp ce sunt mișcate lichidele stagnante vor oferi cele mai bune șanse de a face unele schimbări în aspectul și sănătatea picioarelor”. 

Un exercițiu pentru forța și flexibilitatea degetelor de la picioare implică ridicarea și depărtarea acestora la maximum în timp ce călcâiele rămân pe loc

Bile, pentru degete

Practicarea ridicării obiectelor cu degetele de la picioare și exercițile pentru gambe pot ajuta, de asemenea, la întărirea picioarelor, arată antrenorul Lee Mitchell, din Gloucestershire. „Exercițiile de ridicare pot spori dexteritatea și forța degetelor de la picioare - așezați bile sau obiecte mici pe podea și folosiți-vă degetele de la picioare pentru a le ridica și a le pune într-un recipient”, detaliază specialistul. De asemenea, ridicarea gambelor contribuie la tonifierea picioarelor, prin antrenarea complexă și extinsă a mușchilor. „Stați cu picioarele depărtate la lățimea șoldurilor, ridicați-vă pe vârfuri, mențineți poziția două secunde, apoi coborâți. Repetați de mai multe ori, crescând progresiv numărul de exerciții”, punctează Mitchell.