Main menu

header

944 4 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Unele secrete ale înfrumusețării vin din negura vremurilor și nu și-au pierdut eficacitatea nici măcar în era tehnologiei și a descoperirilor majore în cosmetică. Cultura Orientului Mijlociu pune la dispoziția celor care doresc să fie frumoase din cap până în picioare trucuri bazate pe elemente naturale, care funcționează și nu au efecte secundare.

Apa de trandafiri reîmprospătează și tonifiază pielea

În zilele călduroase, dar nu numai, femeile din Orient apelează la minunata apă de trandafiri, pe care Occidentul a (re)descoperit-o recent și de care pare să nu se mai sature. Nu întâmplător: această formulare reîmprospătează și tonifiază pielea și părul, echilibrează producerea de sebum, reduce iritațiile și înroșirea pielii și hidratează excelent tenul uscat. Din gama produselor cosmetice cu minunata apă de trandafiri fac parte spray-uri, șampoane, ape micelare și creme hidratante.

Turmericul detoxifică părul și scalpul

Antioxidant puternic, antiinflamator redutabil, turmericul este renumit pentru capacitatea de a detoxifica scalpul și părul, înlăturând poluarea și echilibrând producerea de sebum. Condimentul este prezent în formule de săpun, care curăță pielea în profunzime și accelerează vindeca- rea potențialelor probleme, și de măști de păr, care țin podoaba capilară la adăpost de radicalii liberi și îi asigură strălucirea sănătoasă. Iar pentru un plus de suplețe, se poate masa rădăcina părului cu ulei de semințe de chimen negru, produs tradițional al zonei, prezent, de altfel, și în șampoane, și care este antibacterian, antiinflamator, bogat în nutrienți și ajută la comba- terea fragilității firului de păr.

Corector pe linia inferioară a ochiului

Unul dintre cele mai interesante trucuri de înfrumusețare la care apelează femeile din Orientul Mijlociu este mascarea inspirată a pungilor de sub ochi și a cearcănelor. Concret, nu se acoperă cu corector toată zona, întrucât s-ar putea ca efectul să fie unul opus - să se accentueze defectul. În schimb, se concentrează linia corectorului pe linia inferioară a ochiului, întrucât multe persoane au pigmentare ere- ditară în această zonă, iar aplicarea în acest fel a corectorului este mult mai eficientă pentru mascarea aspectului de ochi obosiți și încercănați.

Tușul accentuează privirea și… protejează de soare

Superbele femei ale Orientului Mijlociu sunt faimoase și pentru felul exotic în care și-au acoperit întotdeauna pleoapele, iar ceea ce inițial a fost o manieră de a se feri de razele soarelui orbitor a devenit o emblemă de frumusețe și de feminitate. Acesta este un truc care are aceeași simbolistică și azi - scoate privirea în evidență - și, de asemenea, aceeași utilitate, apărând de radiațiile UV delicata piele a pleoapelor.

Serumul cu șofran, ingredient faimos în Orient, este mai blând decât cel cu vitamina C - iluminează tenul, estompează liniile fine ale chipului și echilibrează nuanțele neuniforme ale pielii

Eliminarea părului nedorit se face… electric

Unul dintre bunele obiceiuri ale femeilor din Orientul Mijlociu este eliminarea părului nedorit cu aparate de ras electrice. În acest fel, nu doar se obține un rezultat mai rapid și mai ușor decât cu celelalte formule de depilare, întrucât nu mai este nevoie să se revină asupra unei zone peste care s-a trecut o dată, ci, de asemenea, este eliminată bătaia de cap pe care o dă părul de pe corp cu firul mai gros. În plus, foarte important, se mai elimină un risc care generează neplăceri: încarnarea firelor de păr.