Main menu

header

943 4 1de Roxana Istudor şi Claudia Mîţoi

Mereu atrăgătoare, impecabilă, Kylie Minogue înregistrează un succes imens cu noua sa piesă, „Padam Padam”, și a intrat în compania selectă a doar câteva artiste (Cher, Lulu și Diana Ross) care au ajuns în Top 10 din Marea Britanie în cinci decenii separate. Uluitoarea performanță este un cadou deosebit pentru aniversarea de 55 de ani, pe care vedeta este departe de a-i arăta.

„Antrenamentul meu suprem este să fiu în turneu”

Kylie Minogue a lansat o piesă molipsitoare, care a ajuns hit în Marea Britanie, Irlanda, Țările de Jos, Argentina, Chile, Germania, El Salvador, Noua Zeelandă și țara natală a artistei, Australia. Inspirat de celebra piesă cu același nume a faimoasei Edith Piaf, „Padam Padam” are și un videoclip în care Kylie apare proaspătă și sexi. Forma fizică de excepție a celei supranumite Prințesa Pop are câteva secrete pe care Kylie, solistă, compozitoare, actriță și producătoare cunoscută în toată lumea, nu se sfiește să le împărtășească. Artista, cu un Premiu Grammy, trei Premii Brit și 17 distincții ARIA Music Awards, spune în primul rând că… nu aleargă! „Noi, cei din familia Minogue, avem o regulă: nu fugim. Dar eu merg. Mersul pe jos și Pilates funcționează cel mai bine pentru silueta mea. Îmi place să fac cel puțin 15 minute în aplicația Yoga Studio. Știu rutina și fără aplicație, dar tonul vocii femeii face ca exercițiul să treacă repede și apoi mă simt foarte bine. Dar aș spune că antrenamentul meu suprem este să fiu în turneu, atunci sunt în cea mai bună formă”, detaliază Kylie, care va susține o serie de concerte în Marea Britanie, în luna septembrie.

Dietă cu indice glicemic cât mai redus

De o frumusețe mereu seducătoare, Kylie a devenit un simbol al faimei și strălucirii, iar forma sa fizică impecabilă este un rezultat al unor gene excepționale (artista nu are niciun strop de celulită, fiind una dintre puținele femei care nu sunt „atacate” de acest tip de acumulare), ca și al unei discipline alimentare bine consolidate, de la care nu se abate, precum și al unui program fizic în care nu exagerează, dar nici nu omite nimic. Dovadă sunt silueta bine definită, musculatura sculptată, abdomenul plat și formele care au rămas la fel de irezistibile. Conștientă de norocul său natural, Kylie nu neglijează felul în care se hrănește și a adoptat încă de la începuturile sale de vedetă - din adolescență! - un principiu simplu: ca să nu fie nevoită să țină diete, s-a hrănit în așa fel încât nu s-a îngrășat niciodată. Unul dintre secretele felului în care arată chiar și la 55 de ani artista este indicele glicemic foarte mic al alimentelor pe care le consumă. Fără a rata gustul mâncărurilor preferate, Kylie urmează religios un program de dietă sănătoasă, cu alimente care au carbohidrați complecși, proteine și grăsimi. Practic, în loc să elimine orbește carbohidrații din regimul său, artista nu vede alimentele drept dușmani, ci doar le alege și le folosește pe cele potrivite pentru a-și menține corpul așa cum își dorește.

Șase mese mici pe zi

943 4 2Kylie Minogue și-a antrenat mintea să uite de tentațiile culinare. Artista și-a construit un plan de dietă care include alimente bogate în grăsimi sănătoase - ouă, fulgi de ovăz, lapte degresat, iaurt grecesc la micul dejun, iar prânzul și cina constau în pește la grătar (somon, ton), supă de legume, crudități. „Cu bogăția lor de fibre, aceste alimente fac să nu simt deloc senzația de foame”, detaliază Kylie. Practic, artista consumă șase mese mici într-o zi, trei principale și trei gustări, fiind convinsă că această frecvență ține grăsimile la distanță și menține sub control nivelul zahărului din sânge. „Pentru mine, exercițiile fizice se referă la tonifierea mușchilor. Nu este nevoie să ard grăsimi, deoarece mi-am menținut întotdeauna o greutate sănătoasă, cu o dietă simplă”, spune artista. Kylie se trezește dimineața devreme și primul lucru pe care îl face, înainte de cafea, este să bea apă cu suc de lămâie, pe care o ține lângă pat. Mai departe, pe timpul zilei, vedeta preferă alimentele gătite ușor, în stil chinezesc, pentru păstrarea tuturor proprietăților și aromelor, precum și smoothie-urile, care înglobează numeroase vitamine.

Exfoliere cu eucalipt și protecție solară

943 4 4În cadrul unui interviu recent, Kylie Minogue a recunoscut că rutina sa de înfrumusețare nu este deloc atât de complicată și de riguoasă cât ar lăsa să se înțeleagă după felul în care arată artista, cu tenul său de păpușă de porțelan, fără riduri și piele lăsată și totuși fără intervenții plastice. „Înfrumusețarea la mine este ceva teribil - apuc ce îmi cade în mână, fără vreo organizare, după cum simt: dacă am nevoie de un serum, îl aplic, folosesc multă cremă hidratantă, iar la capitolul machiaj, la fel: puțin fard pe obraji, puțină culoare la ochi, rimel și un gloss de buze”, spune Kylie. Dincolo de această simplitate există și câteva repere fixe, de la care superstarul australian nu se abate. În primul rând, nu neglijează curățarea tenului: „În adolescență am început să port machiaj intens la televizor, așa că încă de atunci am învățat cât de important este să-mi curăț fața - folosesc o cârpă de muselină”. Pentru exfolierea pe care o face regulat, Kylie folosește un produs pe bază de eucalipt. „Este extraordinar și, ca australiancă, nu puteam rata proprietățile acestui arbore-simbol pentru noi, iar pe corp folosesc o mănușă specială, pentru că, după ce se elimină celulele moarte, produsele de hidratare se absorb mult mai ușor”, mărturisește vedeta. De asemenea, Kylie folosește întotdeauna protecție solară.

„De fiecare dată când am ocazia, folosesc placa cu vibrații - pentru mine a dat rezultate cel puțin îmbucurătoare“

„Uneori merg la sală. Dar nu exagerez. Prefer să fiu activă în locul sesiunilor obositoare de antrenamente“

„Unul dintre meniurile mele preferate este o bucată de ton pe un pat de salată verde“

Rutină de îngrijire stabilită împreună cu un dermatolog

În calitatea sa de frumusețe fără vârstă a showbiz-ului de top mondial, Kylie Minogue recomandă, din proprie experiență, un specialist care să aibă grijă de sănătatea și de aspectul tenului. „Un dermatolog bun vă va oferi tratamente potrivite și este important să fie consultat. Eu, de pildă, fac uneori câte un tratament cu laser, pentru a stimula colagenul. Este noninvaziv și minunat pentru mine, dar fiecare ar trebui să descopere ce funcționează pentru propriul ten. Suntem atât de norocoși acum că există toate aceste posibilități de a ne menține pielea sănătoasă și frumoasă, încât nu ar trebui să ne fie teamă să experimentăm și să ieșim din zona de confort dacă un specialist ne recomandă așa ceva”, detaliază Prințesa Pop.