Main menu

header

939 4 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Industria frumuseții se adaptează rapid la cerințele tranziției la metode sustenabile de producere a cosmeticelor, iar segmentul parfumurilor este în prima linie. Recent s-a lansat primul parfum cu alcool din carbon reciclat.

Parte a colecției The Alchemist’s Garden, de la Gucci

939 4 2Brandul Coty a făcut un nou pas în înlocuirea etanolului de origine agricolă folosit în mod tradițional în parfumerie cu etanol rezultat din captarea carbonului şi a lansat un prim parfum care conține doar alcool fabricat din carbon reciclat. Compania a anunțat în 2021 un parteneriat cu LanzaTech pentru a utiliza etanolul CarbonSmart, captat din industrie înainte de a fi eliberat în atmosferă. Disponibilă în magazine, apa de parfum Where My Heart Beats este cea mai recentă adăugare la colecția The Alchemist’s Garden, de la Gucci, și primul parfum din lume distribuit la nivel global fabricat cu alcool 100% reciclat.

Distribuție globală

Anterior, Coty a introdus etanolul CarbonSmart în portofoliul său de parfumuri (care include mărci precum Calvin Klein, Burberry, Boss, Gucci, Chloé, Marc Jacobs Perfume etc.) prin amestecarea acestuia cu alcool tradițional. Pentru lansarea apei de parfum Where My Heart Beats, Coty a separat furnizarea de alcool captat cu carbon, pentru a se asigura că produsul este fabricat numai din carbon reciclat. „Coty este prima companie care a introdus alcoolul captat de carbon în parfumurile fine cu distribuție globală”, detaliază Shimei Fan, Chief Scientific & Sustainability Officer Coty. Captarea și utilizarea carbonului în industria chimică poate duce la o reducere dramatică a emisiilor de gaze cu efect de seră, potrivit unui studiu recent, realizat de Renewable Carbon Initiative, CO2 Value Europe și nova-Institute.

Amprentă de mediu redusă

Etanolul este un ingredient de bază în produsele de parfumerie de lux, permițând dispersarea eficientă a produsului. Coty utilizează etanol provenit dintr-o gamă largă de materii prime naturale - inclusiv trestie de zahăr și sfeclă de zahăr, care necesită teren agricol, apă și îngrășăminte. Prin utilizarea unei noi surse de alcool transformat din emisiile de carbon prin tehnologia LanzaTech, Coty intenționează să reducă impactul asupra mediului al industriei frumuseții. O evaluare realizată de compania independentă de consultanță în domeniul durabilității Quantis a arătat un impact general redus asupra mediului al acestei metode.

„Dincolo de știință, există ceva extraordinar în reciclarea emisiilor industriale în alcool suficient de pur pentru a fi utilizat în parfumuri fine” (Shimei Fan, Chief Scientific & Sustainability Officer Coty)