Main menu

header

937 4 2de Roxana Istudor şi Flori Pintea

Îngrijirea tenului nu mai este de ceva vreme o chestiune punctuală sau care se rezumă strict la un aspect - astăzi, înfrumusețarea are o abordare holistică, ce implică atât atenuarea efectelor înaintării în vârstă, cât și tratarea diverselor probleme ale pielii. Măștile cu lumini LED sunt o „intrare” foarte apreciată în acest univers al aspectului exterior frumos care se bazează pe un interior sănătos.

Strâng pielea lăsată, reduc ridurile

Aprobată de Autoritatea americană pentru Alimente și Medicamente (FDA), masca cu lumini LED este mult mai mult decât un mijloc de înfrumusețare. Prin acțiunea concentrată, acest dispozitiv tratează tenul în profunzime, asigurând o bază sănătoasă pentru un chip radiant, mult întinerit. Acest efect se datorează tehnologiei încorporate în diversele variațiuni ale dispozitivului care îndeplinește mai multe funcții cu doar câteva minute de tratament. „Studiile recente au arătat multiple efecte pozitive și utilizări în domenii medicale și cosmetice ale măștii cu lumini LED. De exemplu, s-a demonstrat că sporește energia, stimulează sinteza factorului de creștere și reduce stresul oxidativ, toate acestea având ca rezultat ridicarea și strângerea pielii lăsate și reducerea liniilor și a ridurilor, alături de atenuarea semnelor pe care le lasă acneea”, explică Julie Russak, dermatology, fondatoare a Russak Dermatology Clinic, din New York.

Experiență personalizată, în confortul casei

Prin cantitatea mare de energie pe care o emană, masca cu lumini LED menține în confortul propriei locuințe toate beneficiile continuării unui tratament de clinică de înfrumusețare. Cu excepția minorilor, a gravidelor și a mămicilor care alăptează, aproape toată lumea poate folosi măști cu lumini LED, afirmă specialiștii. „Deoarece fotobiomodularea, procesul pe care îl susține această tehnologie, nu se bazează pe producția de căldură, dispozitivul poate fi folosit pe toate tipurile de piele. Eficacitatea depinde doar de numărul de LED-uri și de optimizarea lungimii de undă”, detaliază Russak. Deși terapia cu lumină cu LED este adesea efectuată de dermatologi și esteticieni, măștile disponibile pentru tratamente acasă sunt foarte diverse și cu grade diferite de acțiune, astfel încât experiența este personalizată și adaptată fiecărei persoane, cu ten și probleme specifice.

Kourtney Kardashian este una dintre promotoarele beneficiilor măștilor cu lumini LED

Rezultate vizibile la intensităţi diferite

Măștile cu lumini LED pot oferi lumină roșie de calitate profesională și, de asemenea, lumină albastră, ceea ce se traduce prin efect de atenuare a ridurilor, respectiv de tratare a semnelor generate de acnee. Există variante care includ și lumină de chihlimbar, care stimulează reînnoirea celulară, galben pentru menținerea texturii pielii, verde pentru calmarea iritațiilor, violet pentru repararea cicatricilor și alb pentru fermitate. În general, aceste dispozitive au nevoie de doar câteva minute de funcționare pentru a livra rezultate vizibile, au intensități diferite și se adresează tuturor etapelor și transformărilor prin care trece tenul după vârsta de 18 ani. De asemenea, majoritatea modelelor includ ochelari, astfel încât zona sensibilă a ochilor să nu fie expusă energiei emanate de luminile LED.