Main menu

header

893 5 1de Roxana Istudor şi Tatiana Solomon

Folosite de mii de ani în ritualurile de înfrumusețare și considerate ingrediente-cheie pentru multe produse cosmetice - creme, seruri, produse de machiaj -, uleiurile din plante marchează o revenire spectaculoasă în lumea cosmeticii moderne, care pune mult preț pe ingredientele naturale și pe îngrijirea sănătoasă.

Stimulează regenerarea epidermei

Uleiurile pentru îngrijirea tenului și a corpului ar trebui să fie indispensabile în rutina de beauty a oricărei femei. Pentru un ten frumos, hidratat, elastic, pentru a preveni apariția ridurilor și a petelor, puteți folosi cu încredere produse de îngrijire de genul unui ulei pentru ten, ale cărui beneficii ajută la păstrarea apectului tânăr și sănătos al chipului. Uleiul natural aplicat pe piele are capacitatea de a stimula aptitudinile naturale de vindecare și de regenerare a epidermei, totodată având și proprietăți antibiotice și antiseptice.

Tratează acneea

Uleiurile sunt considerate un adevărat răsfăț pentru piele, dar, totodată, o metodă de a menține frumusețea tenului la orice vârstă. Datorită acizilor grași esențiali și vitaminelor A și E, ingrediente cu puteri dovedite asupra pielii, acestea hidratează ca niciun alt produs, lăsând senzația că tenul este mult mai elastic. Chiar dacă multe persoane cu ten gras ar considera neavenită înlocuirea cremei de față cu un ulei, există formule ideale și pentru acest gen de piele, iar beneficiile sunt nenumărate. Având în compoziție extracte naturale din plante, acestea tonifică, tratează acneea, diminuează ridurile, hidratează tenul și îl fac mai strălucitor.

Pot fi folosite şi în jurul ochilor

Secretul uleiului pentru ten constă în descoperirea ingredientului potrivit tipului de piele, după care puteți începe să-l folosiți puțin câte puțin. Dacă aveți tenul uscat, în special în lunile mai reci, adăugarea unei picături de ulei din plante, fără parfum, poate fi exact ceea ce are nevoie pielea, iar orice formulă din plante, fără parfum, poate fi folosită şi în jurul ochilor. Aplicați în fiecare dimineaţă și seara trei picături de ulei pe față și pe gât, apoi masați energic zona, până intră bine în piele. Aplicarea uleiului se va face după folosirea produselor de tipul cleanser, toner sau exfoliant. Un peeling delicat făcut anterior va facilita acțiunea uleiului și îi va spori eficiența.

Atenuează ridurile

În cazul în care atenuarea ridurilor vă face greutăți, puteți folosi produsul care se regăsește în mai toate trusele de frumusețe din lume: uleiul de argan. Acesta este folosit ca tratament antiîmbătrânire datorită conținutului de vitamina E și acizi grași și mai ales din perspectiva unei proprietăți unice: se menține pe piele, în lumina soarelui, mai mult decât oricare alt antioxidant. Uleiul va reface structura celulară a pielii și va asigura hidratarea optimă, de care tenul matur are atâta nevoie. Ridurile şi liniile fine se vor atenua, iar tenul va fi mai sănătos și revitalizat.

Opțiune în funcție de textură şi consistenţă

Fie că optați pentru uleiul din sâmburi de struguri, de cocos, de jojoba, de argan, de migdale etc., toate au cam aceleaşi beneficii, ceea ce diferă fiind textura şi consistenţa. În general, cu cât mai mare este concentraţia de acizi graşi, cu atât mai greu se va simţi uleiul pe piele. De pildă, uleiul din sâmburi de struguri se simte mult mai lejer decât uleiul de cocos. De regulă, uleiul trebuie combinat cu produsul hidratant de bună calitate, întrucât complexitatea pielii face ca aceasta să aibă nevoie de mai mult decât doar de uleiul de plante. 

Orice ulei fără parfum poate fi folosit pe orice zonă a feţei sau a corpului

Evitaţi-le pe cele parfumate!

Dacă intenționați să adăugați un ulei din plante rutinei de înfrumusețare, specialiștii recomandă evitarea uleiurilor esenţiale parfumate, care nu au aceleaşi proprietăţi şi conţin componente cu un ridicat potenţial de iritare. De pildă, unele uleiuri de citrice pot deveni fototoxice (pătează pielea) când sunt expuse la raze UV. Dat fiind faptul că mare parte dintre uleiurile faciale conţin atât uleiuri fără parfum, cât şi variante parfumate, alegeți formulele cu ingrediente naturale.