Main menu

header

891 5 2de Camelia Onciu

În fiecare zi, pielea feței este expusă poluării, transpirației și razelor solare. În timp, aceste agresiuni externe pot slăbi bariera cutanată și pot cauza probleme ale pielii. Unii oameni cred că, pentru a-și curăța fața, trebuie să folosească săpun. Fals! Iată care sunt motivele și ce ar trebui să folosiţi în loc de săpun.

Agravează problemele dermatologice

Indiferent dacă aveți piele grasă, predispusă la acnee, uscată sau mixtă, tratamentele faciale ar trebui să se potrivească tipului dumneavoastră de piele. Evitați obiceiul de a vă spăla pe față cu săpun solid sau lichid. Curățarea tenului ar trebui să fie un ritual blând pentru piele, ceea ce nu e cazul majorității săpunurilor pentru corp. Acestea includ adesea coloranți, parfumuri sau chiar parabeni, ingrediente iritante pentru ten și care elimină stratul protector al pielii (filmul hidrolipidic). Dacă aveți pielea grasă, acest demachiant dur poate stimula producția naturală de sebum și poate duce la apariția acneei și a porilor înfundați. Dacă aveți pielea uscată, săpunul va accentua problema și poate favoriza apariția ridurilor.

Demachiantul ideal pentru fiecare tip de ten

Alegerea demachiantului depinde de tipul de piele al fiecărei persoane. Iată câteva recomandări pentru a vă ajuta să alegeți produsul de curățare potrivit pentru tipul dumneavoastră de piele. Persoanele cu pielea uscată ar trebui să înceapă prin a se demachia folosind un lapte demachiant. Apoi, pot folosi apă micelară sau chiar un demachiant uleios care va hidrata mai mult pielea. În cele din urmă, se pulverizează apă termală pe față. Pentru ten mixt sau gras, cel mai bine este să folosiți un gel de curățare care nu irită pielea. În plus, trebuie să alegeți produse sebumo-reglatoare pentru a limita aspectul gras al pielii. Persoanele cu ten mixt sau gras ar trebui să își curețe fața dimineața pentru a elimina excesul de sebum, apoi seara cu un gel spumant, înainte de a folosi un ser și o cremă hidratantă.