Main menu

header

863 4 1de Carmen Ciripoiu şi Claudia Mîţoi

Magia Crăciunului nu o regăsiți doar în preparatele culinare deosebite sau decorațiunile pentru casă, ci și în manichiu- ră. Nuanțele alese pentru Sărbătorile de iarnă sunt deosebite, pentru a avea o manichiură perfectă, în ton cu peisajul. Mihaela Rusu (foto), de la salonul VicMar (număr de telefon: 0723.765.676), vă spune ce modele de unghii sunt în tendințe anul acesta de Crăciun.

„Tratamentul cu parafină vă scapă de uscăciunea pielii, aceasta devenind moale, netedă și hidratată”

863 4 2- De fiecare dată când vine Crăciunul, doamnele și domnișoarele se întrec în unghii spectaculoase. Care este primul pas pentru a avea o manichiură ca la carte?

- Îngrijirea mâinilor, pentru că acestea sunt primele afectate de schimbările scăzute ale temperaturii. Poate părea banal ce spun acum, dar trebuie să fim atente în primul rând la cum le spălăm. De aceea, se recomandă apă călduță, nicidecum fierbinte sau rece, altfel pielea va deveni aspră. De asemenea, se folosește un săpun calitativ și care să aibă un pH neutru. Atunci când spălați vasele, folosiți mănuși pentru a vă proteja mâinile și unghiile de detergenții agresivi. De asemenea, în sezonul rece este nevoie de o hidratare intensă a mâinilor. Recomandat este să folosiți o cremă grasă, antiîmbătrânire, cu care să masați bine mâinile. Nu uitați să le exfoliați odată pe săptămână, dar nu mai des, altfel vor deveni mai sensibile la frig şi deshidratarea acestora va fi vizibilă imediat. Aveți grijă ca particulele abrazive din componenţa scrubului să nu fie foarte agresive. În multe cazuri, starea mâinilor poate fi îmbunătățită cu ajutorul tratamentului cu parafină.

- Cum se realizează tratamentul cu parafină?

- Tratamentul cu parafină este extraordinar mai ales în timpul toamnei și al iernii, nu este scump, oferă rezultate de lungă durată și permite doamnelor să scape de uscăciunea pielii, aceasta devenind moale, netedă și hidratată. Cu o condiție: ca tratamentul cu parafină să fie efectuat săptămânal. Atunci când pielea mâinilor este expusă la condiții meteorologice dăunătoare, puteți crește frecvența de până la trei ori pe săptămână. Tratamentul cu parafină acționează și asupra unghiilor și cuticulelor, pe care le hidratează intens. După exfoliere, mâinile sunt acoperite sau înmuiate în parafină lichidă, care este lăsată să acționeze timp de 10-15 minute. Parafina poate fi folosită și pe față, decolteu sau picioare. Pentru ca experiența să fie cu adevărat una inedită, se pot adăuga în parafină diferite uleiuri hidratante sau esențiale. Recomand aroma de trandafiri, care are altă textură, iar mâinile se vor transforma, pur și simplu.

„Putem diversifica cu fulgi de nea, om de zăpadă, crenguțe de vâsc”

863 4 3- Ce unghii recomandați pentru sărbătoarea Crăciunului?

- Anul acesta, oricum vom petrece Crăciunul, vom onora această sărbătoare cum se cuvine. Roșul rămâne în top, dar recomand și o combinație de roșu cu alb, care arată minunat pe unghii. În plus, putem accesoriza și cu pietre de aceleași culori și efectul va fi cel dorit. De asemenea, pentru Crăciun doamnele pot alege și combinația de albastru cu alb, verde cu alb, completat cu ștrasuri pe mai multe degete sau un deget în întregime. Verde și argintiu este o altă combinație de culori câștigătoare pentru cele care doresc o alternativă la roșul obișnuit. Manichiura de Crăciun poate fi diversificată cu confetii în diferite nuanțe, fulgi de nea, om de zăpadă și nelipsitul Moș Crăciun. Doamnele vor străluci la propriu dacă vor opta pentru unghii cu crenguțe de vâsc sau cele cu efect de 3D. Să nu uităm nici de auriu și argintiu, nuanțe tipice acestei perioade, dar, urmând moda momentului, vor exista și manichiuri nude sau cu fundal alb.

„Pentru Revelion, toate variantele unghiilor cu tematică aurie sunt perfecte, de la efectul de sclipici până la lustruirea oglinzii metalice cu micro-decorațiuni pentru un finisaj multicolor“

„E important de precizat că se poartă unghiile nu foarte lungi, precum și unghiile ascuțite“

„Recomand şi incrustaţiile de ştrasuri şi decoruri strălucitoare“

- Ce mai recomandați pentru această perioadă?

- Din decorul unghiilor nu lipsesc însă nici frunzele, florile, geometria sau motivele abstracte, dar și dantela. E foarte căutată, mai ales pentru ocazii și manichiura multicoloră cu folie de transfer, care seamănă cu o galaxie și încântă ochiul. De asemenea, recomand și manichiura originală cu incrustații de ștrasuri și decoruri strălucitoare.