Main menu

header

851 4 1de Călin Popa şi Anca Flondor

La aproape două decenii de la lansarea iconicului album „Jenny from the Block”, Jennifer Lopez arată exact la fel - proaspătă, în formă fizică de excepție, strălucitoare, impecabilă. Această imagine este rezultatul urmării unor reguli clare, care nu fac decât să potențeze la maximum frumusețea nativă a unei dive care dă o lecție despre tinerețea fără botox și bisturiu.

„Curățarea de dimineață îmi dă un sentiment de extracurat”

851 4 2Are 52 de ani și nu-i dă nimeni mai mult de 30 de ani nici chiar atunci când postează pe rețelele de socializare imaginea sa de la prima oră a dimineții, fără pic de machiaj. Rutina zilnică de înfrumusețare a divei Jennifer Lopez este aproape șocantă prin simplitatea sa și nu conține decât câteva reguli, pe care vedeta le respectă cu strictețe. Primul pas este curățarea. JLo își spală fața în fiecare dimineață, pentru a fi sigură că nu mai există pe ten nicio urmă de grăsime. „Curățarea de dimineață este cu adevărat foarte importantă ca să-ți pregăteşti fața pentru întreaga zi. Nu numai că se elimină tot machiajul, dar îmi dă un sentiment de extracurat, într-un mod sănătos”, afirmă artista, care își trece peste ten o loțiune de curățare, apoi își clătește fața cu apă.

„Vitamine pentru chip” şi omniprezenta protecție solară

851 4 3Pasul următor este acea „semnătură” cosmetică a lui Jennifer, strălucirea care nu i-a părăsit chipul nicio clipă de când se află în prim-planul vieții artistice internaționale. Secretul este o loțiune pe care JLo a lansat-o în cadrul propriului brand de cosmetice și pe care o promovează prin exemplu personal - vedeta își aplică serul pe toată fața și îl descrie ca pe „vitamine pentru chip”. După ce se usucă produsul pentru strălucire, urmează un pas la fel de important: protecția solară. „Acesta este unul dintre lucrurile cruciale pe care le-am făcut încă de la o vârstă fragedă și care m-a ajutat să-mi păstrez pielea în formă. Protecția solară trebuie folosită de la cea mai fragedă vârstă, întrucât în fiecare zi, pielea suferă nu doar daune provocate de soare, ci și de mediul înconjurător”, spune JLo, care a folosit loțiunile anti-UV încă de pe vremea când era adolescentă. La finalul acestei rutine simple, vedeta ia un supliment cu vitamine, despre care afirmă că elimină semnele îmbătrânirii „exact acolo unde încep”.

Ulei de măsline pentru piele, păr și infuzie de antioxidanți

Un ingredient pe care mizează Jennifer Lopez încă de când era foarte tânără este uleiul de măsline. Practic, întreaga colecție „JLo Beauty” are la bază acest „secret” al mamei și mătușii vedetei. „Este un ingredient al naturii pe care pur și simplu nu îl folosim suficient”, consideră artista, care a lansat o întreagă linie de produse de îngrijire în care sunt combinate ulei derivat din măsline, ulei de măsline fermentat, extract de frunze de măsline și ulei de măsline extravirgin. Practic, JLo recomandă utilizarea uleiului de măsline în formulă cosmetică pentru piele, păr și infuzie de antioxidanți. „Ceea ce propun și folosesc este o versiune modernă a unui ingredient secular pentru frumusețe. A fost mereu preferatul tuturor celor din familia mea, pentru că oferă strălucire”, spune Jennifer.

Masca „minilifting”

851 4 4Înainte de marile evenimente de covor roșu, dar și atunci când vrea să se răsfețe, JLo își aplică o mască din hârtie. „De fiecare dată când fac asta mă simt ca și cum m-aș fi dus la o sesiune de proceduri cosmetice. Masca fixă pe care am lansat-o în linia mea de înfrumusețare este ca un minilifting”, povestește Jennifer. Alături de toate aceste gesturi simple, vedeta include în rutina de înfrumusețare un supliment care are la bază o formulă cu… măsline, pe care artista pariază și pentru grăsimile sănătoase, care mențin flexibilitatea și aspectul proaspăt al pielii. „Filosofia mea este aceea de a aborda înfrumusețarea din interior spre exterior”, punctează JLo. În rest, oricât de strălucitoare pare întotdeauna, vedeta latino nu abuzează de machiaj. „Atunci când nu lucrez, nu port fard aproape deloc. Sunt destul de discretă când vine vorba despre rutina mea de înfrumusețare - și așa trebuie să port mult machiaj în profesie, așa că în restul timpului încerc să compensez și să-mi las pielea să respire. Dar nu pot ieși din casă fără luciu de buze, un strop de rimel și puțin fard de obraz”, a detaliat JLo pentru publicația InStyle.

„Frumusețea este o stare de spirit”

Fără încrâncenare, fără excese, mereu cu zâmbetul pe buze, Jennifer Lopez a trecut prin ani, spectacole, filme și succese cu același chip tânăr și aceeași siluetă clepsidră care a făcut-o celebră și a dat startul unui trend mondial. Și asta pentru că vedeta crede că frumusețea „este o stare de spirit” și vine din interior: „Încerc să-mi păstrez mintea, sufletul, corpul și spiritul sincronizate. Cred cu tărie în puterea meditației și în faptul că oricine poate radia frumusețe dacă este fericit și simte bucurie și dragoste. Îmi spun în fiecare zi că sunt tânără și atemporală. Până la urmă, vârsta unei persoane este doar în mintea acelei persoane”.

Acid glicolic pentru un ten „limpede”

851 4 5Este binecunoscut faptul că „Jenny from the Block” face foarte multă mișcare, de la dans la aerobic și antrenamente de fitness. Pentru ca acest efort constant să nu se reflecte și pe chip, Jennifer Lopez este foarte atentă să respecte regulile stricte de înfrumusețare după fiecare sesiune de exerciții. „Întotdeauna mă spăl pe față după un antrenament. Asta ajută la menținerea porilor curați și a tenului sănătos. De asemenea, indiferent ce s-ar mai întâmpla peste zi, niciodată nu mă culc fără să mă demachiez, apoi aplic o cremă de noapte, pentru a-mi menține pielea hidratată”, a povestit vedeta, într-un interviu. Totodată, uneori, JLo recurge la acidul glicolic, despre care crede că „oferă o strălucire sănătoasă și un ten limpede”.

„A bea multă apă și a consuma fructe și legume joacă un rol major în aspectul și strălucirea pielii“

„Ceea ce mâncați nu vă afectează doar corpul, ci și aspectul pielii“

Prospeţime şi strălucire fără botox şi bisturiu

De mai multă vreme este cunoscut faptul că JLo nu face rabat de la somn. Vedeta doarme în jur de opt-zece ore pe noapte, nu consumă alcool, nu fumează și trăiește o viață curată, de la curățarea chipului până la alimentele organice pe care le consumă. Cât despre intervențiile plastice, artista nici nu vrea să audă. „Nu este stilul meu. Nu am nimic împotriva oamenilor care fac asta, dar pur și simplu nu mi se potrivește. Sunt pentru o abordare naturală a îngrijirii pielii. Pentru asta, este bine ca produsele cosmetice să funcționeze, astfel încât să nu ajung vreodată la ace”, afirmă artista, citată de publicația Page Six.