Main menu

header

849 4 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Aplicarea genelor false nu se face oricum, ci în funcție de forma ochilor. Sfaturile specialiștilor sunt binevenite, pentru a evita ca un element menit să îmbunătățească aspectul să se transforme într-un detaliu care dă o notă de artificial.

Întunecare obligatorie a firelor naturale

Genele false pot face o mare diferență pe chip. La fel ca alegerea unei coafuri în funcție de trăsăturile feței, la fel ca arcuirea sprâncenelor, alegerea modelului de gene false este o opțiune care trebuie să țină cont de sfaturile specialiștilor și de forma ochilor. Înainte de orice aplicare a genelor, specialiștii recomandă întunecarea celor naturale, procedură care va face o diferență majoră în efectul general și generează un aspect mult mai real și foarte autentic. „Majoritatea genelor false au o buclă, deci asigurați-vă că genele dumneavoastră au o îndoire similară, astfel încât să nu existe goluri”, afirmă Cher Webb, make-up artist internaţional.

Lipici în cantitate foarte mică

În procesul de aplicare a genelor false, este bine să le țineți cu vârful degetelor și să puneți o oglindă sub bărbie, astfel încât să priviți în jos, recomandă specialiștii. „Evitați să vă închideți ochiul în timpul aplicării, deoarece pleoapa se poate încreți în timp ce încercați să puneți genele”, punctează Webb. La capitolul lipici, experții în make-up afirmă că acesta trebuie aplicat direct pe rădăcina genelor, pentru a preveni acoperirea acestora și, mai ales, în cantitate foarte mică. „Lăsați adezivul să se usuce puțin, astfel încât să fie ușor lipicios, deoarece acest lucru va ajuta și genele naturale să adere perfect și să nu se miște sau să alunece”, detaliază Webb.

Definire și volum

849 4 2Înțelegerea formei ochilor vă va ajuta să creați cel mai bun aspect al privirii și al întregului chip. Pentru a alege genele false care să arate cât mai natural pe ochi migdalați, de pildă - ușor ascuțiți la capete, cu un centru mai larg și curba irisului ascunsă de pleoape - se poate opta pentru orice tip de gene false, întrucât această formă a ochilor este echivalentul unei fețe ovale. Le puteți marca forma optând pentru gene false pline, distribuite uniform, care să adauge profunzime privirii. În schimb, dacă vă puteți vedea irisul întreg, aveți ochi rotunzi, pentru care se potrivesc genele curbate și sunt de evitat variantele grele și voluminoase, care fac ochiul să pară mai mic și mai plat.

„Înainte de aplicarea genelor false, se vopsește cu mascara rădăcina celor naturale, pentru definire și profunzime“ (Cher Webb, make-up artist)

Accentuarea avantajelor

Dacă distanța dintre ochi este mai mică decât lățimea unuia, se consideră că aveți ochi apropiați. Cu această formă, este recomadat să lăsați colțurile interioare libere și să vă concentrați cu genele false pe colțurile exterioare, pentru a prelungi și ridica ochii. De asemenea, în cazul în care ochii sunt plasați sub o frunte bombată, genele false greșite îi pot trage în jos, făcându-i să pară mai mici. Ca urmare, specialiștii recomandă genele false lungi aplicate direct deasupra pupilei, pentru a deschide ochiul în centru. În același timp, pentru doamnele și domnișoarele cu ochi „de pisică”, mai precis cu colțurile exterioare vizibil ridicate, genele false ideale sunt cele care se aglomerează spre exterior, accentuând această formă deosebită.