Main menu

header

de Cristina Tache

Primele riduri ce apar pe pielea unei femei sunt cele de la nivelul gâtului şi sunt, poate, cel mai greu de estompat. De aceea trebuie prevenite din timp. Pentru a întârzia apariţia ridurilor de pe gât vă propunem câteva trucuri de îngrijire.

Curăţare, tonifiere şi hidratare
Cei trei paşi de îngrijire obligatorii sunt valabili şi pentru zona gâtului: curăţare, tonifiere şi hidratare. Aşadar, asiguraţi-vă că folosiţi produse corespunzătoare atunci când vă expuneţi la soare, vânt sau frig. Folosiţi întotdeauna o cremă regeneratoare specială pentru prevenirea ridurilor în această zonă. O dată pe săptămână aplicaţi şi o mască hidratantă.

Gimnastica menţine tonicitatea pielii
Atingeţi cu vârful limbii cerul gurii, apoi daţi capul pe spate. Menţineţi timp de zece secunde şi repetaţi exerciţiul de zece ori. Astfel, veţi întinde muşchii bărbiei şi ai gâtului.
Executaţi în fiecare zi patru-cinci mişcări de rotire completă a gâtului de la bază spre bărbie, adică de jos în sus.
Staţi cu bărbia îndreptată în sus, ţineţi gura închisă şi lăsaţi colţurile acesteia în jos, ca şi cum aţi fi supărate. Încordaţi muşchii gâtului şi menţineţi poziţia timp de zece secunde. Repetaţi de cel puţin zece ori.

Masajul cu ulei de măsline întinereşte
Aplicaţi în fiecare dimineaţă un masaj cu ulei de măsline pe zona gâtului. Masaţi uşor, de la bază către bărbie, până ce uleiul este absorbit în piele. Dacă pielea rămâne unsuroasă, ştergeţi uşor cu un bureţel îmbibat în loţiune tonică.
Dormiţi fără pernă sau pe o pernă joasă, ca să evitaţi cutarea pielii. De asemenea, atunci când citiţi sau lucraţi la computer evitaţi să staţi prea mult timp cu capul aplecat.

Reţineţi!

- Pentru a avea o piele sănătoasă, adoptaţi un stil de viaţă sănătos;
- Evitaţi să staţi excesiv la soare, în condiţii de poluare sau în frig;
- Lipsa somnului şi fumatul au efecte negative asupra frumuseţii pielii, provocând îmbătrânirea precoce;
- După vârsta de 25 de ani, dermatologii ne sfătuiesc să folosim în mod regulat creme antirid pentru gât şi decolteu;
- Alegeţi produse de îngrijire pe bază de vitaminele A, C şi E, pentru că acestea protejează împotriva radicalilor liberi.