Main menu

header

796 5 1de Carmen Ciripoiu şi Gabriela Comşa

Una dintre problemele de ordin estetic, care poate fi extrem de sâcâitoare, mai ales pentru reprezentantele sexului frumos, este pielea aspră și crăpată de la câlcâie. Scăpați de această problemă urmând câteva sfaturi simple, dar de folos.

Faceți masaj cu ulei de macadamia

Un leac cu eficiență maximă este uleiul de macadamia. Pentru a beneficia de efectele incredibile ale acestuia, masați călcâiele imediat ce iesiți din duș, până simțiți că pielea se înmoaie. Lăsați să acționeze 20 de minute și spălați cu apă călduță. Tratamentul se face de câteva ori pe săptămână. Pielea de pe câlcâie rămâne moale, ca a bebelușilor și dacă folosiți zeama de lămâie. Puneți într-un bol două linguri cu ulei de măsline și adăugați sucul de la o jumătate de lămâie. Amestecați bine și masați călcâiele și tălpile timp de zece minute. Lăsați să acționeze încă 20 de minute și clătiți cu apă călduță.

Apa de trandafir cu miere înlătură stratul dur

Un ajutor „parfumat” pentru călcâiele crăpate este apa de trandafir, care are o mare putere de hidratare a pielii. Amestecați o lingură cu miere cu câteva lingurițe cu apă de trandafiri. Aplicați și lăsați să acționeze în jur de 30-40 de minute. Ulterior, spălați cu apă călduță. Puteți apela la acest remediu ori de câte ori simțiți nevoia să le oferiți picioarelor un plus de hidratare. Pentru călcâie foarte uscate este indicat untul de cacao. Masați bine cu acest produs și puneți șosete de bumbac. E bine să faceți tratamentul înainte de culcare, pentru a permite substanțelor active să pătrundă bine în piele. Dimineață, veți rămâne surprinși de rezultat.

Laptele cu bicarbonat exfoliază

Pentru a exfolia cum trebuie pielea, utilizați lapte în amestec cu bicarbonat. Puneți câteva linguri cu lapte într-un bol și adăugați bicarbonat, astfel încât să obțineți o pastă de consistența smântânii. Aplicați pe tălpi, puneți o pungă de plastic și lăsați să acționeze 20 de minute. Nu în ultimul rând, dacă vreți picioare hidratate și călcâie ca de bebeluș, folosiți ulei de portocale. Amestecați o lingură cu ulei de măsline cu cinci-șase picături de ulei esențial de portocale. Faceți masaj și lăsați să acționeze un sfert de oră. Veți obține, cu siguranță, călcâiele pe care le doriți.