Main menu

header

795 4 1de Gabriela Comşa şi Florica Pintea

Uleiul de baobab este un miracol african pentru îngrijirea părului şi a pielii, având proprietăţi vindecătoare. Este emolient, hidratant şi restructurant pentru piele şi păr. Concentraţia de acizi graşi esenţiali Omega 6 depăşeşte 35%, având efect regenerant al celulei epiteliale. Totodată, are efect calmant, antiîmbătrânire şi de hidratare profundă, fiind potrivit atât pentru faţă, cât şi pentru corp. Uleiul de baobab este o sursă naturală de retinol (vitamina A), acid oleic, acid linoleic pentru o penetrare profundă a epidermei. Cunoscut ca şi „arborele vieţii”, în Africa, baobabul şi, implicit, uleiul de baobab au proprietăţi terapeutice excelente, fiind antiinflamatoare şi protejând pielea şi părul de agresiunea factorilor nocivi de mediu şi a radiaţiilor.

Netezeşte cuticulele firelor

Uleiul de baobab este deosebit de eficient în stoparea căderii părului cauzată de excesul de hormoni androgeni. În urma aplicării regulate a uleiului de baobab, aspectul acestuia va fi vizibil îmbunătăţit, rădăcina se va întări, nu va mai cădea, va fi mai strălucitor şi plăcut la atingere, cu textură mătăsoasă în urma netezirii cuticulelor - celulele de la suprafaţa firului de păr, cu dispunere în formă de solzi, care îşi pot pierde coeziunea şi se detaşează unele de altele în urma acţiunii mediului şi a tratamentelor chimice aplicate părului. Pentru părul uscat, uleiul se aplică pe vârfurile deteriorate sau, după baie, se aplică pe întreaga lungime a firelor, pentru hrănirea acestora.

Previne apariţia vergeturilor

Uleiul de baobab este ideal pentru prevenirea şi tratarea hiperpigmentării, degradării colagenice, stimulează regenerarea pielii şi sinteza fibrelor de elastină, contribuind la creşterea fermităţii şi elasticităţii pielii, reducând astfel ridurile şi liniile fine. Acesta poate fi aplicat direct pe piele, ca ulei de îngrijire, sau poate fi inclus în loţiuni, creme, şampoane sau măşti faciale şi capilare. Pentru hidratarea optimă a corpului se aplică pe palma umedă câteva picături de ulei de baobab şi se masează întregul corp, insistând în locurile predispuse vergeturilor sau în zonele iritate după expunerea la soare. Pentru elasticitatea pielii şi prevenţia vergeturilor, se aplică de două ori pe zi, masând uşor până la absorbţie.

Uleiul de baobab conţine acizi polinesaturaţi, alfa şi betacaroteni, aminoacizi cu proprietăţi restructurante şi multiple vitamine (A, B, C, D, E şi F), nu închide porii şi nu lasă pielea grasă