Main menu

header

778 5 3de Călin Popa şi Daniel Alexandrescu

Tehnologia se schimbă cu viteză uimitoare și o bună parte din eforturile cercetătorilor de a face viața mai bună și mai sănătoasă prin aparate de ultimă generație se adresează segmentului frumuseții.

Bucle fără aer fierbinte

Aerul fierbinte pe care îl degajă uscătoarele de păr îngrijorează multe persoane. Chiar o serie de vedete promovează uscarea liberă a părului, întrucât daunele pe care le provoacă uscătoarele sunt însemnate și obligă la o îngrijire specială, cu alte serii de produse dedicate. Dar o actualizare a „moațelor” pe care le foloseau bunicile noastre este menită să furnizeze bucle de toată frumusețea fără uscător de păr. Este vorba despre role de pânză în jurul cărora se înfășoară șuvițele după spălare și uscare cu prosopul. Cu cât părul este mai gros, cu atât se încearcă o uscare mai completă. Se aleg „rolele” potrivite în funcție de lungimea părului, iar după „rulare” se lasă peste noapte, fiind foarte confortabile. Rolele mari se aplică începând din vârful capului, iar rularea fiecărei șuvițe se face de la rădăcină spre vârf.

Mașina de spălat și masat părul

778 5 4Foarte puține persoane au un păr perfect. În majoritatea cazurilor, ori este foarte uscat, ori mai gras, scalpul are mici probleme, circulația sangvină poate fi deficitară, cu efect direct asupra aspectului și sănătății părului etc. În aceste condiții, specialiștii de la Panasonic au realizat o mașină de spălat părul. Destinat înainte de orice persoanelor care nu pot face singure acest gest, de la vârstnici la cei spitalizați sau aflați în stare de invaliditate, acest dispozitiv poate fi utilizat de oricine, și vine cu avantaje însemnate. Head Care Robot nu doar spală părul impecabil, ci și realizează un masaj complex și complet, cu 24 de degete mecanice care fac parte dintr-un sistem alternativ, cu jeturi de apă care spală, clătește, relaxează și stimulează scalpul, toate în același ciclu de curățare de top.

Șampon individualizat cu un chestionar online

778 5 5Brandul Function of Beauty are ambiția de a crea un șampon direct dedicat fiecărei persoane, o individualizare exactă a fiecărui produs de spălare a părului, în funcție de răspunsurile la un chestionar online. După ce sunt colectate datele clientului despre părul său, cu ajutorul unui algoritm complex este creată o formulă personalizată de șampon, după analiza tuturor variabilelor care duc la un podus exclusiv, ce este livrat apoi clientului. Nu există două produse identice și nici două ambalaje la fel. „Formula pentru fiecare persoană este generată dintr-un număr total de 500 de ingrediente, pentru care se folosesc în combinație câte 50 pentru fiecare produs în parte, în cantități specifice, introduse în formulă printr-un sistem robotic avansat”, explică producătorul.

Supersonic Hair Dryer este un uscător de păr inovator, care, pe lângă performanțele tehnice, cu ajutorul cărora aparatul reduce cu mai mult de jumătate durata de uscare a părului, are avantajul de a nu scoate aproape niciun zgomot