Main menu

header

773 4 3de Călin Popa şi Florica Pintea

În lumea modernă, frumusețea, îngrijirea și preocuparea față de efectele industriei asupra mediului merg mână în mână. În aceste condiții, marile branduri investesc în imaginarea unor formule ecologice și de fond, dar și de formă, pentru produsele lor.

Recipiente reutilizabile

Producătorul de sticlă Verescence, care furnizează recipiente pentru industria frumuseții de peste 120 de ani, a lansat recent o variantă de ambalaj special pentru toate produsele de înfrumusețare și igienă. Pasta de dinți, loțiunea aftershave, gelurile de duș, șampoanele, demachiantele, toate produsele pot fi ambalate în recipiente reutilizabile, care se pot reumple. Urmând îndeaproape trendul, firma What Matters a pregătit pentru luna aprilie a acestui an propria linie de cosmetice complet vegane și organice care vor veni în ambalaje din sticlă inventată în laboratoarele Verescence. „Această tehnologie poate readuce sticla pe rafturile din baie pe care stau produsele cosmetice și de igienă. De pildă, pentru pasta de dinți am adaptat formula astfel încât să se potrivească acestor ambalaje revoluționare”, explică Charlotte Catton, co-fondator al What Matters.

Mențin toate proprietățile

Sticla imaginată de Verescence are aplicat un strat subțire de polimer, care absoarbe șocurile. „Acest tip de ambalaj menține toate proprietățile produselor, iar sticla este complet reciclabilă și reutilizabilă, păstrând, în același timp, standardele estetice care plasează compania noastră în topul mondial al producătorilor de ambalaje premium pentru cosmetice”, detaliază Samuel Joachim, director de inovare în cadrul Verescence. Mai precis, sticlele sunt translucide, cu un efect vizual de înghețat, care maschează parțial pompa din interior la acele produse care necesită așa ceva. De asemenea, ambalajele din sticlă tratată vin în două nuanțe: ambră pentru produsele generale de îngrijire și alb pentru cele de uz personal.

Ambalajele din sticlă Verescence au fost testate aidoma jucăriilor care se adresează copiilor sub 3 ani și au demonstrat completă siguranță și maximă durabilitate