Main menu

header

de Cristina Tache

Aloe vera este cunoscută şi utilizată în scopuri terapeutice din timpuri străvechi. Proprietăţile sale vindecătoare au recomandat-o ca tratament în arsuri sau afecţiuni ale pielii. Firmele de cosmetice folosesc de ani buni aloe vera în diferite produse de îngrijire. Planta este foarte accesibilă şi poate fi utilizată cu succes pentru prepararea unor tratamente de înfrumuseţare, la îndemâna oricărei femei. Iată câteva idei:

Mască pentru păr deteriorat
Este nevoie de o lingură cu gel de aloe şi o lingură cu zeamă de lămâie. Masaţi scalpul cu jumătate din cantitatea de gel de aloe, lăsaţi să acţioneze zece minute, iar apoi spălaţi părul cu un amestec obţinut din cantitatea rămasă de gel şi zeama de lămâie, în care adăugaţi puţin şampon. Se spală părul cu această loţiune, lăsând-o să acţioneze câteva minute şi se clăteşte cu apă caldă. Tratamentul poate fi aplicat de două ori pe săptămână, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Cremă hidratantă
Se prepară un amestec dintr-o lingură cu gel de aloe vera şi o lingură cu pulpă de castravete. Aplicaţi crema pe faţă, masaţi uşor şi apoi curăţaţi cu apă călduţă. Substanţele active din aloe vera stimulează refacerea ţesutului superior al pielii şi hidratează intens. După numai o aplicare, pielea rămâne catifelată şi suplă.

Gel pentru piele iritată
Gelul de aloe vera este un remediu foarte bun pentru pielea arsă de soare sau iritată. Dacă aveţi în casă plantă de aloe, rupeţi o frunză, stoarceţi gelul din ea şi aplicaţi pe zona afectată. Lăsaţi gelul să se usuce, fără să clătiţi.

„Cocteil” împotriva arsurilor solare
O soluţie naturală, care să protejeze pielea de razele nocive ale soarelui, poate fi obţinută dintr-un amestec de gel de aloe vera, ulei de susan, vitamina E şi câteva picături de ulei esenţial de lavandă. Această loţiune nu poate înlocui cremele speciale cu factori de protecţie, dar este benefică pentru calmarea pielii arse de soare şi pentru sporirea protecţiei împotriva razelor ultraviolete. Totodată, hidratează intens ţesutul.

Atenţie! Dacă doriţi să utilizaţi în scopuri cosmetice frunzele unei plante crescute în ghiveci, nu folosiţi îngrăşăminte foarte concentrate.

Stimulează procesul de regenerare a celulelor

Aloe vera nu este o greu de întreţinut şi poate fi folosită cu uşurinţă pentru tratamente de înfrumuseţare. Gelul din frunzele ei are un conţinut bogat în minerale, vitamine, aminoacizi, substanţe active şi agenţi antiinflamatori. Acesta are efect antiseptic şi stimulează procesul de regenerare a celulelor, devenind astfel un tratament ideal antiîmbătrânire.