Main menu

header

771 4 1de Călin Popa şi Eduard Popa

Una dintre cele mai eficiente metode naturale de a menține prospețimea, fermitatea și frumusețea pielii este dușul rece dimineața.

Combate uscarea pielii

Deşi este extrem de tentantă o baie caldă, care are indiscutabile proprietăți relaxante în special seara, apa rece este, de fapt, mult mai benefică pentru frumusețe dimineața. În timp ce apa caldă poate crea tendința de uscare prea rapidă a pielii și de a deschide porii, cea rece închide și întărește cuticulele, sigilează porii, împiedicând astfel bacteriile să genereze infectare locală și protejează de microorganisme, notează euroweeklynews.com.

Menține părul mult mai puternic

Atât pielea, cât și părul sunt protejate de un strat de ulei natural de lubrifiere numit sebum. Apa fierbinte poate elimina stratul prețios, ceea ce face scalpul predispus la afecțiuni și mult mai fragil, înfundând porii. La polul opus, apa rece poate face părul şi pielea să arate sănătoase şi strălucitoare. Prin efectul de elasticitate și stimulare, apa rece păstrează părul mult mai puternic, împiedicând căderea acestuia. În același timp, clătitul cu apă rece după şamponare și aplicarea balsamului sunt benefice pentru persoanele care au probleme cu părul gras și sensibilitate a scalpului. În plus, pe lângă strălucirea și fermitatea care urmează unei clătiri cu apă rece, veți putea constata că părul creț este mult mai puțin ondulat.

Îmbunătățește starea generală a pielii acneice

Scăldatul întregului corp în apă rece timp de patru minute, la sfârșitul dușului, este o metodă renumită de întinerire a pielii. Dacă nu puteți face un duș complet rece, după deschiderea porilor și spălatul cu apă caldă aveți posibilitatea să sigilaţi epiderma în mod natural cu un duş rece. Pe lângă o împrospătare vizibilă, apa rece va ajuta la detoxificare, prin eliminarea toxinelor și a murdăriei. De asemenea, prin încetinirea producerii de sebum este îmbunătățită semnificativ starea generală a pielii acneice.

Un studiu recent, derulat în Marea Britanie, a pus în evidență faptul că dușurile regulate cu apă rece dimineața cresc rata metabolică și susțin lupta organismului cu afecțiunile, conferind și un surplus de energie pe durata întregii zile