Main menu

header

de Cristina Tache

Multe dintre produsele cosmetice din comerţ ce promit un ten perfect conţin hormoni, antibiotice şi diverse substanţe ce pot irita pielea. Cremele şi loţiunile sintetice pot provoca mai mult rău decât bine. Este indicat să fiţi atente la ingredientele produselor pe care le achiziţionaţi. O altă variantă este să vă preparaţi singure loţiunile de îngrijire, cu ingrediente naturale. Vă propunem câteva reţete de soluţii pentru curăţarea eficientă a tenului.

Loţiune cu pudră de migdale
Se amestecă o lingură cu pudră de migdale şi puţină apă până se obţine o pastă cremoasă. Aceasta se întinde pe faţă şi pe gât şi se lasă să se usuce. După 15 minute se îndepărtează cu ajutorul unei dischete de vată, frecând uşor. Astfel, se vor elimina celulele moarte, iar pielea va rămâne perfect curată. De asemenea, această mască împiedică apariţia punctelor negre, închide porii şi împrospătează pielea.

Scrub cu fulgi de ovăz
Scrubul cu fulgi de ovăz este o metodă foarte cunoscută de curăţare a tenului. Se amestecă fulgi cruzi de ovăz cu zer sau cu apă, până se formează o pastă omogenă. Produsul obţinut se întinde pe faţă, se lasă 15 minute şi se îndepărtează cu un prosop curat, prin tamponare. La final se spală faţa cu apă rece.

Baie cu aburi mentolaţi
Baia cu aburi cu mentă este eficientă în special pentru tenurile gras şi normal. Într-un vas mare cu apă clocotită se pune un pumn de frunze de mentă. Vă aşezaţi cu faţa deasupra vasului, cu un prosop pe cap. Menţineţi zece minute. Aburii mentolaţi curăţă tenul în profunzime, deschizând porii şi relaxează muşchii.