Main menu

header

770 5 1de Călin Popa şi Adrian Barna

În prezent, înfrumusețarea nu mai este dedicată cu precădere chipului, ci a devenit o adevărată filosofie, parte a ansamblului sănătate-frumusețe care implică tot corpul. În aceste condiții, inovațiile în domeniu apar cu regularitate, cele mai recente reflectând acest principiu.

Exfoliere marocană

770 5 2Mihakka este un dispozitiv de o simplitate dezarmantă, îmbină tradiția cu trendul actual, care cere produse prietenoase cu mediul și cu eficiență pentru întregul corp. Mihakka este realizată din ceramică acoperită cu bumbac organic și asigură o exfoliere totală fermă, dar blândă. Celulele moarte sunt îndepărtate fără chimicale, iar în urma dispozitivului rămâne o piele curată, strălucitoare și catifelată. „Mihakka este chintesența secretelor ancestrale ale frumuseții - lux, curățare și simplitate”, explică producătorul.

Formulă untoasă pentru texturarea părului

770 5 3Mai mulți creatori de cosmetice au prins trendul actual, care cere cât mai puțin adaos artificial, chiar deloc, și merg în pas cu dorința de natural prin lansarea de formule de păr untoase, care să asigure volumul podoabei capilare existente. „Produsele noastre trec la un alt nivel, ca să se poată lucra cu părul pe care îl are fiecare femeie în mod natural”, explică Esi Eggleston Bracey, vicepreședinte Unilever. Aceste produse sunt promovate ca asigurând texturi amplificate ale părului, astfel încât să nu mai fie nevoie de produse de styling în exces pentru a obține efectul de volum.

Balsam cu ulei de semințe pentru corp

770 5 4Balsamul de întinerire conceput pentru întregul corp acționează cu blândețe și hidratează cu fermitate. Formula este cu ulei din semințe de argan, cânepă și mango, respectă toate regulile pe care le cer milenialii la cosmeticele momentului, mai precis nu implică cruzime la adresa animalelor, agresarea naturii sau o cantitate mare de deșeuri pentru a fi produsă. Utilizatorii confirmă faptul că acest tip de balsam este eficient din cap până în picioare, inclusiv pentru înmuierea calusurilor, notează essence.com.

Masaj facial „înghețat”

O inovație a australienilor de la Aceology poate reprezenta o modalitate de a aduce beneficiile unei ședințe la spa în confortul propriei locuințe. Ice Globe Facial Massager asigură un masaj facial la rece, grație unei tehnologii pe cât de simple, pe atât de inspirate. „Dispozitivul îmbunătățește circulația sangvină, oxigenează sângele, elimină umflăturile de sub ochi, cearcănele și atenuează tensiunea care generează migrene sau dureri sinusale”, detaliază expertul Caitlin Hodgson.

Dispozitiv pentru fondul de ten perfect

Statisticile arată că 50% dintre femei se plâng de faptul că nu reușesc să potrivească perfect fondul de ten cu nuanța naturală a pielii. În aceste condiții, Lancome a lansat recent o invenție care asigură această potrivire cu ajutorul inteligenței artificiale, notează BBC. Denumit Le Teint Particulier, dispozitivul folosește un scanner digital, un computer și un algoritm prin care se amestecă 20.000 de nuanțe de fond de ten până când cea perfectă este realizată. Clientei nu-i rămâne decât să ia produsul din magazin.

„Femeile au aceleași preocupări legate de frumusețe ca acum 40 de ani, dar tehnologia a generat cliente mai pretențioase, care doresc produse personalizate și cu acțiune precisă, așa că trebuie să răspundem acestor cerințe“ (Guive Balooch, vicepreședinte L’Oreal)