Main menu

header

de Anda Postoclache

Cearcănele sunt o problemă reală a majorităţii femeilor moderne, care trebuie să facă faţă atât unei cariere împovărătoare, cât şi unei vieţi de familie obositoare. Înainte de a „ascunde” cercurile vineţii din jurul ochilor cu machiaje, ar fi de preferat să ajutăm tenul să capete strălucire prin mijloace naturale.

Hidrataţi-vă corespunzător
Sunt mai multe cauze ale formării inesteticelor cearcăne, dar în principal este vorba despre somnul insuficient şi de proastă calitate, despre retenţia lichidelor, pierderea elasticităţii pielii din cauza înaintării în vârstă şi despre influenţele ereditare. În situaţia în care principala cauză este retenţia lichidelor, trebuie acordată o atenţie specială hidratării. Pe timpul verii, o persoană adultă ar trebui să bea câte un litru şi jumătate-doi litri de lichide. De preferinţă apă, sucuri naturale şi nu băuturi carbogazoase cu aditivi.

Reîmprospătaţi-vă tenul cu cartofi
Este lucru dovedit! Sucul de castraveţi reîmprospătează tenul. Puteţi pune deasupra pleoapelor două felii de castravete proaspăt sau două dischete demachiante îmbibate cu suc de castravete şi vă veţi simţi mai bine într-un timp foarte scurt. Cartofii pot fi folosiţi şi ei în acelaşi fel seara, înainte de culcare, de trei ori pe săptămână.
Clătirea feţei cu apă plată rece dimineaţa şi seara este foarte sănătoasă. Dacă putem ca în timpul spălării să deschidem pentru câteva secunde ochii în apa pe care o ţinem în pumni este foarte bine pentru sănătatea ochilor. Această metodă spală ochiul şi îl energizează.

Vitamina E şi miere pentru chip luminos

În afara acestor ponturi uşor de urmat, putem prepara rapid şi câteva măşti naturale, ce au un efect garantat prin vitaminizarea pielii.
1. Mască de castravete şi de lămâie. Stoarcem sucul din câţiva castraveţi, îl lăsăm circa o oră la frigider, apoi adăugăm o linguriţă-două cu suc proaspăt de lămâie. Rezultatul îl amestecăm cu o cremă cu lanolină. Aplicăm masca pe faţă şi o lăsăm circa 20 de minute;
2. Mască de vitamina E şi de miere de albine. Se pisează o tabletă de vitamina E, se amestecă împreună cu o lingură cu miere de albine şi se aplică în jurul ochilor. Se lasă să acţioneze cinci minute;
3. Mască de roşii şi de lămâie. Stoarcem dimineaţa câteva roşii şi o lămâie şi sucul îl aplicăm pe faţă. Se poate lăsa până la o oră;
4. Mască de nucşoră şi de lapte. Se face o pastă din nucşoră şi din lapte, ce se aplică pe faţă. Se lasă jumătate de oră.
După fiecare mască se clăteşte faţa cu apă călduţă, apoi cu apă rece plată.