Main menu

header

de Cristina Tache

Pierderea zilnică a 30-40 de fire de păr este un lucru normal, dar, când situaţia devine mai gravă, ne gândim cum am putea să ne regenerăm podoaba capilară. Primul impuls este acela de a apela la tratamente ajutătoare naturale, care nu au efecte secundare. Noi vă prezentăm trei dintre aceste măşti-minune, pentru un păr bogat şi sănătos.

Mască revigorantă
Aveţi nevoie de două linguri cu ulei de măsline, un gălbenuş de ou şi câteva picături de zeamă de lămâie. Amestecaţi bine ingredientele până se omogenizează şi aplicaţi pasta obţinută pe părul curat. Acoperiţi cu o cască de baie şi lăsaţi să acţioneze 45 de minute. La final spălaţi bine părul cu şampon.

Loţiune regenerantă
Aveţi nevoie de 500 g de praf de cedru, două gălbenuşuri de ou şi câteva picături de lămâie. Amestecaţi bine şi aplicaţi loţiunea pe toată lungimea părului, masând uşor scalpul. Lăsaţi 15 minute şi apoi clătiţi bine cu apă călduţă.

Tratament pentru fire fragile
Dacă aveţi un păr fragil vă propunem un tratament excelent, din două linguri cu smântână, o jumătate de lingură cu germeni de grâu şi o lingură cu suc de lămâie. După spălare întindeţi amestecul omogenizat pe părul umed, cu ajutorul unui pieptene. Se acoperă părul cu o cască de baie, se lasă 15 minute şi se clăteşte. Acest tratament se aplică o dată pe săptămână.