Main menu

header

737 4 1de Călin Popa şi Nicoleta Gheorghe

Quinn Murphy, make-up artistul care realizează machiajul unor vedete de top ca Natalie Portman, Amber Heard sau Cara Delevingne, anunță trendurile majore pentru 2019, cu rujul maro în prim-plan.

Tonuri mai neutre

În acest an, tendințele trimit cu gândul la moda anilor 1990. Sprâncenele spectaculoase trec în plan secund, deși rămâne foarte important să fie impecabile, făcându-și intrarea în prima scenă nuanțele închise de ruj. „În anii ’90, toată lumea purta ruj maro, mai mult sau mai puțin închis, eventual cu contur, iar această tendință se întoarce masiv și intră în 2019 ca linie principală de make-up. Singura diferență sunt tonurile, care devin mai blânde și mai neutre, o linie de mijloc între culoarea maronie a rujului și nuanța naturală a buzelor”, explică Murphy.

Revenire la fondul de ten mat

În același timp, Murphy recomandă renunțarea la conturarea precisă a feței, după modelul „imprimat” de Kim Kardashian. „Nu se mai poartă acest tip de contur. Tendința lui 2019 este reîntoarcerea la fondul de ten mat și fardurile în tonuri calde, care să nu definească foarte precis contururile feței. După ce este finisat machiajul, luați o perie mare și dați cu puțin bronz în zona tâmplelor, sub pomeți și pe linia bărbiei. Asta este tot”, arată specialistul.

Sprâncene cât mai naturale

737 4 2După o „domnie” de doi ani, „sprâncenele Instagram” ies din prima linie a înfrumusețării. Mai precis, rămân în 2018 sprâncenele cu arcada plină și foarte exact trasate, pentru 2019 fiind valabilă regula naturaleții. „La acest capitol, cunoscuta linie subțire a anilor ’90 nu se preia. Trendul acestui an vor fi sprâncenele cât mai naturale, chiar dacă pensate îngrijit”, punctează Murphy. Artistul a pregătit imaginea lui Amber Heard pe această direcție, iar trendul a devenit imediat evident.

O altă tendință care va marca anul 2019 din perspectiva înfrumusețării este tușul de ochi, care face privirea foarte pătrunzătoare