Main menu

header

732 4 4de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Atunci când sunt folosite după toate regulile, produsele cosmetice pe bază de cărbune activat - săpunuri, măști, paste de dinți, creme pentru exfoliere - reprezintă o detoxificare de top.

Atrage toxinele ca un magnet

Produsele pe bază de cărbune activat au năpădit rețelele de socializare, dar sunt evitate de unele persoane, din cauza culorii întunecate. Acest lucru nu ar trebui să vă descurajeze, întrucât cărbunele activat atrage toxinele ca un magnet, micșorează porii și lasă în urmă o piele mult mai strălucitoare, notează elle.com. Eliminând bacteriile și, în același timp, curățând bine tenul, fără să deshidrateze pielea, acest produs tratează și unele afecțiuni ale pielii feței. Dacă produsul este pentru păr, reduce mătreața și adaugă volum, iar dacă este o pastă de dinți, aceștia se albesc și se întăresc în mod natural.

Mască iluminatoare

Pentru piele, cărbunele vegetal activ este detoxifiant şi absorbant. Reţine substanţele şi toxinele care se acumulează la nivelul epidermei, poluanţii din mediul înconjurător, reziduurile chimice sau pe cele din produsele cosmetice folosite anterior. O mască pe bază de cărbune activat este potrivită pentru orice tip de ten. Pentru a o realiza, aveți nevoie de o linguriță cu cărbune activat, o linguriță cu gel de aloe vera, o linguriță cu apă, cinci picături de ulei din arbore de ceai, un vârf de cuțit cu sare de mare. Se amestecă ingredientele într-un vas și se aplică un strat subțire. Se lasă masca să se usuce pe față, iar apoi se clătește. Această mască va curăța porii pielii, va îndepărta excesul de sebum și va lăsa în urmă un ten iluminat.

Exfoliant de top

Cărbunele activat captează resturile metabolice, de la celule moarte la sebum, toxinele acumulate pe piele sau chiar unele bacterii ce generează infecţii (are efect recunoscut asupra stafilococilor). Ca urmare, acesta poate fi un exfoliant redutabil, unul dintre cele mai eficiente produse naturale pe care le puteți utiliza, mai ales dacă aveți tenul acneic, cu pete sau predispus la îngrășare. Pentru a realiza o mască purificatoare cu efecte excelente, luați două pastile de cărbune activat, adăugați o lingură cu apă și așteptați câteva minute, până se vor forma bule. Puneți apoi o linguriță cu gel de aloe vera, o linguriță cu miere, o linguriță cu sare și amestecați bine toate ingredientele. Aplicați pe față pentru 30 de minute, până se usucă, apoi clătiți cu apă caldă.

Albește dinții

732 4 5Cărbunele vegetal activat este un produs poros, cu o mare suprafaţă internă. Structura sa specială determină o mare capacitate de absorbţie, aspect care s-a dovedit eficient nu doar pentru piele, ci și pentru îngrijirea cavităţii orale, întrucât absoarbe și purifică, lasă în urmă o respiraţie proaspătă, reţinând reziduurile alimentare sau produsele metabolice rezultate în urma degradării acestora. Curăţă dinții într-un mod mai blând decât argila și are efect mai pronunțat de albire decât multe produse pentru curățarea danturii. Pentru dinți, se amestecă 1/4 linguriţă cu cărbune activat cu 1/4 linguriţă cu apă şi se foloseşte ca atare sau în combinaţie cu pastă de dinţi obişnuită. Pentru îngrijirea naturală a cavității orale, se dizolvă 1/2 linguriţă cu cărbune activat într-un pahar cu apă şi se clăteşte gura.

În dermatologie există numeroase studii privind utilizarea cărbunelui vegetal activat pentru îngrijirea ulceraţiilor varicoase sau a rănilor purulente, cu rezultate deosebite