Main menu

header

725 4 2de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

Foarte popular în anii ’80, trendul emo a revenit ca un curent principal în moda ultimilor ani, cu 2019 pregătindu-se să-i acorde un loc de frunte printre tendințele momentului.

Machiaj cu multe… lacrimi

Jeans negri foarte strâmți, tuș de ochi pregnant și tunsori asimetrice - acestea sunt doar câteva dintre elementele definitorii ale variantei 2019 a unui stil care a făcut furori în anii 1980, s-a păstrat în linia a doua în anii 2000 și care revine spectaculos - emo. Potrivit Dicționarului Cambridge, „emo” este o persoană „tânără, care poartă mai mult haine negre, este deseori nervoasă, îngrijorată, nefericită”. Ciclicitatea modei a făcut să se întoarcă acest stil, care pare să se potrivească perfect stării de spirit a unei bune părți a tinerilor care se declară debusolați. Una dintre primele dovezi ale reîntoarcerii emo în lumea modei și mai ales a încastrării acestuia în celelalte trenduri a dat-o colecția Dior din luna ianuarie, în cadrul căreia Peter Philips a creat un machiaj care semăna foarte bine cu o lacrimă neagră plasată sub ochii modelelor care au defilat pe podium.

Buze navy și gene „păianjen”

725 4 3Accentele emo au fost foarte prezente în majoritatea evenimentelor fashion ale sfârșitului de an 2018 și ale începutului lui 2019. Pentru colecția toamnă 2019, Gucci și-a trimis modelele pe scenă cu desene de lacrimi pe obraji. La scurt timp, piesele lui Junya Watanabe erau prezentate de modele care purtau gene false supradimensionate în formă de păianjeni, iar Pat McGrath a folosit rujul navy pentru a-și ilustra creațiile vestimentare. Nici tânăra Marine Serre nu a scăpat ocazia de a se folosi de simbolurile stilului emo, dedicând un întreg show unui viitor postapocaliptic și pictându-și modelele cu mult negru în jurul ochilor, pentru a transmite mesajul de modă de sfârșit de lume.

Peruci punk, tunsori asimetrice, codițe Wednesday Addams

725 4 4Artiști ai aranjării coafurii țin pasul cu revenirea stilului emo. În foarte multe defilări s-au văzut peruci punk, tunsori asimetrice, texturi „cleioase”, coafuri inspirate din tenebre și arta dark, toate semne distinctive ale amprentei emo. Creatori ca Eugene Souleiman, Julien D’ys sau Guido Palau și-au lăsat imaginația să debordeze în aranjamente gotice, cu extensii lăsate libere sau împletite în cozi „triste”, în stilul Wednesday Addams.

Potrivit experților, revenirea stilului emo are legătură cu vremurile frământate - politic, social, economic și climatic - pe care le traversează omenirea și la care industria frumuseții este foarte sensibilă

Balsam cu inimioară dark

Faptul că stilul emo a intrat frontal în scena industriei frumuseții este susținut și de tendințele din make-up. YSL a lansat balsamuri de buze cu inimioară dark în mijloc, la puțin timp după ce Fenty, al Rihannei, făcea furori cu rujul mat, negru, la sfârșitul anului trecut. Cât despre Kat Von D, considerat cel mai aproape de stilul emo, CEO din industria frumuseții, vedeta „furase startul” cu o linie de farduri de pleoape într-un ambalaj negru. La rândul său, Milk Makeup a ieșit pe piață cu timbre-tatuaj care se aplică în colțul ochiului, o altă caracteristică a stilului emo.