Main menu

header

720 4 1de Luana Mare şi Florica Pintea

Oul poate fi ingredientul magic pentru sănătatea firului de păr, iar Margareta Mihai (medalion; număr de telefon: 0723.765.676), hairstylist la Salonul Vic Mar din Bucureşti, spune că poate fi utilizat cu succes pentru înfrumuseţarea podoabei capilare dacă îl folosiţi în amestecuri naturale sub formă de mască. „Oul este o sursă importantă de proteine şi de grăsimi bune şi poate face minuni pentru părul deteriorat, fragil, cu tendinţă de cădere sau lipsit de strălucire şi vigoare. De asemenea, enzimele conţinute în albuş ajută la curăţarea completă atât a firului de păr, cât şi a scalpului. Fie că se foloseşte în apa de clătit, fie în amestecuri cu alte ingrediente formând o mască, oul este util atât părului uscat, cât şi celui cu tendinţă de îngrăşare. Sunt multe reţete de măşti fie cu gălbenuş, fie cu albuş, iar prepararea acestora se poate face uşor şi acasă”, a precizat hairstylistul.

Cu ulei de măsline pentru revigorare

Părul uscat poate fi revigorat şi îşi poate recăpăta strălucirea cu o mască din gălbenuş, ulei de măsline şi vitamina A uleioasă. Într-un bol se amestecă un gălbenuş (pentru părul lung se pun cantităţi duble), două linguri cu ulei de măsline şi o fiolă cu vitamina A (20 mg/ml). Amestecul se întinde pe părul proaspăt spălat, începând cu rădăcinile. Se lasă masca pe păr timp de 20-30 de minute, apoi se clăteşte bine cu apă călduţă şi şampon. În cazul în care se consideră că oul are miros neplăcut, se pot adăuga şi câteva picături de zeamă de lămâie. Se utilizează acest tratament o dată la două săptămâni, iar părul va deveni mai sănătos şi viguros.

În amestec cu bere redă strălucirea

Un preparat pe bază de ou cu bere poate reda strălucirea părului tern. Se obţine astfel: două gălbenuşuri se amestecă în 50 ml bere, iar compoziţia se aplică pe părul umed, proaspăt spălat. Se lasă timp de o oră să acţioneze, apoi se clăteşte din nou cu apă călduţă. Este un tratament ce se repetă la două săptămâni.

Gălbenuşul cu miere regenerează

720 4 2Combinaţia de miere cu gălbenuş este una foarte reuşită pentru tratamentul părului lipsit de vitalitate, cu tendinţă de cădere. Mierea ajută părul să se regenereze, îl face mai uşor de pieptănat, îl vindecă de eventualele degradări la care a fost supus din cauza factorilor nocivi din mediu. Bogată în substanţe minerale precum potasiul, magneziul, fosforul, clorul, calciul, sodiul, mierea conţine şi o serie de vitamine cu rol important în sănătatea părului: C, A, D, K, cele din complexul B, dar şi acizi organici (formic, lactic, citric). Toate acestea o fac un compus preţios în masca de păr.

Gălbenuşul cu iaurt şi alcool previne căderea părului

În situaţia în care se observă o cădere masivă a părului este necesară urgent o mască pe bază de ou şi vitamine obţinută din următoarele ingrediente: un gălbenuş, o lingură cu balsam potrivit tipului de păr, o lingură cu iaurt, o linguriţă cu vitamina A1, una de vitamina D, o linguriţă cu miere, o linguriţă cu alcool. Toate acestea se amestecă, iar produsul obţinut se aplică pe părul umed sau uscat. Se masează bine până ajunge compoziţia pe scalp, apoi se lasă să acţioneze timp de 20-30 de minute după care părul se spală şi se clăteşte cu apă călduţă. Se aplică acest tip de mască de două ori pe lună.

Diluat cu zeamă de lămâie echilibrează nivelul de sebum

Pentru a echilibra nivelul de sebum de la baza scalpului, se poate folosi o mască de păr din două gălbenuşuri, o lingură cu zeamă de lămâie şi două-trei linguri cu iaurt. Se amestecă ingredientele, iar pasta obţinută se aplică pe păr cu mişcări uşoare de masaj până când pătrunde bine la rădăcină, pe scalp. Se lasă 20-30 de minute să acţioneze, după care se curăţă bine părul de produs şi se clăteşte. Se recomandă aplicarea acestei măşti o dată la două săptămâni.

Albuşul, ideal contra îngrăşării

Persoanele care au părul gras pot utiliza o mască preparată din mai multe albuşuri amestecate bine, apoi se aplică pe părul umed acoperind întregul scalp. Se lasă să acţioneze timp de 30 de minute după care se spală bine părul şi se clăteşte cu apă călduţă. Este un tratament care degresează bine scalpul şi echilibrează balanţa de sebum. Acest tip de mască se aplică pe păr o dată la două săptămâni.