Main menu

header

714 5 1de Călin Popa şi Carmen Bădulescu

Ca parte importantă a farmecului privirii, genele beneficiază de multă atenție din partea doamnelor și domnișoarelor. În sezonul rece este nevoie, totuși, de unele măsuri suplimentare, așa cum se întâmplă și în cazul tenului.

Pieptănare zilnică și vitamina E

Îngrijirea în fiecare zi îmbunătățește rezultatele aspectului și sănătății genelor, prevenind ruperea, rărirea și degradarea acestora. În mod normal, o persoană pierde cam patru gene pe zi, iar pentru a avea grijă de cele rămase, există unele trucuri care nu dau greș. Prima grijă este pieptănarea genelor. Acest procedeu îmbunătățește circulația sangvină și stimulează creșterea. Puteți folosi o perie specială sau să spălați bine un tub vechi de rimel și să folosiți pensula. Adăugați în tub câteva picături de vitamina E și pieptănați genele timp de cinci minute, de două ori pe zi.

Ulei înainte de culcare, pentru catifelare

Pentru hidratarea optimă a genelor în sezonul rece aveți nevoie de un aport de uleiuri naturale, cele de ricin, de cocos sau de măsline, care au acizi grași, oferind nutriția corespunzătoare foliculilor de păr și menținând astfel genele sănătoase. Puneți un strop de ulei pe o perie curată sau pe deget și aplicați-l pe gene înainte de culcare. Puteți folosi un singur tip de ulei sau o combinație. Și vaselina este o soluție recomandată, întrucât catifelează genele uscate de make-up. Aplicați cu grijă puțină vaselină pe o pensulă de rimel curată și aplicați pe gene înainte de culcare. Este indicat să evitați contactul direct cu mucoasa oculară și nu uitați să vă spălați pe față a doua zi dimineața.

Ceaiul verde stopează căderea

Unul dintre remediile naturale pentru cazul în care vă cad genele mai des iarna este ceaiul verde, o comoară deopotrivă pentru sănătate și pentru frumusețe. Acesta conține antioxidanți și vitamine, fiind ideal în tratamente împotriva căderii părului și implicit a genelor. Pur și simplu preparați o cană cu ceai verde, lăsați-o la răcit, apoi aplicați pe față, cu ajutorul unei dischete demachiante. Repetați operațiunea de două ori pe zi, cu rezultate remarcabile inclusiv pentru gene. Și dacă tot ați reușit să rezolvați problema căderii lor, dar tot trebuie să ieșiți dimineața în frigul iernii, întăriți-le cu aloe vera. Sucul acestei plante de excepție este celebru pentru capacitatea de a fortifica părul. Luați o frunză proaspătă de aloe, stoarceți-o și aplicați picăturile obținute pe gene. Lăsați să acționeze peste noapte și spălați fața dimineața.

Masca de ou protejează de frig

Măștile pe bază de ou pot avea un efect spectaculos și pentru gene, întrucât le fortifică, grație prezenței vitaminelor B și H, și le protejează de temperaturile scăzute. O mască simplă pentru gene se prepară dintr-un ou amestecat cu o linguriță cu glicerină. Lichidul se aplică pe gene de trei ori pe săptămână, pe toată perioada lunilor de iarnă. În ceea ce privește machiajul, evitați să dormiți cu rimelul aplicat dimineața, întrucât riscul ca genele să se rupă crește foarte mult, și, de asemenea, lăsați genele „să respire” fără mascara cel puțin o dată pe săptămână.

Masajul ochilor, un aliat prețios

Masajul ochilor îmbunătățește circulația sangvină și stimulează creșterea genelor. Înainte de a începe, spălați-vă bine pe mâini, apoi aplicați câteva picături de ulei de cocos pe buricul degetelor și masați de jur-împrejurul ochilor, timp de cinci minute. Repetați de câteva ori pe săptămână.