Main menu

header

703 4 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

Unele dintre cele mai cunoscute și mai de succes staruri au dezvăluit pentru revista Vogue ce fac pentru a-și menține frumusețea, ce obiceiuri și ritualuri zilnice de înfrumusețare au. Surprinzător, sau poate dimpotrivă, modalitățile de a se întreține sunt mai simple decât s-ar putea bănui.

Charlize Theron: „Utilizez produse de îngrijire a părului fără sulfați”

Mamă, deținătoare a Premiului Oscar, activistă, Charlize Theron este o vedetă respectată și iubită și, în același timp, o femeie foarte ocupată. În aceste condiții, regimul ei de înfrumusețare este unul simplificat, după cum ea însăși mărturisește: „Am grijă de tenul meu noaptea. Dimineața doar mă spăl și aplic o cremă de protecție solară”. Actrița mai dezvăluie că exfoliază tenul de două ori pe săptămână și utilizează balsam de buze în permanență. La capitolul modă, Charlize se declară o admiratoare a stilului clasic, dar când vine vorba despre păr, este mult mai îndrăzneață: „Nu sunt atașată de părul meu. Mă încântă să schimb des coafura și mă gândesc că dacă îl detest, va crește mai repede. Un lucru este cert: folosesc produse de îngrijire a părului fără sulfați”. Care este secretul frumuseții? Vedeta răspunde: fericirea. „Când o persoană este fericită și mulțumită și împăcată, are acel ceva în ochi care nu poate fi creat artificial și nicio cremă nu poate da acea strălucire”.

Sarah Jessica Parker: „Folosesc aceeași cremă hidratantă de mulți ani”

703 4 2Personajul Carrie Bradshaw a făcut-o pe Sarah Jessica Parker una dintre cele mai iubite vedete din lume. Frumusețea ei naturală, durabilă, care face publicul să uite că actrița are în spate o carieră de peste trei decenii, se bazează pe câteva obiceiuri de o remarcabilă simplitate: „Odată cu trecerea timpului, se învață toate. Fiecare trebuie să se placă pe sine. Port cremă de protecție solară, pentru că îmi place foarte mult să stau în soare”. Cât privește secretul machiajului ochilor cenușii, care a devenit semnătură proprie, Sarah spune că îl poartă permanent: „Este acolo în fiecare zi, și când spăl vasele, nu contează dacă rămâne pe ochi trei zile; nu se mișcă. Dacă nu se ia la duș, nu-mi pasă. În rest, nu sunt foarte ahtiată după produse de înfrumusețare. Folosesc aceeași cremă hidratantă de mulți ani, îmi spăl părul, îmi perii dinții, mă epilez și folosesc deodorant… lucruri simple”.

Penelope Cruz: „Întotdeauna curăț machiajul înainte de culcare”

703 4 3La 44 de ani, Penelope Cruz este și în realitate prezența fermecătoare din filmele care au transformat-o într-un star. Nicio urmă de intervenții din partea plasticienilor, doar câteva riduri fine de expresie și câteva urme lăsate de anii în care a fumat și s-a expus cu plăcere la soare: „Nu fumam mult, probabil șapte sau opt țigări pe zi, dar când m-am lăsat, am văzut diferența asupra pielii”. Penelope nu glumește cu ritualurile de îngrijire a pielii, fiind foarte disciplinată: „Am crescut în salonul de înfrumusețare al mamei și sunt foarte conștientă de importanța machiajului. Folosesc protecție solară și întotdeauna curăț machiajul înainte de culcare”. În rest, make-up artistul și prietenul actriței, Pablo Iglesias, spune că aceasta a schimbat foarte puține elemente de stil personal de-a lungul anilor. Penelope crede foarte mult în menținerea frumuseții prin viață sănătoasă, din care produsele naturiste și suplimentele alimentare de bună calitate nu pot lipsi: „Cred că stomacul este al doilea creier. Iau zilnic o combinație de probiotice, enzime și vitamine”.

Susan Sarandon: „Aplic regulat protecție solară”

703 4 4Celebra deținătoare a Premiului Oscar Susan Sarandon, acum în vârstă de 70 de ani, este o legendă a Hollywoodului care are ce arăta și ce povesti: „Fac parte din generația care cocea pâine și trăia la țară. Eram conștientă de ceea ce băgam în stomac, dar nu-mi coafam părul în fiecare săptămână. Scopul frumuseții nu este acela de a-i atrage pe alții, ci să faci tot ce poți pentru că iubești frumusețea. Cum îți cheltuiești energia determină cine ești”. În tinerețea ei tumultuoasă, Susan Sarandon nu a pus prea mare preț pe ritualurile de înfrumusețare. Astăzi, însă, mărturisește că a învățat să apeleze la unele produse necesare: „Sunt ceva mai atentă să folosesc creme de protecție solară și alte câteva lucruri la care nu mă gândeam deloc în tinerețea mea hippie. Nu am fost niciodată foarte la curent cu tendințele modei și ale frumuseții. Nu am reușit să integrez în viața de fiecare zi ceea ce se numește un regim special de înfrumusețare. Ceea ce fac în mod regulat este să aplic protecție solară, o cremă hidratantă și să-mi păstrez tenul curat”.

„Cred că dacă o femeie se concentrează pe o bună îngrijire a tenului, nu va avea nevoie de foarte mult machiaj“ (Demi Moore, actriță)

Karlie Kloss: „Mă răsfăţ uneori cu un tratament facial“

703 4 5Model, femeie de afaceri, imagine a casei „L’ Oréal Paris”, Karlie Kloss este una dintre personalitățile care au devenit repere pentru tânăra generație. Frumusețea ei nu are nimic extravagant, dimpotrivă, este marcată de simplitate: „Cel mai important aspect pentru mine este să dau jos la sfârșitul zilei tot machiajul, pentru că munca mea impune mult make-up zilnic. Am învățat că cea mai bună metodă de a-ți păstra tenul în bune condiții este să menții pielea curată și să te răsfeți cu câte un tratament facial din când în când. Am crescut alături de trei surori, iar de la una dintre cele mici, foarte talentată în make-up, învăț tot felul de trucuri”.