Main menu

header

de Ileana Tudor

Să fii vedetă nu este chiar floare la ureche. Trebuie să ai o imagine pe care să o păstrezi ani în şir, o siluetă de invidiat şi un chip de porţelan. Cu toate acestea, şi ele au destule imperfecţiuni. Pentru a-şi camufla micile defecte şi a se arăta întotdeauna ca scoase din cutie, VIP-urile încearcă pe pielea lor produse şi proceduri ce promit întineriri şi înfrumuseţări, indiferent de cost. Cu toate acestea, nu numai loţiunile costisitoare şi tratamentele sofisticate dau rezultate, ci şi cele ce se află la îndemâna tuturor sau cele care au în compoziţie ingrediente de-a dreptul ciudate.

Vanessa Williams: Ridurile, puse la zid cu… urină
Un truc de înfrumuseţare ştiut de multe, dar evident evitat, este să foloseşti propria urină pe post de revigorant pentru faţă. Singura vedetă din SUA care şi-a luat inima în dinţi să încerce acest tratament inedit este Vanessa Williams, care i-a recunoscut fără ezitare calităţile: face ca ridurile şi acneea să dispară. Dar, mai nou, s-a dat sfară în ţară că actriţa nu este un exemplu singular la Hollywood, deoarece şi alte vedete practică aceeaşi metodă, doar că nu recunosc public nici în ruptul capului că asemenea ingredient le-ar atinge vreodată chipul. Oricum, efectele sunt indiscutabile, iar cele interesate trebuie să ştie că, pentru a avea parte de rezultate cât mai bune, este necesar ca tratamentul să fie aplicat dimineaţa, pentru ca toxinele din pori să poată fi eliminate mai rapid şi, astfel, să aplatizeze ridurile dure şi să vindece acneea.

Eva Longoria Parker: Tratament cu placentă
O altă metodă specială de înfrumuseţare a fost născocită de specialişti pentru oricine îşi doreşte să scape de riduri şi îşi permite să prăpădească 85 de dolari pe o butelcuţă cu cremă de faţă făcută din placentă. Un asemenea ingredient deosebit a crescut preţul produsului, dar şi curiozitatea vedetelor. Eva Longoria Parker, cunoscută tuturor din serialul „Neveste disperate”, fiind înfricoşată şi ea, ca oricare femeie, de efectele trecerii timpului, nu a ezitat să recurgă la asemenea tratament, care-i garantează un ten delicat întocmai ca pielea de bebeluş.

Apă minerală pentru Queen Latifah
Cântăreaţa de culoare Queen Latifah a destăinuit în „Cartea neagră a secretelor de înfrumuseţare de la Hollywood” micile sale trucuri de a-şi păstra tenul viguros şi luminos. Pe lângă faptul că refuză să fie machiată la orice oră a zilei, foloseşte apa minerală pe post de exfoliant. „Este foarte delicată şi are exact acelaşi efect ca orice produs cosmetic scump”, spune Latifah, încântată.

Catherine Zeta-Jones: „Pastă de dinţi” din căpşuni
Nici actriţa Catherine Zeta-Jones nu se dă în lături să întrebuinţeze ingrediente naturale când vine vorba despre frumuseţea sa. Aşadar, de fiecare dată când îşi doreşte o „pastă de dinţi” autentică îşi suflecă mânecile şi se apucă să stoarcă nişte căpşuni, iar zeama o amestecă împreună cu apă minerală. Soţia lui Michael Douglas cunoaşte foarte bine beneficiile acidului malic ce se află în căpşuni, la care recurge oricând îşi doreşte o dantură perfect curăţată.

Jennifer Aniston: Dieta „baby food”
Dieta „baby food”, o minunăţie de regim, face ravagii la Hollywood, datorită efectelor extraordinare ce apar într-o scurtă perioadă. Jennifer Aniston şi Reese Witherspoon sunt două dintre actriţele care se declară peste măsură de încântate de acest regim, ce constă în înlocuirea totală a alimentelor normale cu tot felul de piureuri de fructe  ce pot fi găsite în comerţ. Această mâncare, pe lângă proprietăţile dietetice descoperite recent, prezintă şi alt avantaj: nu are aditivi şi, ca atare, este mai sănătoasă decât cea adresată adulţilor. Singurele impedimente sunt faptul că poate cauza diaree şi că nu potoleşte cu niciun chip senzaţia de foame.

Băi cu vin roşu à la Teri Hatcher
Altă variantă ieftină de a avea o piele trandafirie este să utilizaţi restul de vin roşu ce v-a rămas de la vreo petrecere şi să-l turnaţi în apa în care urmează să faceţi baie. Teri Hatcher are mare încredere în capacitatea strugurilor din vin de a proteja venele picioarelor. Şi are mare dreptate, pentru că substanţele din struguri fac pielea mai fermă, mai elastică şi stimulează multiplicarea celulelor.