Main menu

header

700 4 4de Călin Popa şi Florinel Dumitru

Un fond de ten cu formulă revoluționară se află la dispoziția persoanelor care au nevoie de o soluție cosmetică pentru a-și masca anumite cicatrice foarte vizibile.

Conține anumite ingrediente de întărire

Cercetătorii japonezi de la Universitatea Tohoku, din Sendai, au pus la punct o formulă de fond de ten destinat persoanelor care au mari probleme cu cicatricele profunde. Produsul cosmetic încă nu poartă un nume și nu se află momentan la comercializare, dar specialiștii l-au testat cu succes pe pacienți care s-au declarat de-a dreptul încântați de felul în care noul fond de ten le acoperă semnele vizibile de pe chip. Potrivit creatorilor săi, noul produs nu diferă de celelalte tipuri de fond de ten decât prin faptul că are în formula sa anumite ingrediente de întărire. După rezultatele încurajatoare ale acestui prim test, specialiștii niponi sunt în proces de elaborare a unor formule potrivite pentru cicatricele din alte zone ale corpului.

Produs inofensiv, strict cu funcție cosmetică

700 4 5Fiecare dintre pacienții testați în cadrul experimentului are cicatrice serioase, vizibile, unul dintre ei chiar semnul înlăturării unei tumori la nivelul maxilarului. Toți au fost nevoiți să recurgă la consiliere psihologică pentru a putea ieși în lume cu respectivele semne. Specialiștii care au creat produsul garantează siguranța folosirii acestuia și îl recomandă ca inofensiv, strict cu funcție cosmetică. După teste menite să acomodeze nuanța fondului de ten cu cea a celor pe care a fost testat, un make-up artist a aplicat formula de fond de ten, care rezistă timp de opt ore, apoi l-a învățat pe fiecare voluntar cum s-o utilizeze. „Am fost foarte încântați să constatăm că pacienții participanți la teste s-au declarat mulțumiți de rezultatele produsului nostru, întrucât cicatricele afectează serios stima de sine a unei persoane”, afirmă unul dintre creatorii produsului, doctor Shigeto Koyama.